Laki Vingas istifa etti

Laki Vingas istifa etti
Yayınlama: 22.03.2014
A+
A-

Laki Vingas istifa etti

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Vakıflar Meclisi’nde azınlık cemaatlerine ait vakıflarının temsilcisi olarak görev yapan Laki Vingas, meclis üyeliğinden istifa etti.

Rum Cemaatinin önemli isimlerden Vingas, aralarında Rum, Ermeni, Ermeni Katolik, Süryani Bulgar  ve Gürcü Ortodoks gibi 166 azınlık cemaati vakfının temsilcisi olarak iki dönemdir meclis üyesi olarak görev yapıyordu.

O İFTARI HAZIRLADI

 
Vingas, azınlık vakıflarına mülk iadesinin yolunu açan kararnamenin mimarlarından biriydi. Vingas azınlık vakıflarının 2011 Ramazanında ev sahipliğini yaptığı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı iftar programını da hazırlamıştı.

 

SERT ELEŞTİRİ

 
Vingas, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne dün gönderdiği istifa yazısında, “Yıllardan beri sorunlarla boğuşan ve var olma mücadelesi veren toplumlarımızın en önemli organları olan vakıflarımızın, seçmen iradesini yansıtmayan, geçici yönetimlerle temsil edilmeye mahkum edilmiştir. Cemaat mensuplarımızın seçme ve seçilme iradesinin 15 aydan beri askıya alınmış olması hukuki bir boşluk oluşturmuş ve cemaatlerin sosyal dokusuna ciddi tahribat vermiştir” eleştirisinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version