Büyükada, Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıadalılara Adalar Belediyesi’nden 4 tekerlekli 800 BİN TL’lik süpriz!

Büyükada, Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıadalılara Adalar Belediyesi’nden 4 tekerlekli 800 BİN TL’lik süpriz!
Yayınlama: 19.10.2024
A+
A-

Adalar Belediyesi bir bildiri yayınlayarak daha önce haberini yaptığımız Adalar İlçemizde ağır tonajlı L7e sınıfı 4 tekerlekli araçların kullanılamaya başlanacağını, kullanılmakta olan 3 tekerli araçların ada dışına çıkartılması gerektiğini belirtti.


Belediye ayrıca L7e sınıfı ağır tonajlı araçların hangi saatlerde ada trafiğine girebileceğini de belirtti. Ağır tonajlı 4 tekerli araçların çalışma saatleri de ağır iş yapan esnaf için çok uygun değil. Örneğin bir marangoz bir dolabı veya masayı ya sabahın erken saatlerinde yada çok geç saatlerde eve teslimi yapabilecek. Aynı olay tüp ve su içinde geçerli.

Bildiride, Adalar İlçesinde Yük Taşıma Amacıyla Elektrikli Araç İzin Belgesi Alma Koşulları Nelerdir? Bölümünde, UKOME kararlarında belirtilen nitelikleri taşıyan elektrikli araç üzerinden başvuru yapmak gerektiğini belirtiyor.


Yani gelecek tepkilerden çekinerek L7e sınıfı 4 tekerli ağır tonajlı araçlar kullanacaksınız diyemiyor, UKOME kararlarında belirtilen nitelikleri taşıyan araçlar diyor. Topu UKOME’ye atıyor. Tipik bir Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat davranışı. “Ben karşıyım” de topu İBB’ye at. “Ben kimseden korkmuyorum, açık toplantılar yapıyorum” de İBB’nin arkasına saklan!


Azmanbüsler de sınıfta kalarak İETT’nin devasa araçlarını adaya sokan belediye ve başkanı, yük taşımada da 4 tekerli ağır tonajlı L7e sınıfı araçları adaya sokarak adayı adalıktan çıkararak Adaları bir trafik cehennemine çevirmiş dırumda.


Üstelik önceki 3 tekelikli araçlarıda artık Adalar’da kullanamayacaksınız, “ada dışına çıkarın çıkartamıyorsanız bize gelin bir yardımcı olacağız” diyor belediye. Bu ne demek? 800 BİN TL Adalılara ek masraf demek. Çünkü L7e sınıfı araçların fiyatı ağağı yukarı bu kadar. 3 tekelekli aracını da ne yaparsan yap artık kullanamayacaksın” diyor.

Bireysel Akülü araçlara gelirsek,

Daha önce 03.06.2021 tarih ve 2021/4-4 sayılı UKOME kararı kapsamında bireysel elektrikli araç kullanım izin belgesi müracaatında bulunan vatandaşlarımız belge alanlarda dahil, 25.07.2024 tarih ve 2024/5-Ek.1 Sayılı UKOME Kararı ile değişen mevzuat çerçevesinde bireysel elektrikli araç kullanım izin belgesi verilemeyecek. Dolayısıyla değişen UKOME kararı kapsamında başvurusu bulunan vatandaşların da elektrikli araçlarını Adalar ilçesi sınırları dışına çıkartması gerekmektedir. Yani yeni yönetmeliğe göre belge aldıysanız onu vitrininize koyun seyredin diyor belediye, yeniden müracaat edeceksiniz.


Sonuç olarak bir belediye vatandaşına anca bu kadar eziyet eder. Bunun sebebi ise İBB’nin Adalar Belediyesini dikkate almaması. Belediye başkanının İBB’ye emir erliği yapması hiç bir söz hakkının bulunmaması. Bunu İETT’nin devasa araçlarında görmüştük şimde de L7e sınıfı ağır tonajlı 4 tekerlikli araçların Adalara gelmesinde görüyoruz.

Büyükada, Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıadalılara Adalar Belediyesi'nden 4 tekerlekli 800 BİN TL'lik süpriz!
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version