Lefter kupası Heybeliada’nın

Lefter kupası Heybeliada’nın
Yayınlama: 09.07.2012
Düzenleme: 29.12.2012 13:16
A+
A-

Birincisi düzenlenen Lefter kupasını Büyükadayı 3-1 yenen Heybeliada kazandı.Üçüncü ise Burgazadasını normal süresi 2-2 biten karşılaşmada penaltılar sonucu 6-5 yenen Kınalıada oldu.

Kınalıada da yıllar sonra forma giyen  Çiko lakaplı  Dimitri Adalılara futbol resitali sundu.Bir devre forma giyen Dimitri’nin yeteneklerinden bu yaşına rağmen hiçbir şey kaybetmediği dikkat çekti.

Fenerbahçe’nin ”Ordinaryüs” lakaplı efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’in anısına düzenlenen 1. Lefter Kupası veteran futbol turnuvası sona erdi.

Adalar Müzesinin organizasyonu ve adalar Belediyesi’nin desteği ile   düzenlenen,Onur Belge,Garo Hamamcıoğlu,Osman Özden ve Avedis Hilkat’ın şahsi çabaları ile yapılan, Kınalıada’daki Hırant Barsamyan  Stadı’nda gerçekleştirildi,defalarca heber sitelerini uyarmamıza karşı HIRANT BARSAMYAN  stadına jarden-Barsamyan stadı diyen habercileri buradan bir kez daha uyaralım o stadın adı HIRANT BARSAMYAN stadıdır.

Sembolik olarak 4 adanın (Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada) takımları arasında yapılan maçlarda, Lefter’in Adalı ve İstanbul’un çeşitli semt ve kulüplerinden arkadaşlarının yanı sıra, İstanbul kulüplerinin veteran oyuncularından seçilmiş ”Lefter dostları” da bulundu.

Günün ilk maçında üçüncülük karşılaşması Kınalıada ile Burgazada takımları arasında yapıldı. Normal süresi 3-3 biten karşılaşmada Burgazada’yı penaltılar sonrasında 6-5 mağlup eden Kınalıada, organizasyonu üçüncü sırada tamamladı.

1. Lefter Kupası’nın final maçı ise Büyükada ile Heybeliada takımları arasında yapıldı. Büyükada’yı güzel bir oyun sonucunda  3-1 yenen Heybeliada, ilk kez düzenlenen kupanın sahibi oldu.

 

Final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde kupayı Heybeliada takımına Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Serdar Erkan ile Lefter Küçükandonyadis’in eşi Stavrini Küçükandonyadis ve eski milli futbolcu Selçuk Yula verdi.

 

Bu arada, Galatasaray Kulübü’nün eski başkanlarından ve aynı zamanda sembolik olarak Heybeliada takımının kaptanı olan Alp Yalman, kupayı Lefter Müzesi’ne bağışlayacaklarını söyledi.

Finalde Heybeliada takımına mağlup olan Büyükada takımı ise ödülünü Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’ndan aldı.

Kupa törenini en ince ayrıntısıyla video dan izleyebilirsiniz

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Alp yalman’ın ve Lefter’in torununun konuşmasını video dan izleyebilirsiniz

 

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version