Büyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldı

Büyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldı
Yayınlama: 11.09.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:40
A+
A-

Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Hizmet Binası, sağlıkta dönüşüm programının bir parçası olarak yeniden inşa edilerek 09.09.2016 Cuma günü Sağlık Bakan Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken’in katılımıyla açıldı.

Büyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldı

Açılışa, Sağlık Bakan Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken, İstanbul Milletvekili  Metin Külünk, Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, Adalar Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Kurt, Adalar Asliye Ceza Hakimi Gülay Berkay, Adalar Belediye Başkan Vekili  Kazım Şakar, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan, Adalar İlçe Sağlık Müdürü Güliz Ülkü, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sorumlu Hekim Doç. Dr. Can Ömer, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sakız, AK Parti Adalar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, Belediye Meclis Üyeleri, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, muhtarlar ve  basın mensupları ile adalılar  katıldı.

Hastane açılışından önce Büyükada Saat Meydanı’nda  FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde şehit olanlar için açılan resim sergisini gezen heyet duygulu anlar yaşadı.

Büyükada ve adalar halkının sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak, yetenekli sağlık hizmeti sunmak için hizmete alınan ek bina, 1500 metrekare arsa üzerinde yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanda İstanbul Valiliği’nin 6 milyon lira bir katkısıyla bir yıl içerisinde tamamlandı. Hastane içerisinde bir acil servis, beş yatılı yataklı nitelikli acil müşahede odaları, bir ameliyathane, 12 poliklinik odası, içerisinde ultrasonografi ve röntgen odalarının olduğu radyoloji ünitesi, bir biyokimya laboratuarı ve 5 yataklı farklı tek kişilik nitelikli odalarda oluşuyor. Büyükada sağlık tesislerinde acil hizmetler başta olmak üzere 12 farklı branşta sağlık hizmeti sunuluyor. Bu branşlar, Dahiliye, Genel Cerrahi, Çocuk Hastalıkları, Kadın Doğum, Fizik Tedavi, Aile Hekimliği, Ortopedi, Göz, Kulak Burun Boğaz, Ağız ve Diş Sağlığı, Radyoloji, Biyokimya bölümlerinden oluşuyor. Sağlık tesislerin de 2015 yılında yani bu tesis açılmadan önce 50-60 hastaya sunum yapılırken şu an itibaren bu rakam 350 hastaya ulaşmış durumda olduğu belirtiliyor.

Hastane açılış töreninde, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan, T.C Sağlık Bakanlığı İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, Adalar Kaymakamı V. Hikmet Dengeşik, Sağlık Bakan Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken birer konuşma gerçekleştirdi.

 
Kaymakam V. Hikmet Dengeşik açılışta yapmış olduğu konuşmasında 1960 darbesinde Sağlık Bakanı olan Dr Lütfi Kırdar’ın Yassıada’da yargılandığını belirtti. 

Dengeşik:”Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için, bu mutluluğumuzu paylaştığınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bildiğiniz gibi hastanemiz 2006 yılında Kartal Yavuz Selim Hastanesi’ne devredilmiş daha sonra 2011 yılında Kartal Dr Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek hizmet binası olarak geçirilmiştir. O günden bu yana ilçemizdeki sağlık hizmetlerinde çok önemli gelişmeler olmuş, yaklaşık olarak haftalık 14 branşta hastanemiz hizmet vermeye başlamıştır. Daha önce ise de sadece üç branşta hizmet veriyordu. Bu yeni binamızın yapılması ile birlikte fiziki kapasitesi de arttırılmış birkaç takviye ile inanıyorum ki adamızın bu konudaki ihtiyacı da giderilmiş olacaktır. Bu hastanemizin ayrıca Dr Lütfi Kırdar adını taşıması da bizim için anlamlıdır. Bildiğiniz gibi 1960 darbesinde Sağlık Bakanı olan Dr Lütfi Kırdar, ilçemize bağlı Yassıada’da yargılanırken kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Onun adının Adalar’da yaşatılması bizce  çok anlamlı olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Çekilen sıkıntıları adalı olan anlar

Sağlık Bakan Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken, yaptığı konuşmasında gençlik yıllarındaki Adalar’daki su sıkıntısına değinerek “Bu sıkıntıları adalı olan anlar” dedi. Öğütken konuşmasına şöyle devam etti: “Bende bir adalı olarak, Adalar’da yaşanan sıkıntıları bilen bir kardeşiniz olarak hamdolsun bu aşamalara geldiğimize son derece mutluyum. Ben anılarımla başlamak istiyorum. Adanın en büyük problemlerinden bir tanesi  su problemiydi. Çocukluğum adada geçtiği için çok iyi biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman büyükşehir belediye başkanıydı. Ben çocukluğumda  o tankerlerin üstünden denize atlıyordum, denize giriyordum. Adada yaşayanlar bu sıkıntıyı çok iyi bilir. Hava bozduğu zaman tankerlerle su gelmiyordu ve öyle ortamlar yaşıyorduk ki adalılar olarak. Şimdi çok şükür böyle sıkıntı yok tabi kimse bunun farkında değil ama o zaman o sıkıntı yaşayanlardan biriydik. Sonra başka bir sıkıntımız vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız yine o dönemde başbakanımızken bir konuşmamda Adalar’a gazın gelmesinin gerektiğini doğalgazın gelmesinin gerektiğini ifade ettiğimde, ‘düşünelim’ dedi ve uygun gördü. Yaptık. O zaman da iyi hatırlayın Adalar’da bu kadar çamın olduğu yerde nefes alamıyorduk. Bir sis çöküyordu. Kötü bir kömürün baskısı oluyordu. Sonra aradan zaman geçti çok şükür doğalgaza kavuştuk. Çok büyük bir problemimiz vardı. Adalar’da ambulans sayısı eksikti. Ambulanslarımız çok kötüydü. anakara ile bağlantımız yok denecek kadar, bir tane horoz diye bir tekne vardı. Duruyor mu bilmiyorum. Bilenler bilir. Horoz teknesi gelirse gidiyorduk gelmezse yakıtı yoksa vesaire vesaire sıkıntılarla sağlıkta çok büyük problemler vardı. Hamdolsun o tekne işleri halloldu anakara ile bağlantımızı kurduk. Herhalde 1500 kişi sene başından beri taşımışız yine aynı şekilde taşımayı da devam edeceğiz. Şimdi bu hastane, gerçekten yapılanlara baktığımızda o gün de bu günleri kıyasladığımız zaman çok büyük yol almış vaziyetteyiz. Bundan gurur duyuyorum bir adalı olarak.

Adalar’daki Aile Hekimliğine de değinen Öğütken: “Sağlık Bakanlığı olarak birinci basamak Aile Hekimliği, ikinci basamak acil sağlık hizmetleri, üçüncü basamak yine sağlık hizmetlerini vermeye başladık çok şükür. Aile Hekimliği’nde yaşayanlar biliyor. Büyükada’da üç tane aile hekimimiz, Heybeli’de Burgaz ve Kınalı da birer tane olmak üzere 6 aile hekimi hizmet ediyor. Bunların 6 tane yardımcıları var 12 personelle hizmet etmeye devam ediyorlar. Merak ettim 2016 da ne kadar hizmet vermişler diye muayenelerin sayısı 40 bin 38 miş bugüne kadar 2016 başından bugüne kadar olan rakam. Yani acil sağlık hizmetlerimizde yine 7/24 hizmet verdiğimizi ve 58 personelimizin sadece bunlarla alakalı hizmette olduğunu yine hatırlatmak istiyorum sizlere. Biraz evvel söyledim 2016 Ocak Ayı Ağustos döneminde 1565 tane vakaya nakil sağlamışız anakaraya.

Evde sağlık hizmetlerini daha da geliştireceğiz

“Yine çok önemli bir hizmet inşallah bunu geliştireceğiz. Adalar’da evde sağlık hizmeti olarak 113 ziyaret gerçekleştirmişiz. Bu son derece önemli. Bugüne kadar olmayan hizmetler olduğu için söylemek istiyorum. 113 hizmet. Aynı dönemde bu 2016 ile bugünü kıyaslıyoruz yine 470 kanser taraması hizmetinizde bulunmuşuz. İnşallah hastalıklar olmasın muayenelerimizi yapmaya devam edelim adalılarla birlikte olalım” dedi.

 

Büyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldı Büyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldı Büyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldı Büyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldı Büyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldıBüyükada Ek Hizmet Binası Sağlık Bakanı Yardımcısı katılımıyla açıldı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.