Adalar’da art arda ağaçlar devrildi: Yaralı var!

Adalar’da art arda ağaçlar devrildi: Yaralı var!
Yayınlama: 16.09.2024
A+
A-

Büyükada Kanarya Sokak’ta ağaç devrilmesi nedeniyle bir vatandaşımız yaralandı. Heybeliada Lozan Zaferi Caddesi’nde de bir ağaç devrildi. Adalar İtfaiya teşkilatı devrilen ağaçlara müdahale ederek ağaçları bulundukları yerden kaldırarak yolu temizledi.

Ağaçlar neden devriliyor?

Adalar’da son zamanlarda ağaç ve dal kopmaları, devrilmeleri artmış görünüyor. Devrilen veya kopan ağaç dallarının olduğu gün fırtına olduğu için bu olaylar meydana geliyor dense de, kasıtlı olarak rüzgarı bahane ederek manzarası kapanan şahıslar tarafından ağaçların ve dallarının kesiliyor iddiaları da gündeme geliyor. Ekipler bu koplamaların, devrilmelerin doğal olarak mı yoksa kasıtlı olaraka mı meydana geldiğini mutlaka araştırıyordur? İnancımız bu yönde…

Adalar'da art arda ağaçlar devrildi: Yaralı var! Adalar'da art arda ağaçlar devrildi: Yaralı var! Adalar'da art arda ağaçlar devrildi: Yaralı var!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Güldane Güngör dedi ki:

    Ağaçlar her yıl bulanıyor, her yıl mutlaka alt dallar bulanıyor, gövde çıplak kalıyor, ağacın boyu büyüyor , tepede dallar yoğunluk oluşturuyor. Bu durum ağacın dengesini bozuyor ve rüzgar fırtına çıkınca da devriliyor. İstsnbul”da Bu durumda olan pek çok ağaç var; kurumuş olanlar var, kuruduğu için kesilip gövde olarak bırakılmış olanlar var. Hatta budanmaktan gövdesi yere yatmış ağaçlar var.Ağaçların gelişip gürleşmedine izin vermiyor belediyeler. Hatta gölge bile oluşturmuyor bu ağaçlar. Yakın çevremde şöyle bir dolaşsam 100 tane ağaç görüntüleyebilir. (Haliç ve çevresi) Bu dutum sadece İstanbul için geçerli değil pak şehir için geçerli. Bu nedenle belediyeleri ağaç katili ilan edebilirim. Gezi Parkındaki çınar ağaçları Bu yöntemle yok edildi. Yakın zamanda görmedim ama Gezi parkında çınar ağacı kalmadı sanırım.