İETT’den Kamuoyuna Azmanbüs duyurusu!

İETT’den Kamuoyuna Azmanbüs duyurusu!
Yayınlama: 09.08.2024
A+
A-

İETT, Kamuoyuna Duyuru adı altında devasa minibüsleri protesto eden aktivistlerin gözaltına alınması ile ilgili bir duyuru yayınladı.

Minibüsleri protesto eden Adalılara polis müdahale etti. 9 kişi gözaltında

Duyuruda şu ifadelere yer verildi

“İstanbul’un tüm ilçelerinde, toplu ulaşım faaliyeti yürüten ve bir günde yaklaşık 5 milyon yolculuk gerçekleştiren İETT, faaliyetlerine yolcu memnuniyeti hedefiyle devam ediyor.


Bu kapsamda, elektrikli ve çevreci araçlar başta olmak üzere, dünyada gelişen teknolojileri takip eden ve rasyonel olanları İstanbul’a kazandıran İETT, Adalar İlçesi’nde de elektrikli araçlar ile hizmet veriyor.


Geçtiğimiz Haziran ayında, ilgili UKOME kararı sonrası Adalar’da faaliyete başlayan yeni Adabüs araçların faaliyete başlaması bazı Adalılar tarafından protesto edilmiş ve kısmi de olsa bazı bölgelerde toplu ulaşım hizmeti engellenmişti.


Emniyet mensuplarınca olaya müdahale edilmiş ve konu yargıya taşınmıştı.


Olaydan sonra ilgilileri tarafından İETT’nin şikayetinden vazgeçmesi talep edilmişti.


İETT gerekli idari işlemleri tamamlayarak söz konusu şikayetlerini geri çekti, ancak soruşturma İETT’nin insiyatifi haricinde Savcılık nezdinde kamu davası yönünden şuan devam etmektedir.


İBB ve İETT, %100 yolcu memnuniyeti ve her seferinde iyiye hedefiyle çalışmalarına devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version