Büyükada’daki çocuk parkı tehlike arz ediyor!

Büyükada’daki çocuk parkı tehlike arz ediyor!
Yayınlama: 07.08.2024
Düzenleme: 08.08.2024 09:33
A+
A-

Büyükada Lünapark mevkindeki çocuk parkı bakımsızılık bir yana çocuklar için can güvenliği tehdidi oluşturmaya devam ediyor.

Büyükada'daki çocuk parkı tehlike arz ediyor!


Senelerdir ilgisizlikten bakımsız bir vaziyette bulunan çocuk parkı, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Çocuklar için her türlü tehlikeye açık olan çocuk parkıyla acilen ilgilenilmesi grekiyor.


Çocuk parkına baktığımızda, parkın toprak zemin üzerine yapıldığı, bakteriyel ortamlar ve güvenlik riski taşıdığı, aslında parkın yumuşak malzeme olan, çocukların düştüklerinde yaralanma riskinin az olduğu kauçuk kaplama malzemelerinden olması gerektiği, çöplerin, bira şişelerinin parkın içinde yerlere yayılmış bir şekilde görüldüğü, kaldırım taşlarınından bazı yerlerin çevrildiğini bu çevirme işleminin neden yapıldığının anlaşılamadığı, kaldırım taşlarının keskin kenarlarının çocuklar için düştüklerinde yaralanma hatta ölüm riski taşıdığı, oyun aletlerinin koruma çitlerinin kırılmış olduğu, parkın bazı yerlerinde olan çimlerin bakımsızlıktan sarardığı, oyun parkında bulunan malzemelerin çürüdüğü her an çökme ve çocukların istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalma riski olduğu görülüyor.


Çocuk parklarının zeminin yumuşak ve darbe emici olması önemlidir. Bu sayede, çocuklar düşerken yaralanma riskleri azalır. Zeminin kaymaz olması da önemlidir. Bu sayede, çocuklar parkta koşarken veya oynarken kayma ve düşme riskleri azalır.

Büyükada'daki çocuk parkı tehlike arz ediyor! Büyükada'daki çocuk parkı tehlike arz ediyor! Büyükada'daki çocuk parkı tehlike arz ediyor!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version