KINALIADA COŞKUNU ARIYOR

Yayınlama: 03.07.2012
Düzenleme: 09.01.2013 09:38
A+
A-

Kınalıada Bim Marketin önündeki çöp yığınına bakan Amerikalı Turist yanındaki arkadaşına ” same in the egypt” (Mısırdakinin aynısı) diyordu. Konuştuğu adam ise Amerikada yaşayan orta yaşlı Türk Ermenisi Mıchael.

Yanıma gelerek ”abi Belediye niçin çöpleri toplamıyor ” diye sordu Michael. Belli ki utanmış misafirinden.

Kahvede oturan yaşlı adam ”Sözen döneminde de İstanbul aynı idi. Halk CHP’ye öyle ders verdi ki bir daha Büyükşehir Belediye seçimlerini kazanamadı. Burada da durum aynı” diye yüksek sesle söze karıştı.

Çöp yığınının biraz ilerisinde İdris’in Kahvesine çay içmeye davet ettim Michael ile misafirini. Amerikalı misafir burnunu tutarak ”but” (fakat) diyerek çöp yığınını gösterdi. Oturamadık kahveye konuşarak Akasya Caddesine doğru refakat ettim onlara.

Akasya Caddesinde yürürken onlar şaşkın ben onlardan şaşkın. Bu güzide caddeye eskiden ”Flamingo yolu” denilirdi. Şimdi çöp yolu olmuş. Tüm çöp kontainerleri dolu, taşmış. Yollara saçılmış. Belli ki haftalardır süpürülmemiş. Pis kokular her tarafı sarmış.

İskele Sokak ile Akasya Sokağın kesiştiği yere geldiğimizde kaldırımdan yürüyemez olduk. Bisikletçi, enginarcı ve mısırcı dondurmacı her yeri işgal etmişler. Köşedeki evin bahçe demirlerine arabalarını kilit ile bağlamışlar.
Altı üstü her tarafı çöp ve pislik dolu.

Utancımdan daha iyi bir manzara yakalamak amacıyle onları İskle Sokağa yönelttim. ”O my God” (aman tanrım deyiverdi) Amerikalı. Belli ki görmüştü yolun ortasındaki tepeleme moloz ve çöp yığınını.

Sahil yolundan Spor Kulübüne doğru yürüken benzer manzaranın her tarafa hakim olduğu görülüyordu.

Sahil biraz daha farklıydı. İnasan faktörü. Yarı çıplak aksi bir bir adam sahile yüzmeye geldiği anlaşılan bir kadına bağırarak ”Ben ecrimisil ödüyorum burada duramazsın” diyordu. Utancımdan ” bu durumu tercüme etmeyelim ” dedim Michael’e. İstesem de tercüme edemem dedi Michael ”ecrimisil ne ki, ilk defa duyuyorum ” diye sordu.

Amerikalı şaşkın, Michael şaşkın. Sorular sitem hep bana. ” Böyle bırakmadık, keşke gelmeseydik” diyordu Michael.

Coşkun’u halen Belediye Başkanı sanıyor olmalı ki ”Coşkun’a gidip şikayet edeceğim ” diye kararlılığını gösterdi. Coşkun bu dönem seçilemedi cevabıma karşılık ”belli oluyor” dedi.

Kınalıada Coşkunu arıyor fikrinde mutabık kaldık ve vedalaştık.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version