CHP Başkanı Özel Büyükada’da protesto edildi

CHP Başkanı Özel Büyükada’da  protesto edildi
Yayınlama: 25.07.2024
Düzenleme: 25.07.2024 10:46
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lozan Barış Konferansı ve Antlaşması’nın 101’inci yıl dönümü ve belediye ziyareti için gittiği Adalar’da toplu taşımada kullanılan, Adalıların azmanbüs dediği araçlar nedeniyle protesto edildi.

CHP Başkanı Özel Büyükada’da protesto edildi


Lozan Barış Konferansı ve Antlaşması’nın 101’inci yıl dönümü nedeniyle İstanbul’daki Heybeliada’da İsmet İnönü Müzesi’nde program düzenlendi. İnönü’nün kızı ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker’in ev sahipliği yaptığı programa, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel de katıldı.


Buradaki ziyaretinin ardından ada halkının protestosuyla karşılaşan Özel, “Bu boyutta bir araç adada doğru değil, daha ufak daha düzgün bir şey için çalışıyorlar arkadaşlar, önümüzdeki süreçte olacak. Biraz önce adanın dört temsilcisi ile geldiler yukarıda konuştuk ben düşüncelerimi aktardım. Basın mensuplarına da aktardım. Adanın istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledik. Bugünkü yoğunluk ortadan kalkana kadar, bu beğenmediğiniz boyuttaki araçlar, adadaki yaya yoğunluğu azaldıkça çekilecek” dedi. Protestocuların sözünü kesmesi üzerine Özel, “Yukarıda basın mensupları soruları burada soralım dediler. Bakın hepsinin yüzü burada, hayır aşağıda sorun dedim. Çünkü bu hakkın kullanılmasını istiyorum. Beltur’da konaklıyoruz onun iskelesinden karşıya İnönü Evi’ne gidebilirdim buraya geldim. Çünkü sizin de görünür olmanız önemli. Başkaları gibi arka kapıdan çıkıp arabaya binip gidebiliriz böyle bir şey olmayacak. Bana da sorarsanız bu boyutta bir araç adada doğru değil. Daha ufak ve düzgün bir şey çalışıyor arkadaşlar. Önümüzdeki süreçte olacak.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version