Kınalıada’da Atatürk aşığı Japon prenses

Kınalıada’da Atatürk aşığı Japon prenses
Yayınlama: 25.08.2024
A+
A-

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümü ve fırtınaya yakalanıp Japon karasularında batan Ertuğrul gemisinin bu ülkeye gidişinin 134. yıldönümü nedeniyle Tokyo Limanına demirleyen Kınalıada Korvetinde resepsiyon verildi.


Sözcü Gazetesi Emin ÖZGÖNÜL

Daha önce de Türkiye’ye gelen Akiko Mikasa, Anıtkabir’e giderken tırnaklarını Türk bayrağı şeklinde boyamış ve mozolenin önünde saygıyla eğilmişti. Japonya’daki Atatürk heykelinin de açılışını yapmıştı.


Başta Diyanet yönetimi olmak üzere bazıları dışında herkes Ulu Önder Atatürk’ü anlıyor ve sahip çıkıyor. 8600 kilometre uzaktaki Japonya’da da Prenses Akiko Mikasa, Tokyo limanına demirleyen ve önceki gün yurda dönen Kınalıada Korvetine sürpriz bir ziyaret yaptı. Prenses, geminin güvertesinde bulunan ve Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı “Mavi Vatana Adanmışlar’’ logosunun önünde fotoğraf çektirdi.


‘BÜYÜK BİR KAHRAMANDIR’

Bir süre önce Türkiye’ye gelen 42 yaşındaki Prenses, Anıtkabir’e giderken tırnaklarına Türk bayrağı biçiminde oje sürmüş ve mozolenin önünde saygı ile eğilip, özel defteri de imzalamıştı. Japonya’nın Kushimoto kentindeki 7,5 metrelik, 8 ton ağırlığındaki Atatürk heykelinin açılışını da Prenses Akiko yapmıştı. Heykelin kaidesinde, “İşgal edilen vatanını kurtarmak için halkına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusuna zafer kazandıran büyük bir kahramanıdır. Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’’ yazıyor.


EN UZUN ZİYARET

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümü ve fırtınaya yakalanıp Japon karasularında batan Ertuğrul gemisinin bu ülkeye gidişinin 134. yıldönümü nedeniyle Tokyo Limanına demirleyen Kınalıada Korvetinde resepsiyon verildi. Resepsiyona Japon Prensesi Akiko Mikasa da katıldı. Prenses Mikasa, 100. Yıl pastasını da gemi komutanları Yarbay Serkan Doğan ve Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen ile birlikte kesti.


8 Nisan’da Foça’dan yola çıkan Kınalıada Korveti önceki gün yurda döndü. 8 Nisan-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında 19 ülkede 23 limana uğradı. Süveyş Kanalı, Malakka, Hürmüz ve Kanmon Boğazından geçip, Kızıldeniz, Aden, Bengal, Basra Körfezi, Arap Denizi, Hint ve Pasifik Okyanusu ile Güney Çin Denizini katetti. 27 bin 280 deniz mili mesafe yapıldı. 2 bin 440 ton ağırlığında 99 metre boyundaki Korvet, 29 deniz mili sürat yapıyor.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version