Deniz Kızının açılışı gerçekleşti.

Deniz Kızının açılışı gerçekleşti.
Yayınlama: 02.06.2014
Düzenleme: 08.06.2014 11:19
A+
A-

Deniz Kızının açılışı gerçekleşti 

 

Deniz Kızının açılışı gerçekleşti.

 

Adalar Bağımsız Sanat Platformu İstanbul’un incisi Adalar’a efsanelerin Deniz Kızını getirdi.Kirlenen denizlerin,azalan balık türlerinden kaçarak gelen Deniz Kızının açılışı Büyükada’da gerçeklesti.Açılışı Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ve platform kurucuları gerçekleştirdi.Açılışa adalıların ilgisi yüksekti.

Tiyatro ve Sinema oyuncusu aktör Şafak Orbay’ın önerisiyle destekleyip hayata geçiren platformun kurucu üyeler ise Ressam Enstalasyon sanatçısı Gülhan, Dokuma ve Enstalasyon sanatçısı Gül Bolulu ve Ressam Heykeltraş Feryal Taneri.

 

Adalar Bağımsız Platformu’ndan “Adaların Deniz Kızı Heykeli” ne dair…

 

“Sizler benim gerçek olmadığımı düşünüyorsunuz değil mi?
Size göre gerçek nedir? Mesela ben, Adaların Deniz Kızı… Sizce ben gerçek miyim? Yoksa sadece çocuklarınıza anlattığınız bir hikayeden mi ibaretim? Siz kabul edin ya da etmeyin, ben gerçeğim ve tam burada, sizin adanızın sahilindeyim. Çünkü duymuyorsunuz! Doğanın size söylediği şarkıları dinlemiyorsunuz!

Bakmaya doyamadığınız şu denizin rengi soluyor artık. Günden güne değişiyor yüzündeki gülümseme… Eskiden renk renk balıkların, bitkilerin olduğu deniz şimdilerde sizin attığınız çöplerle yaşanamayacak bir yer haline geldi. En acısı da yüzlerce yıldır biz denizkızlarına eşlik eden o harika balıklar yok artık. Kaç tane balık türünün artık bu denizlerde yüzmediğini farkında mısınız? Ben farkındayım çünkü hiçbirini bulamıyorum. Birçok balık şu avuçlarımın içinde öldü, birçoğu da buradan çok uzaklara, yaşayabilecekleri temiz bir deniz aramaya gitti. İşte gerçek bu! Sizin görmezden geldiğiniz gerçekler yüzünden denizin içinde yaşayamıyoruz artık!

Şimdi biraz dinlenmek istiyorum burada. Sadece biraz soluklanmak… Ve size anlatmak istiyorum; hiçbir şey için geç kalmadığınızı… Denizleri yeniden eski güzelliğine kavuşturmak sizin elinizde. Göçüp giden balıkların geri dönmesini sağlamak da öyle… İşte o balıklar geri dönene kadar burada olacağım. Size, duymadığınız şarkıları söylemek için burada olacağım.”

 

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç açılışta bir konuşma yaptı.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version