ÇAMUR AT İZ KALSIN’A CEVAP!!!!!!!!!!!!!

ÇAMUR AT İZ KALSIN’A CEVAP!!!!!!!!!!!!!
Yayınlama: 09.01.2012
Düzenleme: 14.05.2013 17:51
A+
A-

ÇAMUR  AT  İZİ  KALSIN’A  CEVAP!!!!!!!!!!!

Sayın Murat Özkanca,öncelikle size ADAGAZETESİ nin onurlu geçmişinden bahsedeceğiz.Adagazetesi 1978 yılında rahmetli Hikmet Abanoz önderliğinde kadrosunda değerli yazarların bulunduğu TÜRKİYENİN İLK YEREL SÜRELİ GAZETESİ dir.34 senelik mazisinde çok büyük işlere imza atmış ve bazı gazeteler gibi haberi paraya çevirmek gibi onursuz işlere girmemiş ada için çalışmış ve bir çok başarılı işlere imza atmıştır.Tarihimizde hiç kimse gazetemizi kötüleyemez ve en ufak bir söylemde bulunamaz,fazla uzatmadan ÇAMUR AT İZİ KALSIN söylemini bir talihsizlik olarak görüyoruz…

ÇAMUR AT İZİ KALSIN’A CEVABEN;

30 Aralık 2011tarihinde Adalarda Çalışan Çıkarma Gemileri YASAL’mı?, KORSAN’mı? Yazımıza cevabı Adalar Belediye Başkanlığından beklerken Adalarda hafriyat,moloz,inşaat atığı,kamyon,çıkartma gemisi,iskele yapımı,yıkımı işleri ile uğraşan Pusula Madencilik, Pusula Max veya kabuk değiştirmiş hali ile GÜYA bir akrabasına ait olan Ofline şirketinin perde arkası sahibi olan Murat ÖZKANCA’dan  yada onun bir yetkili,yetkisiz personelinden alaycı bir üslup ile çocukların bile inanmayacağı şekilde ( yanlış 1,2,3 benzetmeleri )ÇAMUR AT İZİ KALSIN cevabı ile  vermeye çalışmış aklı sıra demogoji yapmış ama verdiği cevaplara bakıldığında Adalılar için olduğu kadar  İstanbul’dan gelen günübirlikçiler içinde nasıl bir tehdit olduğu görülmektedir.

Murat ÖZKANCA’nın bilmediği Adalarda hiçbir konu saklı kalmayacağı bir şekilde mutlaka bir şekilde  ortaya çıkacağıdır.

Şimdi  30 Aralık 2011 tarihinde yazdığımız yazımızdaki sorularımızın cevabını  Adalar Belediye Başkanlığından beklemiştik. Ancak yazımızdaki sorularımızın cevabı bilinmediğinden Tüm Adalıların kafalarında ciddi soru işaretleri  oluşmuştur. Bu soruların cevaplarını Belediye yetkililerden  değilde soruların  Pusula Madencilik ilgilileri tarafından cevaplandırılması Adalıların kafalarında ayrı bir soru işareti oluşturmuştur.

Pusula Madencilik veya Pusula Max…vs ilgilisinin   cevabına verdiğimiz cevaplar ve yeni cevap bekleyen sorularımız.

Pusulanın Gazetemize göndermiş olduğu maildeki cevaplardan birincisi

ÖNCELİKLE ADALAILARA SELAM:

Öncelikle Adalılar yazarken bile selamınızın içten olmadığı “Adalılar” yazısını yazmanızdan belli (ADALAILARA)

HABERCİLİK BİZİM BİLDİĞİMİZ ÇAMUR AT İZİ KALSIN DEĞİL!!
ÇIKARMA GEMİSİ GEÇEN SENE PUSULA MADENCİLİK TARAFINDAN İŞLETİLMEMİŞTİR. 1 YANLIŞ demektesiniz.

İşi yapan firmanın adının Pusula Madencilik olarak yazılmış olmasını yaptıkları her iş doğruymuşta bu yazdığımız yanlış ile kurtulacaklarmış gibi cevap yazmışlardır. Peki Adalar Belediye Başkanlığına  sorduğumuz soruları doğrusunun Pusula Madencilik değilde  Pusula Max olarak siz cevaplandırın. Ama soruların esasına girerek ,demogoji yapmaya çalışmadan,soruların içeriğindeki istemiş olduğumuz belgeleri,makbuzları ibra ederek cevaplarsanız bu gazetenin köşesinden özür dilemesini de biliriz sayın ilgili.

PUSULA MADENCİLİK VEYA KARDEŞ FİRMA DİYE ADLANDIRABİLECEĞİNİZ BİZİM ADIMIZI BİLMEDİĞİMİZ FİRMALAR, ADALAR BELEDİYESİNE 1 TL DAHİ FATURA KESMEMİŞTİR. 2 YANLIŞ demektesiniz.

Yazımızın hiçbir paragrafında ve cevap arayan sorularımızın hiçbir satırında Pusula vs firmasının fatura kestiğini beyan etmememize rağmen Pusula ve Pusula Firmasının türevleri firmalarının 1 TL fatura kesmemiştir cevabınızı da anlamakta zorladığımızı bildiriyoruz.

HEYBELİADA ASKERİ LİSEDEN 1 KAMYON DAHİ HARFİYAT ÇIKMAMIŞTIR. AKSİNE 4000 KAMYON TAHKİMAT TAŞI TAŞINMIŞTIR. ASKERİ LİSEDE TAŞ DİZGİ İŞİ YAPILMIŞTIR. VE 7000 M2 ALAN BETONLANMIŞTIR. 3 YANLIŞ demektesiniz.

Adalıların özelliklede Kınalıadalıların başına gelenlerin bir kısmıda ifade ettiğiniz Heybeliada’daki Askeri Lisenin başına geldi demektir. Adalar Belediyesi önündeki iskelenin yanına ANROŞMAN taşı diye döktüğünüz taşlardan Askeri Lisede tahkimat yaptı iseniz 2-3 yıl içersinde yaptığınız tahkimatların %90’lık kısmının çökeceği gözükmektedir. Tahkimat yada Anroşman yapılacak kaya cinsleri ve özellikleri sizin Belediye Önüne döktükleriniz ile benzerlik dahi göstermeyen taş gruplarıdır. Bunu anlamak içinde uzman olmaya gerek bile yoktur. Anroşman yada tahkimat taşları şu anda sizin kamyonla döküm yaptığınız taş diye adlandırdığınız hafriyatın altında kalan taşlardır. Tahkimat taşı veya anroşman taşlarının kimyasal,fiziksel özellikleri dışında belli bir boyut,büyüklük,çaptan küçük olmaması da gerekmektedir. Firmanızın ücretsiz diye göndermiş olduğu Anroşman taşı İstanbul da iş yapan hafriyat firmaları tarafından bedavaya istediğiniz noktaya kadar getirilip verilmektedir. Bu bedelsiz verilmesinin sebebi bu malzemeyi döküm yerine gönderseler döküm ücreti ile birlikte uzun yol gitmeleri ve köprüden geçmelerinin kendilerine çok pahalıya mal olmalarıdır. Sizin Belediye önündeki sahile döktüğünüz taş ile ancak ADİ TAŞ DUVAR yapılabilinir.  Bu işe yaramaz moloz cinsi kayaçları normal şartlar altında nakliye ve döküm parası vermek yerine bedavaya ücretsiz döküm yeri bulmanız firmanıza ciddi kazanç sağlamaktadır. Bu bedavaya döküm yapan  kamyon  sayınız nekadar fazla olursa kazancınız o kadar katlanmaktadır.

İnşaat yapan herkes bilirki 7000 m2 beton yapılan yerde en az onun yarısı kadar tesfiye yapılır ve hafriyat çıkar . Aslında farkında olmadan beyanlarınız ile yaptığınız  işlerinizi İTİRAF etmektesiniz. Bu cevabınızı Heybeliadadaki Askeri Lisenin Yapı İşleri Şube Başkanlığına bildirmemizde her şeyden önce bir Gazetecilik oda değilse vatandaşlık görevimizdir.

PUSULA MADENCİLİK ORTAKLARI İLE OFLİNE DENİZ ORTAKLARI AYNI KİŞİLER DEĞİLDİR. AKRABALIK KRİTER İSE EVET AKARABALIK 1 ORTAKLA VARDIR. 4 YANLIŞ demektesiniz.

Tespitimizin doğru olduğunu İTİRAF ederken nasıl yanlış 4 demektesiniz? anlamakta zorlanıyoruz.

SEFEROĞLU ÖZEL İSKELEDİR PUSULA MADEN VE ADALAR BELEDİYESİ İLE HİÇ BİR İLİŞİĞİ YOKTUR. 5 YANLIŞ demektesiniz.

Sefer oğlunun İskelesinin Adalar Belediyesinin izni olmadan çıkartma gemisi,yük gemisi,motor yanaşması mümkünse her iskeleye çıkartma gemisi yanaşıp istedikleri gibi kamyon,araç,gereç çıkartıp rant sağlayabilirler mi demek istiyorsunuz ? Yada biz zaten böyle yapıyoruz Adalar Belediyesi bunu biliyor ve ses çıkartmıyor mu diyorsunuz ? Yada Belediye ile danışıklı dövüş yapıyoruz . Yanlış derken bile İTİRAF ‘larınıza devam ediyorsunuz.

OFLİNE DENİZ ERDEMLER GEMİSİNİN İŞLETMECİSİDİR. ÇIKARTMA GEMİSİ HİZMETİ VERMEKTEDİR. YOLCU TAŞIYAN DOLMUŞ DEĞİLDİR. 6 YANLIŞ demektesiniz.

Yazımızın hiçbir paragrafında ve cevap arayan sorularımızın hiçbir satırında size ait yada kiraladığınız çıkartma gemileriniz ile ilgili olarak yolcu taşıyan dolmuş ifadesi kullanmadık. Bilindiği üzere  dolmuş ifadesi kelime anlamı itibarı ile bir aracın taşıdığı yükün tıka basa  (insan,araç,gereç vs)dolduktan sonra gideceği yere hareket etmesi ile o araca verilmiş isim olmuştur.. Dervişin fikri neyse zikri odur özdeyişinden hareket ile OFline şirketi olarak şu anda çıkartma geminizi yolcular için değil ama araçlar için DOLMUŞ sistemini  uygulamakta olduğunuz doğrudur. Sözleşmeniz gereği Belediyenin Kamyonları ve Kamu Kuruluşlarının Kamyonlarını Bila Bedel Adalara ve Adalardan Maltepe Kapak Atma yerine getirmeniz sebebiyle şu andaki çıkartma geminiz Belediye Kamyonlarının yanında size para kazandıracak özel beton  arabaları,market arabaları,Adalı hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan kamyon,kamyonet türü araçların olmaması halinde çıkartma geminizi hareket ettirmiyor,çıkartma arızalandı tamir ediyoruz gerekçeleri ile size para kazandıracak araçların çıkartma gemisine gelmesini tıpkı bir DOLMUŞ gibi bekliyor ve maliyeti kurtaracak bir doluluk olduktan sonra çıkartma geminizdeki arıza bile anda yapılmış olarak çalışmaya başlıyor olmasını Adalılar olarak anlamıyor muyuz. Adalılar olarak üzüldüğümüz konu bu mazeretlerize çocukların bile inanmayacak olmaları ama Adalar Belediye Başkanımızın inanması yada her nedense işine öyle gelmesi.

HERKESE AÇIK OLAN İHALE YAPILMIŞTIR. İHALEYE 2 FİRMA KATILMIŞTIR. AYRICA OFLİNE İHALE ONAY SÜRECİ DAHİ İHALE SONRASI 1,5 AY İNCELEMEDEN SONRA ONAYLANMIŞTIR. ÖDEMELER OFLİNE DENİZ TARAFINDAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ BANKA HESABINA NAKTEN MUNTAZAM OLARAK YATIRILMAKTADIR. AYRICA İHALE 61,250 TL AYLIK GARANTİLİ, HASILAT ÜZERİNDEN DE % 10 CİRO + KDV OLARAK HESAPLANMAKTADIR. 7 YANLIŞ demektesiniz.

Yazımızdaki Ofline şirketinin Çıkartma Gemisi Hizmet İşini Adalar Belediyesine aylık yakalaşık 60.000.-TL  ödeyeceği yönündeki yanlışımızı aylık 61.250.-TL aylık garantili+hasılat üzerinden %10 +KDV olarak düzeltmeniz mi bizim 7. yanlışımız olmuş.

Sayın ilgili 61.250TL aylık ödeyen bir firma en az birebir o kadarda kazansa ki kazanmaz ise o işe girmesinin anlamı kalmaz  ve % 10 olan yaklaşık 6.000TLde üstüne eklendiği ve KDV’ sinide eklediğimiz takdirde  her ay en az 79.355.- TL ‘lik bir ödemenin Firmanız tarafından  Adalar Belediyesi İşletme Müdürlüğüne yatırmış olmanız gerekmektedir. Belediyeden bu makbuzları istememize rağmen bize bildirmediklerine ve iş yapan firmada siz olduğunuza göre muntazaman ödediğinizi iddia ettiğiniz ücretlerin  makbuzlarınızı bize faks’lamanız  göndermeniz halinde bunları Gazetemizde yayınlayacağımızı beyan ederiz.

PUSULA MADEN FİRMASI KINALIADA ANTEN YIKIMLARI, JARDEN MEVKİİ PLAJ YIKIMLARI, HEYBELİADA PLAJ YIKIMLARI, BUYUKADA AYANIKOLA PLAJ, MÜZE ALT YAPI BETON VS., BURGAZADA KIYI TAHKİMATI, KINALIADA ÇÖKEN YOL DOLGUSU VE DAHA BİR ÇOK İMALAT VE MALZEME TEMİNİNİ ADALAR BELEDİYESİNE BİLA BEDEL YAPAN FİRMADIR. BU İŞLERİN TAKRİBİ BEDELİ 1.000.000 TL ÜZERİDİR. 8 YANLIŞ demektesiniz.

Sorularımıza verdiğiniz cevaplarınız ile  İTİRAF ‘larınıza devam ediyorsunuz.Sizin Pusula adındaki firmalarınızı  ( Pusula Madencilik,Pusula Max,Pusula vs) takip etmemiz,karıştırmamamız mümkün değil. Zaten sizinde amacınız kimsenin Firmanızı takip edememesi. Yanlış bir işiniz ortaya çıktığında da itham edilen hangi Pusula ise diğerini gösterip iddia ettiğiniz Pusula onu yapmamıştır,bunu yapmamıştır,yanlış 1, varan 2 söylemleri ile herkesi yanıltacağınızı zannediyorsunuz. Burdan çıkan sonuç ise Firmalarınızın Pusulası hiçbir zaman Gerçek Kuzey’i göstermiyor.

Burgazadada yaptık dediğiniz Kıyı Tahkimatını inşallah Heybeliadadaki Askeri Lisenin tahkimatında yaptığınız ile aynı değildir. Çünkü Burgazadada tahkimat için kaya değil hafriyat gönderdiğinizi tüm Burgazadalılarla bilmekte ve fotoğraflarını çekip bu hafriyatları deniz kenarına neden döküldüğünü Adalar Belediyesine,İstanbul Büyükşehir Belediyesine şikayet etmişler ve haftalarca bu hafriyat döküldüğü yerden kaldırılmamış daha sonra külüstür bir ekskavatörleri  ile inşaat atıkları ve moloz taşlar  denize doğru sürülmüş ve ortadan kaldırılmıştır. Bu işlemin adı İLLEGAL GELİŞİGÜZEL MALZEME İLE DENİZ DOLGUSU OLABİLİR AMA KIYI TAHKİMATI değildir.

Kıyı Tahkimatı olarak kullanılacak taşlar

1) Özgül ağırlığına

2) Porozitesine

3) Su emmesine

4) Birim hacim ağırlığına

5) Basınca karşı direncine

6) Atmosfer etkisine karşı direncine

7) Aşınmasına

8  Parçalanmasına

Şekil ve hacim özelliklerinin laboratuvarda araştırılıp rakamlarla ifade edilmesinden sonra kayaçlardaki çatlaklar arasındaki uzaklıkların dahi sınıflandırılması,kimyasal olarak bozulmalarının incelenmesi,kayaçların(taşların)bir çok parametrelerinin yerinde(arazide) ve laboratuarda değerlendirilmeleri sonucu söz konusu kayacın deniz yapılarında,kıyı tahkimatında kullanılıp kullanılmayacağının kararı verilir. Firmanızın Burgazadada , Kınalıadada,Ayanikola Plaj dolgusu yapmaları sırasında bila bedel yaptığınız deniz tahkimatı için yukarıdaki kayaç özelliklerini gösteren laboratuar raporlarınız varmı,varsa ibraz edermisiniz. Heybeliadadaki Askeri Lisenin tahkimatını yaparken de bu anroşman taşlarının fizbilitele raporları yapılmadan mı tahkimat yapılmıştır. Bu taşların laboratuar sonuçları olmadan tahkimat yapılmasına uygun olup olmadığının anlaşılmadan Adalar Belediyesine bila bedel bile olsa böylesi tahkimatların yapılması ve daha sonra tahkimat taşlarının vasıfsızlığından dolayı  bu alanlarda çökmelerin  olması durumunda firmanızın hukuki ve cezai  sorumluluğunun olmasa bile vicdani sorumluluğu damı yoktur ki böyle teknik olarak incelenmeden ,sorumsuzca sadece firmanızın menfaati olan bir uygulama yapıyor ve sonrada Adalar Belediyesine bedavaya bu kadar iş yaptım diye yayın yapıyorsunuz. Bu göz boyamalarla Adalı hemşerilerimizi kandıramayacaksınız.

Bu yaptığınız deniz dolgusunun ömrüde en fazla 2 kıştır. Lodos fırtınaları ile birlikte hafriyatların içindeki küçük malzemeler deniz derinliklerine taşındıktan ve kayaçların suya mukavim olmayanların erimesinden sonra bu tahkimat denilen yüzey komple çökecek ve eski halindende kötü olacaktır. Çünkü alt kısmında temizlenemeyen ve zaman içersinde devamlı erimeye,parçalanmaya,küçülmeye neden olacak dolgu hep mevcut kalacak daha sonradan düzgün anroşman taşları getirilsede alttaki zayıf tabaka kıyı tahkimatı yapılan alanda çöküntü yaparak devamlı surette bozacaktır.

Tahkimat yapılan alandaki çöküntüyü önlemenin tek yolu vasıfsız,tahkimat yapmaya elverişli olmayan tüm taş,inşaat atığı, zayıf, taşıyıcılığı olmayan malzemeleri deniz kıyısından ve deniz tabanından ekskavatörlerle kaldırıp yerine gerçekten laboratuar testleri ile anroşman yapılmaya elverişli anroşman (tahkimat) taşlarının deniz kıyısı boyunca sıralanması ve istiflenmesiyle olacaktır.

Kınalıadadaki çöken yol dolgusunun fotoğraflarıda elimizde mevcut olup yine gelişigüzel inşaat atıkları ve moloz hafriyatlarının dökülmesi ile dolgu yapılmış olup bu dolguların ömrüde 2 kıştır.

Kınalı adadaki plaj yıkımlarında da bila bedel çalışmış olduğunuz beyanlarınız plaj sahiplerinden alınan plajınızı usturuplu yıkarız 10 gün sonra yine iş başı yaparsınız teklifine karşılık plaj sahiplerinden ne kadar para aldığınızı bildirirmisiniz. Hakikatende daha sonra usturuplu,göstermelik yıkımını yaptığınız Plajlar kısa bir süre sonra  Kınalıadada Plajlarını açmışlar ve yazın plajlar çalışmaya başlamıştı.Kınalı adada sizin Firmanız BELEDİYENİN CEZALANDIRICI YIKICI  ELİ  olmuş Plajcılara ÖLÜMÜ göstererek SITMAYA razı ettirilmiş ve Plajcılar her nasıl bir bedel ödediler  ise ( Firmanız üzerinden yada daha farklı) Plajcılar çalıştırılmıştı. Firmanızın bu operasyondaki görevi plajcıların ödemek zorunda kalacakları bedellerin arttırılmasını sağlamak olmuştur. Bunlar bize gelen teyit ettiğimiz  bilgiler arasında  olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Büyükada Ayanikola plaj ve Müze alt dolgularıda yine Firmanıza ait hafriyatların yok edildiği alanlardır. Ayanikola plajının  moloz ve inşaat atıkları ile doldurulması ve daha sonra bir dozer tutularak ve bununda ihale bedelinin Belediye tarafından ödenmesi ve bu dozerin Suçu Ortadan Kaldırmak için molozları  ARAZİYE YAYARAK VE KİRALANAN SİLİNDİR ile ezerek kaybetmeye çalışmasından sonra Firmanızın hakkında  ESKİ TARİHLİ tutanaklar tutulmuş ve bu tutanakları İBB çevre koruma müdürlüğüne göndermiş olduğuda bilinmektedir. Adalar Belediyesi Klasik davranışını sergilemiş Firmanıza hem hafriyatları döktürmüş hemde  Firmanızı İBB Çevre Koruma Müdürlüğü’ne şikayet ederek tavşana kaç Tazıya tut siyasetini uygulamıştır. Ama hiç değilse yetkililerin vicdani rahatsızlığından olsa gerek ( pek olduğuda söylenemez ya) firmanızın aracı olup getirdiği dozer ve silindirin parasını firmanıza ödettirmemiş bir şekilde doğrudan temin yaparak Belediye tarafından  dozer sahiplerine ödemişlerdir.

Aslında bu hafriyatları, inşaat atığı ve molozların Maltepe iskelesine oradan İstanbul’daki açık olan tek döküm yeri olan Kemerburgaz’daki döküm yerine Boğaz köprüsünden geçerek götürülmesi(en az 90 km) ve döküm parası verilerek dökülmesi ve daha sonra aynı kamyonların aynı yoldan geri dönmesi ve bir kamyonun bir günde bu kadar deniz ve kara yolunun uzun olması sebebi ile bir seferden fazla yapamaması nedeni ile çok pahalıya geldiği için buralara dökmekle Adanın değil ama firmanızın en az 1.000.000.-TL ile 3.000.000TL arası para   kazandığınızı ve bu işleri yaptığınızı İTİRAF etmektesiniz.

KINALIADAYA DÖKÜLEN MOLOZLARIN HİÇBİRİ PUSULA MADENCİLİKLE YAKINDAN UZAKTAN ALAKALI DEĞİLDİR. ADA HALKI VE SİZ YEREL BASIN GÖZÜ ÖNÜNDE SÖZ KONUSU OLAN YERDE SONDAJ YAPARAK MALZEME CİNSLERİNİ TESPİT EDEBİLİRSİNİZ. 9 YANLIŞ demektesiniz.

Bu kadar fotoğraf ,şahit,belge varken bir pokerci edası ile rest çekecek blöfü yapacak kadarda ya safsınız yada cüretkar.

Sayın ilgili alt yapıda kullanılacak malzemelerin evsafı bellidir. Bu malzemeler hafriyat,inşaat atığı,molozlar olamaz. Yol dolgusunda moloz, inşaat atığı kullanılamaz. Deniz kıyı tahkimatında sizin getirdiğiniz gibi herhangi taş parçaları,inşaat atıklarının kullanılması hiçbir alt yapı ve deniz kıyı dolgu yapılması  şartnamesinde yazmamaktadır.

Müze yapılan yerde kullanıldığının bilinmesi bile  o müzeyi şimdiden şaibeli hale getirir.

Alt yapısını yaptım dediğiniz neresi var ise aslında alt yapısını yapmadığınız molozlarınızı,hafriyatlarınızı,inşaat atıklarınızı gömecek,yok edecek çalışma içerisine girdiğinizi yine İTİRAF etmektesiniz.

ÖZEL ÇIKARTMA GEMİLERİNDEN MECLİS KARARI GEREĞİ KAPAK ATMA YERLERİNİN KULLANILMASI DURUMUNDA GEMİ BAŞI 500 TL/GÜN ARAÇ BAŞI 250 TL/SEFER OLARAK ALINDIĞINI BİLMEKTEYIZ. demektesiniz.

Bu ifadeniz ile bizden hariç çıkartma gemileri çalışıyor İTİRAFINI mı  yapmaktasınız. Eğer sizden başka gemiler çalışıyor ve bu paraları topluyor ise hiç olmazsa bunları ihbar edinki bu suçlarda sizin üzerinize yapışmasın. Seferoğluna yanaşan diğer çıkartma gemileri bu tür eylemleri yapmakta iseler  şu anda firmanızın ihale olarak alıp bedel ödeyerek  yapmaya çalışmakta olduğu  çıkartma gemisi hizmet işinizi hiç bedel ödemeden yapmaları en başta firmanıza zarar vermektedir. Böyleyken bu KORSAN çalışan çıkartma gemilerini ihbar edemeyişiniz korsan çalışan çıkartma gemileri ile  bir şekilde göbekten bağlı olduğunuzu göstermektedir.

KINALIADA TAŞOCAKLARI MEVKİNE DÖKÜLEN MOLOZLAR İLE ALAKALI OLARAK TARAFIMAZA TEBLİĞ EDİLEN 1 TL DAHİ CEZA TUTANAĞI YOKTUR. SÖZ KONUSU BELGELER TEK MUHATTAP ADALAR BELEDİYESİNE TEBLİĞ EDİLMİŞTİR. 10 YANLIŞ demektesiniz.

Kınalıada Taşocakları Mevkine dökülen molozlarla ilgili olarak tarafımıza derken tarafınızın hangi firma yada firmalarınız olduğunu açıklarmısınız. Muhattap olarak Adalar Belediyesine tebliği edildiğini size Adalar Belediyesinin tebliği etmediğini ifade ediyorsanız Adalılar olarak özellikle Kınalıada halkının  Adalar Belediyesini Adalar Cumhuriyet savcılığına İhbar etme hakkı doğmaktadır. Adalar Belediyesinin bu kadar somut deliller var iken Firmanızı korumak için hakkınızda işlem yapmamasına inanmak istemiyoruz. Kaldı ki şimdiye kadar uyguladıkları siyaset önce illegal olsada bir işe izin vermeleri daha sonrada izin verdikleri işi ihbar etmeleri ile bilinen Sayın Adalar Belediye Yetkililerinin böyle bir durumda firmanızı korumak için kendilerini  tehlikeye atılacakları hiç mantıklı gelmiyor. Ama Adalar Belediyesi ile ilişkileriniz biriniz yanarsa diğeride yanar şeklinde grift halde ise Adalar Halkı şimdiden yanmış demektir. Adalar  Belediyesi ve Firmanız sayesinde pek yakında moloz yığını haline gelmiş olacaktır.

Sayın Firma İlglisi ;

Her nekadar  Gazetemiz tarafsız  gazetecilik anlayışı gereği olaylara baksada Kamu Vicdanı gereğide Adalar Halkının haklarının korunmasına yönünden tarafsız OLAMAYACAĞIMIZIN bilinmesini isteriz. Hangi Firmayı temsilen gönderdiğiniz maile göre sorularımıza özünde trajı komik cevaplarınızı cevaplandırdığımızı ve firmanız hakkındaki olumsuzlukları düzeltmeniz için gazetemize göndereceğiniz her türlü ciddi gerçek bilgi,belge,fotoğraf yada başka bir kayıt kuyudat var ise gazetecilik anlayışımıza göre yayınlayacağımızın bilinmesini isteriz. Adalar Belediyesine ödediğinizi iddia ettiğiniz makbuzlarıda göndermemeniz halinde ne kadar haklı olduğumuzda ispatlanmış olacağının bilinmesini hatırlatırız.

Umarız Kıyı Tahkimat yapıyoruz adı altında İBB’nin döküm alanına göderceğiniz  nakliyesini ve döküm parasını vererek döktürmek zorunda olduğunuz bu işe yaramaz malzemeleri Adalar Belediyesine bilabedel veriyorum derken yaptığınız  veya yapacağınız kıyı tahkimatı için sayısı ve isimleri belli olmayan firmalarınızdan birisi üzerine DÜZMECE BİR İHALE  ile ödeme yapılmaz. Bununda takipçisi olacağız.

Pusula Max firmasının geçen seneden yapılan çıkartma gemisi hizmet işi ile ilgili  Belediyeye borcu varmıdır? Varsa ne kadardır Adalar Belediyesi borcunu tahsil edemediği için İdareye vermiş olduğunuz Kesin Teminat Mektubunuzu İRAT kaydetmişmidir ? Firmanızın o iş ile ilgili borcu yoksa  tüm ödendi makbuzlarını gazetemize gönderir iseniz borcu yoktur diye bu köşeden yayınlayacağımızı bilmenizi isteriz. Aksi halinde hakkınızdaki iddiaların doğru olduğu teyit etmiş olacaksınız.

Adalardaki kabul edilmez işleri yapan ,yaptıran,göz yuman yetkilileri uyarıyor sadece Adalarda yaşayanların değil tüm Adaları ziyaret edenlerinde bu dünya harikası güzelliklerin yok olmaması için her sağ duyulu vatandaşın bu olaya sahip çıkması gerektiğini söylüyor,çevrenizdeki sadece Adalar değil  illegal,kamuya zarar veren  ne olumsuzluklar biliyor, görüyor,duyuyor iseniz bizim ile paylaşın takipçisi olalım bu ülkeyi RANTçılara bırakmayalım diyor esenlikler diliyoruz.  Adagazetesi ( Şükrü ABANOZ )

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 16 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version