Adalar’da inşaat yasağı var ama inşaat araçları adada cirit atıyor!

Adalar’da inşaat yasağı var ama inşaat araçları adada cirit atıyor!
Yayınlama: 07.09.2024
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasını kapsayan inşaat yasağı genelgesinde, iklim değişikliğinin de etkisiyle ülkedeki turizm faaliyetinin 12 aya yayıldığı, bu nedenle turizmi olumsuz etkileyecek etkenlere karşı alınacak kararların da yıl genelini kapsaması gerektiği belirtildi.

Adalar’da inşaat yasağı var ama inşaat araçları adada cirit atıyor!


Yasaklar kapsamında, ağır nakliyat, hafriyat ve harç gibi inşaat çalışmaları yapılamayacak. Sadece çevreye rahatsızlık vermeyecek küçük tadilatlar yapılabilecek. Altyapı çalışmaları ise ilgili kurumlardan izin alınarak yapılabilecek. Yasakların ise 15 Ekim’de sona ereceği belirtildi.


Ancak Adalar’da sahil kesimi olan Gülüstan caddesi’nde büyük kepçe araçlarının her gün yüzlerce turist getiren motorlarının yanaştığı iskelede caddede tur atar gibi dolaşması, park edip sürücülerinin denize girmesi pes artık dedirttirdi!

İnşaat yasağına uymayan Adalar Belediyesi

Adalar Belediyesi yıllardır depreme dayanıklı olmadığı belirlenmesine rağmen memurlarının canlarını riske ederek çalıştırdığı binasını, inşaat yasağı olan aylarda yıktı.


Yanlış duymadınız yasağa öncelikle uyması gereken belediye inşaat yasağı olan Adalar’da çıkarma gemisiyle onlarca ağır tonajlı araç getirerek Büyükada’nın sahil kesmini berbat etmiş durumda.

Bir yandan esnaf mallarını taşırken diğer yandan ağır tonajlı inşaat araçları…

Her yer toz içinde.

İnsanlar sahil kesmini kullanamaz durumda.

Zaten yeni yapılan ek hizmet binasından hizmet vermeye başlandı…

Bu acele niye?

Adalılar kendi mallarını çıkarma gemisiyle evine getiremiyor.

Ağıt tonajlı inşaat araçları, çöp araçları, kamu araçları derken gemide yer kalmaması sebebiyle Adalılar adadaki evlerine eşyalarını getiremiyorlar.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version