Dün akşam UKOME’den karar çıktı! Adalara 4 tekerlekli ağır tonajlı araçlar geliyor!

Dün akşam UKOME’den karar çıktı! Adalara 4 tekerlekli ağır tonajlı araçlar geliyor!
Yayınlama: 11.10.2024
Düzenleme: 11.10.2024 13:19
A+
A-

Adalar İlçesi Ulaşım ve Lojistik Yönergesinin tablolarında yer alan L2 sınıfı yük taşıma araçlarının L7e sınıfı ağır tonajlı 4 tekerlekli araç olarak değiştirilmesi UKOME tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Azmanbüsler için “bu araçlar adaya gelemez, gelirse önüne yatarım” diyen Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın bu araçların neresine yatacağı merak konusu oldu.


Adalar İlçesi Ulaşım ve Lojistik Yönergesinde bulunan Adalar İlçesinde Faaliyet Gösteren Yük Araç Cinsi ve Kategorileri ve Ada İçi Kara Yük Taşımacılığı Çalışma Saatleri tablolarıda revize edildi.

Dün akşam UKOME'den karar çıktı! Adalara 4 tekelekli ağır tonajlı araçlar geliyor!

L7e SINIFI ARAÇ NE DEMEK


Dört tekerlekli araçlar (L7e), Ağır dört tekerlekli araçlar olarak da adlandırılır, Çerçeve Direktifi 2002/24/EC’de, yüksüz kütlesi yolcu araçları için 450 kg’ı, yük taşıma amaçlı araçlar için 600 kg’ı (elektrikli araçlarda akülerin kütlesi hariç) aşmayan, azami net motor gücü 15 kW’ı ve azami tasarım araç hızı 90 km/saati aşmayan, hafif dört tekerlekli araçlar dışında dört tekerlekli motorlu araçlar olarak tanımlanır

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN ŞARTLAR GÜNCELLENDİ

Dezavantajlı (engelli) kişilere Bireysel Elektrikli Araç kullanma izni verilebilmesi için aşağıdaki şartlar aranacak ve Adalar İlçe Belediyesi tarafından Bireysel Elektrikli Araç Kullanım İzin Belgesi düzenlenlenecek.

a) Adalar İlçesinde ikamet ediyor olmak, (Daimi adres olarak Adalar ilçesi yer almalıdır, ikincil adres olarak Adalar yazılsa dahi kabul edilmeyecektir)
b) %90 ve üzeri engelli veya Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporlu (ÇÖZGER) veya %40 ve üstü hareket kısıtlaması olan engelli olmak,
c) Uygun Sürücü Belgesine (engellinin araç kullanamayacak durumda olması durumunda %40 ve üzeri engelliler ile %90 ve üzeri engelliler için bir sürücü, ÇÖZGER raporu olanlar için en fazla iki sürücü aracı uygun sürücü belgesi olması durumunda kullanabilecektir) sahip olmak,”

İŞTE L7e SINIFI ARAÇLARA ÖRNEKLER:

Dün akşam UKOME'den karar çıktı! Adalara 4 tekelekli ağır tonajlı araçlar geliyor! Dün akşam UKOME'den karar çıktı! Adalara 4 tekelekli ağır tonajlı araçlar geliyor! Dün akşam UKOME'den karar çıktı! Adalara 4 tekelekli ağır tonajlı araçlar geliyor! Dün akşam UKOME'den karar çıktı! Adalara 4 tekelekli ağır tonajlı araçlar geliyor! Dün akşam UKOME'den karar çıktı! Adalara 4 tekelekli ağır tonajlı araçlar geliyor! Dün akşam UKOME'den karar çıktı! Adalara 4 tekelekli ağır tonajlı araçlar geliyor!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Burhan dedi ki:

    Unkom elektirikli araçları yasaklıyor 4 tekerlekli getiriyor hiç mantıklı değil . Zaten yollar dar bence yanlış bir kara

  2. Ferra dedi ki:

    L7 Sınıfı araçlar cenaze araçlarına benzer Ada halkına resmen hakaret ediliyor. İBB UKOME Adalar belediyesi ulaşım kararları için halkı bezdirdi. Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır. Cenaze araçları getiriliyor. Biz Ada halkı olarak, bu araç engellileri nasıl taşıyacak merak ediyoruz

Exit mobile version