İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı soruyor; ‘Nerede o atlar?’ Tarım Bakanı; çıkıp açıklama yapsana”

İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı soruyor; ‘Nerede o atlar?’ Tarım Bakanı; çıkıp açıklama yapsana”
Yayınlama: 11.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

İBB’nin Hatay’ın Dörtyol Belediyesine gönderdiği 99 atın kaybolmasıyla ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı soruyor; ‘Nerede o atlar?’ Tarım Bakanı; çıkıp açıklama yapsana” dedi.

İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı soruyor; ‘Nerede o atlar?’ Tarım Bakanı; çıkıp açıklama yapsana"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV’de canlı yayımlanan “Çalar Saat” programında Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Küçükkaya’nın İmamoğlu’na yönelttiği sorulardan biri de İBB’nin Hatay’ın Dörtyol Belediyesine hibe ettiği 99 atın kaybolması konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konu hakkında açıklamalarda bulunmasını hatırlatan Küçükkaya, İmamoğlu’nun konuyla ilgili değerlendirmesini sordu. Soruyu yanıtlamaya, “Tane tane anlatmak istiyorum” sözleriyle başlayan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“Fayton meselesine çözüm bulduk. Adalar’da, 25 yıldır görev yapan insanların ilgilenmediği alanda, 6 ayda sorunu çözdük. Tek başımıza mı çözdük? Hayır. Başta Valilik, Tarım Bakanlığı da içinde. Yetkilerin büyük bölümü onlarda. 2019’da araştırma komisyonu kuruldu. Resmi 945 at var. Kayıt dışı da 750 at var. Bakanlığın elindeki veriler var. Toplamda 1695 atın varlığından bahsediliyor. Göreve geldiğimizden sonra, atlarla ilgili büyük kampanya başlatılmış, ruam hastalığı başlangıcı konuşulmuştu, ‘At ölüyor’ diye. Acı görüntülerle karşı karşıya kalmıştık. Valilikle beraber devreye girdik. 16 Ocak 2020’de, Meclis kararıyla, tanesine 4 bin lira ödeyerek, 1179 atı satın aldık.”

“NE OLDU 516 ATA?”

“Hatırlayın; fayton mafyası deniliyordu. Senede birkaç insan öldürülüyordu. Adli vakalar yaşanıyordu. Bütün mali yükü üstlenerek, 150 milyon lira bütçe ayırdık. Faytonlara 300 bin lira verdik. Süreci insani bir şekilde yönettik. Devreye girdiğimizde alınan at sayısı 1179. Daha önce at sayısı 1695’ti. Fark 516. Ne oldu 516 ata? Yok oluşunun vebali bizde mi? Canın yok edildiği dönemde, hiçbir ses edildiğini duyduk mu?  860 atı sahiplendirdik. Beraberce yaptık. Kurumların başvurularını aldık. Bize başvuran belediyelere, kurum ve kuruluşlara, STK’lara sahiplendirdik. Tarım Bakanlığı ile iş birliği yaptık. Çip takıldı. Tarım Bakanlığı taktı. Nakliyesini biz üstlendik. Çip, Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanı soruyor; ‘Nerede o atlar?’ Tarım Bakanı; çıkıp açıklama yapsana. Her anına şahitler. Kayıp atlar varsa, bulacak Tarım Bakanlığı. Dörtyol’da bu iş çıktı. Çipliydi. Takip edecek olan, o ilin Tarım Müdürlüğü.”

“SİZİN ÇÖZEMEDİĞİNİZ SORUNU ÇÖZDÜK” “25 yıl yönettiniz. Sizin çözemediğiniz sorunu çözdük. Atlar bakımsızlıktan ölüyordu. Yılda 400 at. Şimdi böyle. Çok net. ‘Elleri arkada’ yürüdü diye soruşturma açacağınıza, bunla ilgili soruşturma açsanıza. ‘Hepsini rapora dökün’ diye talimat verdim. Soruşturma başlattım. Madem bu kadar merak ediyorsunuz, çıkın soru sorun. Yılda 400 at ölüyordu. Teslim aldıktan sonra atlar öldü. Yalan bir haber değil. 25 yılın faturası.”

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version