Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisinin iptal kararı kesinleşti

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisinin iptal kararı kesinleşti
Yayınlama: 10.01.2023
A+
A-

Heybeliada Sanatoryumu‘nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesi üzerine açılan davada verilen iptal kararı, üst mahkeme tarafından temyiz yolu kapalı olmak üzere kesinleştirildi.

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi olarak  1924’te ile kurulan Heybeliada Sanatoryumu ve 200 dönümlük arazisi, 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmişti. Devir işlemi iptal edilmesi için Türk Toraks Derneği, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, İstanbul Barosu Başkanlığı ve İstanbul Tabip Odası tarafından mahkemeye taşınmıştı.

Mahkeme 14 Haziran 2022 tarihinde oybirliği ile tahsis işleminin iptaline karar vermişti. Kararda, taşınmazın Sağlık Bakanlığı’na tahsisinin kaldırılarak, eğitim merkezi olarak kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisinden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan görüş veya izin alınmadığı belirtilmişti.

Karar, davalılar tarafından istinafa taşındı. Dosyayı 27 Aralık 2022 tarihinde karara bağlayan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. Dava Dairesi, sanatoryumunun Diyanet İşleri Başkanlığı`na tahsisini iptal eden İstanbul 14. İdare Mahkemesi’nin kararını temyiz yolu kapalı olmak üzere kesinleştirdi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Karar çok yerinde ve olumlu olmuş. Ölüyü diriyi şeytmişler; gözü Heybeliada’daki sanatoryuma dikmişler. Yuh olsun.

Exit mobile version