Adalar Şagili (Fuzuli) Belediyesi A.Ş ve Ortakları

Adalar Şagili (Fuzuli) Belediyesi A.Ş ve Ortakları
Yayınlama: 27.06.2024
Düzenleme: 27.06.2024 18:53
A+
A-

Haberin başlığından anlaşılacağı üzere kaçak (fuzuli) bir belediye yönetiminin akçeli işler ve işbirliği üzerine kurulu, sermayesi beytülmal (hazine) yada vergi geliri olan, halkı sömürdüğü, aldattığı ve alay ettiği iddia edilen resmi bir kamu kuruluşu görünümünde ve yıllardır Adalar İlçesinde faaliyet gösteren ve sanki bir şirket gibi çalışan iş ilişkilerini elimiden geldiği kadar açıklamaya çalışacağım…


Ortaklık ise iki yada daha fazla kişinin (tüzel/şahsi) sermayelerini (para/mal/makam/yetki) birleştirerek ticari veya menfaat temin etmek için biraraya geldikleri, organize oldukları ve beraber hareket ettikleri yapıya denir.


Eğer bu ortaklık kayıt altına alındığında hukuki bir hüviyete bürünürken ( kanuni/yasal) kayıt altına alınmadığında ise hukuksuz bir yapıya dönüşür ve yasa koyucu bu tür oluşumları reddeder/tanımaz ve cezalandırır. Bu yüzden bu oluşumlar kayıtdışı kalır, kendini büyüterek kılık değiştirir, yeni figüranları ile varlığını devam ettirir.


Recep Koç’tan beri varlığını sürdüren, bir çok hukuksuzluklara imza atttığı iddia edilen ve bir nevi aile şirketine dönüşmüş (belediye çalışanlarının 1/2/3 derece akrabalık, karı/koca, abi kardeş gibi) olan bu varlığın KANUNLARIN KENDİNE VERMİŞ OLDUĞU YETKİYİ/GÜCÜ akçeli işlerde kullanan, diğer tarafı ise kanunlar önünde yasal olarak kurulan bir oluşum.


Hemen burada küçük bir örnek verelim daha iyi anlamanız açısından. Adalar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevi; Belediye faaliyetlerinin duyurmak, basın açıklama, toplantı düzenlemek, bülten hazırlamak, çekim yapmak AÇILIŞ, KONSER, YAYIN vb. birtakım faaliyetlerde bulunmak.

Peki Belediyenin bu müdürlüğünün kanuni bütçesi varmı?
VAR…
Maaşlı personeli var mı?
VAR…
Memuru var mı?
VAR…
Adalar İlçesinde AÇILIŞ, KONSER, YAYIN vb tüm asli görevlerinin BELEDİYE bir kişiye yaptırıyor.
Peki bu kişi ne yapıyor?
Belediyenin ve PARTİNİN tüm yayın, konser ve açılış birifinglerine ekipman kuruyor.
Peki ne kadar ödeme alıyor?
Çiçeği balkonda unutan Başkanın 2 aylık döneminde tam tamına 400.000 TL. Bununla kalmamış sadece 2023 yılında 1.000.000 TL ödenmiş bu şahsa. Kayıtlı bilgiler…
Peki bu şahsın belediyeye verdiği, taşımasından kurulumuna kadar belediye imkan ve personelini kullanan bu şahsın ekipmanları ne tutar diye araştırdım, hepsiburada bronz paket 38.348,10 TL.
Bu şahıs ekipmanları ile BELEDİYEDEN 1 saatte kestiği fatura bu.
Şimdi düşünün EY ADALI HALKI bunun adına ne denir?
O dinlediğiniz konserin arkasında bu var.
Denizden çıkan, 6 danışman, 3 fotoğrafcı ile dolaştığı iddia edilen başkanın ödettiği para. Daha yemekler, rakı balıklar, kesilen faturalar, ödenen gayri resmi kiralar, OLMAYAN BAŞKANLIK ÖDENEĞİ iddiaları…
Sen de UYURSUN EY HALKIM. Adalet, demokrasi, sayfiye, çöp temizlik, azmanbüs der durursun.
Nafile arama VATANDAŞ, kendini PARALAMA GİT HESAP SOR YIKILACAK BİNADA SALTANAT SÜREN ŞEFFAF BAŞKANA.


Dönenlim yazımıza;
Bu oluşumun kıyısında mağdur olana, ezilene, uyutulana yani adına ne derseniz diyin…
Kim bunlar?
ADALAR İLÇESİNDE İKAMET EDEN, VERGİ VEREN vatandaş, sonrasında tüm T.C. Vatandaşı yani SEN. T.C. Merkezi Yönetim 1982 Anayasasında İdarenin kuruluş ve görevleri “merkezden yönetim” ve “yerinden yönetim” esaslarına dayanır. Yani para senin VATANDAŞ senden toplanan vergi. YANİ BEYTÜLMAL
Gelelim diğerlerine;

  1. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü;
    Adalar İlçesi; Resmi Gazetede 4758 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edildi, bitmedi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek kurulunun 31.03.1984 tarihli 234 sayılı kararı ile “KENTSEL SİT ALANI” ilan edilmesi yani uzatmayayım, var da var kanun var, yönetmelik var, koruma var kısaca ÇİVİ ÇAKILAMAZ.
    Peki ne yok?
    Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin YILMAZ’ın deprem konulu toplantıdaki ifadesiyle HİÇBİR YETKİSİ YOK. Yetkisi olmadığı halde, plan, arşiv, arge kayıtlar burada. Encümen cezaları burada yani tüm akçeli işler burada. Yetki yok ama vatandaşın yakası bu müdürlüğün elinde.
    En popüler müdürlük. Personeli ile, müdürü ile herşeyiyle. Başkanın gözdesi, akçeli işler diyagramının tepesi. Tabi bizim deyimimizle ortaklığın en önemli paydaşı.
    Hadi buna bir örnek verelim.
    LOC’ADA–TRİADA .
    Gazetemizi takip edenler çok yakından tanıyorlar, biliyorlar neler olduğunu. Ortaklığın ürününü detayları yaptığımız haberlerde apaçık ortada. Hala Büyükada’nın en karlı para basan yerleri. Başkanların misafirlerinin ağırladığı mekanlar. Triada’ın kendisinin kurduğu ULAŞIM AĞI var.
    Daha ne diyeyim?
    Bungalov ev için kartepe ye gitmenize gerek yok, burda var. Dubaiye gitmenize gerek yok, aynısını LOC’ada’da var. Girin instagram sayfalarına bakın. Bu arada bedava reklamlarını da yapalım…
    SORU ŞU…
    Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün son 8 yılda (Zira Yasal Zamanaşımı Süresi) mühürlediği kaç yapı var?
    Halen Mühürlü olan kaç yapı var?
    Mühürlenen ve kapısında mühür olmayan (belediyenizin tabiri ile PATATES MÜHRÜ) kaç yer var?
    Kaç tane yapı tatil tutanağı tutup mühürlemediğiniz yer var?
    Kaç tane yıkım kararı aldınız da yıkmadığınız yer var? Son 8 yılda imar müdürlüğünde çalışan memurlar herhalde malvarlıklarını açıklamışlardır. Sadece yurtdışı pasaport çıkışlarına baksanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ey ADALI VATANDAŞ.
    Yazı dizimiz devam edecek…
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version