Adalarımızda görünmeye başladı

Adalarımızda görünmeye başladı
Yayınlama: 27.10.2024
A+
A-

Adalar İlçesi Ulaşım ve Lojistik Yönergesinin tablolarında yer alan L2 sınıfı yük taşıma araçlarının L7e sınıfı ağır tonajlı 4 tekerlekli araç olarak değiştirilmesi UKOME tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Azmanbüsler için “bu araçlar adaya gelemez, gelirse önüne yatarım” diyen Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın bu araçların neresine yatacağı merak konusu oldu.


Bu karar sonrası Range Rower’e benzeyen bir araç ada yollarında cirit atmaya başladı. Üstelik görevli yazısı adı altında plakasız olarak dolaşan, resimlerden anlaşılacağı üzere görevli yazısı olmasına rağmen bir işletmenin önünde muhtemelen kahve içmeye gelen, Adalarımızdaki bir fırından ekmek alan bu araç neyin nesidir? Hangi kamu kurumuna aittir? Plakası neden yoktur?

Azmanbüslerden sonra ağır tonajlı 4 tekerlekli araçların Adalara doluşacak olması, bir sonraki evrenin Adalara kara bağlantısı mı olacak sorusunu sormamıza neden oluyor?

L7e SINIFI ARAÇ NE DEMEK

Adalarımızda artık sıkça göreceğimiz L7e sınıfı araçlar, dört tekerlekli araçlar (L7e), Ağır dört tekerlekli araçlar olarak da adlandırılır, Çerçeve Direktifi 2002/24/EC’de, yüksüz kütlesi yolcu araçları için 450 kg’ı, yük taşıma amaçlı araçlar için 600 kg’ı (elektrikli araçlarda akülerin kütlesi hariç) aşmayan, azami net motor gücü 15 kW’ı ve azami tasarım araç hızı 90 km/saati aşmayan, hafif dört tekerlekli araçlar dışında dört tekerlekli motorlu araçlar olarak tanımlanır.

Adalarımızda görünmeye başladı
Adalarımızda görünmeye başladı
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version