Aktivistler, “azmanbüs”leri bisikletleriyle durdurdu

Aktivistler, “azmanbüs”leri bisikletleriyle durdurdu
Yayınlama: 21.07.2024
A+
A-

Adalar İlçemizdeki “azmanbüs” eylemleri 36’ıncı günde de devam etti. Her geçen gün eleştrilerini değişik bir şekilde gündeme getiren aktivistler, bu sefer de bisikletleriyle İETT’nin elektrikli minibüslerinin önüne geçip eylemlerine devam ettiler.

Aktivistler, "azmanbüs"leri bisikletleriyle durdurdu

‘İstanbul’un en güvenli bisiklet parkuru ve Türkiye’nin tek yaya yolu bölgesi Adalar’ı beraber korumak için, İlelebet keyifle ve güvenle bisiklet sürülebilir bir yer olarak kalması için, İstanbul’un geri kalanı gibi araba işgali altında boğulmaması için İstanbul’dan gelen bisikletliler ve yayalarla Adalılar olarak Büyükada’da buluştuk. Hep birlikte yürüdük, pedal çevirdik. Ada yollarında bisikletliler ve yayalar varken azmanbüslere yer kalmadığını da göstermiş olduk. Azmanbüsler yollardayken de yayalara ve bisikletlilere yer kalmıyor… Kıyılar, ormanlar, yollar bizim!’ Açıklamalarında bulunan aktivistler;

“Ekrem İmamoğlu, ada yaya yolu”

Bindikleri bisikletlerini ellerinde havaya kaldırarak, elektrikli minibüslerin önüne geçip, bisikletlerinin zillerini çalıp şarkı eşliğinde, “Ekrem İmamoğlu, ada yaya yolu” diyerek farkındalık yaratmaya çalışan aktivistler, elektrikli minibüslere binen yolculara da “arabadan in bisiklete bin” “kendi hallerine bırakın bakalım nasıl geçecekler” demeleri dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version