Büyükada’daki yabancı uyruklu mahkumlar olayında skandal gelişme!

Büyükada’daki yabancı uyruklu mahkumlar olayında skandal gelişme!
Yayınlama: 16.05.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:22
A+
A-

Koronavirüs salgını nedeniyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler, 31 Mayıs 2020’ye kadar izinli sayıldığını bir önceki haberimizde paylaşmıştık.

buyukada'daki-yabanci-uyruklu-mahkumlar-olayinda-skandal-gelisme!

Bu kapsamda yabancı uyruklu Hristiyan hükümlülerin Büyükada’da Kilise ve Katolik yurtlarında 15 Nisan 2020 tarihinde Büyükada’ya kilise tarafından getirilerek misafir edilmesi Adalar’da gündem konusu olmuş ve Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök bu konuyu köşesine taşımıştı.

Erdem Gül ” 4 Mayıs’da Büyükada’ya gelmişler”

Ertuğrul Özkök’ün “BÜYÜKADA’DA HASSAS BİR KORONA TARTIŞMASI” başlıklı 15.05.2020 tarihli köşe yazısında gazetemizin Hastalık şüphesi olan yabancı uyruklu mahkûmlar adaya getirildi iddiası… başlıklı haberimiz işaret ederek;

“İddiaya göre yabancı uyruklu, özellikle Afrikalı bazı Hıristiyan mahkûmlar adaya getirilip San Pacifico Kilisesi ile Çankaya 19’daki Katolik yurduna yerleştirilmiş. Cemevi de bu insanlara yemek veriyormuş. Gazetenin haberine göre adada yaşayan “bazı insanlar da” buna tepki gösteriyormuş. Doğrusu ben bu tepkiyi anlamadım…” diyerek hristiyan mahkumların adada misafir edilmesine karşı çıkan bazı insanlara tepki göstermişti.

Çıkan haberlerden sonra Adalar kamuoyunun bu olayı gündeme alması ve kamuoyunun baskısı nedeniyle bir açıklama yapmak zorunda kalan Erdem Gül, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ü arayarak mahkumların 4 Mayıs’da Büyükada’ya geldiğini belirtmiş.

Erdem Gül’ün Ertuğrul Özkök’e verdiği ve Özkök’ünde köşesine taşıdığı beyanatına göre; Büyükada’daki San Pasifiko Kilisesi 4 Mayıs günü belediyeye başvurup, korona tehlikesi nedeniyle cezaevlerinden çıkarılan 14 kişiyi adaya getirip karantina sırasında burada barındırmayı istemişler. Belediye de izin vermiş. (Hoş belediye hangi yetkisine göre izin vermiş anlamadım!) Demiş Ertuğrul Özkök’e Erdem Gül!

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül;”Ben böyle bir beyanat vermedim”dediği iddiası

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök’e verdiği beyanatta Hristiyan mahkumların 4 Mayıs’ta Büyükada’ya geldiğini belirtmesine rağmen aldığımız bilgilere göre Ertuğrul Özkök’e böyle bir beyanat vermediğini, Kilisenin 4 Mayıs’da maske için belediyeye başvurduklarını belirtmiş.

Zaten mahkumlar Büyükada’ya 15 Nisan’da geldi.(Bunun belgelerini yakında Adalılar ile paylaşacağız) Mayıs’ta Büyükada’ya gelmeleri imkansız. Çünkü seyahat kısıtlaması var. Koronavirüs salgını sebebiyle Adalar’a 23 Nisan 2020 tarihinden önce yerleşim yeri adresi olarak kayıtlı olanların, e-devlet sisteminden alınmış tarihçeli adres bildirim raporu ile, ilçeye giriş ve çıkış yapılabiliyor. İkametgahı olanların bile giriş çıkış ta zorlandığı bir ortamda bu insanların Büyükada’ya girmesi imkansız.

Ertuğrul Özkök, ülkemizin yakından tanıdığı duayen gazetecilerimizden biri. Meclis muhabiri olan ve herhangi bir yazısını okumadığımız / görmediğimiz Erdem Gül ‘le yaptığı konuşmayı mutlaka kayda almıştır. Bu haberden sonra belgeleri de paylaştığımızda nasıl bir yazı kaleme alacağı ise merak konusu! Çünkü Erdem Gül, Ertuğrul Özkök’ü eğer iddia doğruysa söylemediği sözleri söylemek ve yanlış haber yapmakla itham ediyor!

Bu tartışma ilerleyen günlerde çok şeye gebe gibi görünüyor!

Şükrü Abanoz

İLGİLİ HABERLER

ERTUĞRUL ÖZKÖK’ÜN KONUYLA İLGİLİ YAZILARI

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ertugrul-ozkok/kurtarici-bir-karantina-kahramani-trolcu-sevki-41517909

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ertugrul-ozkok/iste-buyukadanin-sir-14-karantina-sakini-41518837

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version