İstanbul genelinde etkisini sürdüren şiddetli lodos, özellikle Adalar bölgesinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Büyükada’da akşam saatlerinde hızını artıran fırtına nedeniyle sahil şeridi dev dalgaların hedefi oldu.
İstanbul genelinde etkisini sürdüren şiddetli lodos, özellikle Adalar bölgesinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Büyükada’da akşam saatlerinde hızını artıran fırtına nedeniyle sahil şeridi dev dalgaların hedefi oldu.
İSTANBUL – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da etkili olan lodos fırtınası, Büyükada’da hırçın yüzünü gösterdi. Güneybatıdan esen sert rüzgarın etkisiyle Marmara Denizi’nde oluşan dev dalgalar, Büyükada’nın tarihi iskelesine ve sahil şeridine vurdu.
Gece saatlerinde kaydedilen görüntülerde, metrelerce yüksekliğe ulaşan dalgaların kıyıdaki bariyerleri aşarak iskele meydanına kadar ulaştığı görülüyor. Tarihi Büyükada İskelesi çevresinde deniz suyunun karaya taşmasıyla sahil yolu sular altında kalırken, fırtınanın şiddeti bölgedeki işletmeleri ve vatandaşları zor durumda bıraktı.
Şiddetli lodos ve olumsuz deniz koşulları nedeniyle Şehir Hatları başta olmak üzere birçok motor seferinde iptaller yaşandı. Yetkililer, Adalar hattındaki seferlerin hava koşullarına bağlı olarak kontrollü bir şekilde gerçekleştirildiğini bildirdi.
Yetkililer, fırtınanın bir süre daha etkisini sürdüreceğini belirterek; çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Özellikle sahil kesiminde bulunan vatandaşların, dev dalgaların yarattığı tehlikeye karşı kıyı şeridinden uzak durmaları önemle vurgulandı.
Kamera: Ahmet
Subscribe to get the latest posts sent to your email.