İstanbul’un depremde en güvenli ilçeleri hangisi? Hangi ilçeleri risk altında?

İstanbul’un depremde en güvenli ilçeleri hangisi? Hangi ilçeleri risk altında?
Yayınlama: 25.08.2024
A+
A-

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili hangi ilçelerin risk altında olduğunu ve İstanbul’un depreme ne kadar hazır olduğunu bilgilerini paylaştı.

Deprem riskinin yüksek olduğu bölgeler nereleri?

İstanbul’da deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerle ilgili bilgi veren Yün, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Marmara Denizi’ndeki konumu nedeniyle özellikle Avrupa Yakası’nın güney kesimlerinin daha riskli olduğunu belirtti. E-5 ile deniz arasında kalan alanlarda zemin kalitesinin düşük olması, depremde yapılar üzerinde ciddi hasarlara yol açabilecek bir faktör olarak öne çıktığının altını çizdi.

İstanbul’da daha güvenli olarak değerlendirilen bölgeler arasında Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Sarıyer ve Beşiktaş gibi ilçeler bulunuyor. Yün, bu bölgelerdeki zeminlerin genellikle daha sağlam olduğunu ve 2018 sonrasında inşa edilen yapıların, yönetmeliklere uygun olarak yapıldıkları için daha güvenli kabul edildiğini belirtti. Ancak Kağıthane’deki bazı dere yataklarının riskli olduğunu ve bu bölgelerde zemin kalitesinin değişkenlik gösterdiğini de ekledi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version