” Olağanüstü ilçe kongresi ” !

” Olağanüstü ilçe kongresi ” !
Yayınlama: 22.05.2014
Düzenleme: 23.05.2014 10:24
A+
A-

     '' Olağanüstü ilçe kongresi '' !CHP Adalar ilçe yönetiminde istifalar neticesinde üçte iki çoğunluğun altına düşülmesiyle, tüzük gereği olağanüstü ilçe kongresinin önü açıldı.

Önü açıldı diyorum çünkü bazılarının hiç sırası değilken ve de olağan ilçe kongre takviminin açıklanmasına az bir süre kalmışken böyle bir operasyona kalkışmaları çok manidar.

Öyle görünüyor ki 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Adalar ilçe teşkilatı olarak katkı sağlamayı düşünmüyoruz. Bizim için varsa yoksa parti içi iktidar.

Şimdi diyeceksiniz ki bu ilçe başkanı ve yönetimle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giremeyiz, bu yönetim çok zayıf değişmeli.İyi de arkadaşım 30 Mart yerel seçimleri daha mı az önemliydi de partinin bu ilçe başkanı ve yönetimle seçime girmesine ses çıkarmadınız. Çünkü siz CHP’nin seçimi kazanacağına inanmıyordunuz.Hatta bazılarınız parti aleyhine çalıştınız.Aslında bu gün disiplin kurulunda hesap vermeniz gerekirken olağanüstü ilçe kongresi peşinde koşuyorsunuz.

Olması gereken, beğenirsiniz beğenmezsiniz seçim kazanmış bir ilçe yönetimine saygı gereği olağan ilçe kongresine kadar süre tanımanızdı.Ki bu da üç dört aylık süredir.

Burada küçük bir detayı atlamamak gerekiyor ; olağanüstü ilçe kongresi eski delegelerle, olağan ilçe kongresi ise yeni seçilecek delegelerle yapılır. Yeni delege seçimlerinden umudunu kesen bazıları eski seçilmiş delegeler üzerinden yangından mal kaçırma hesabı içindeler.

Ancak bilmediğiniz bir şey var eski de olsa yeni de olsa seçilmiş delegelerin sağduyusu her zaman doğruyu bulur. CHP delegesi kimin gerçek partili olduğunu kimin parti içi iktidar gücünü kişisel çıkarı için kullandığını iyi bilir.

Dört ay içinde iki ilçe kongresi bir Cumhurbaşkanlığı seçimi.

Şu enerjimizi doğru yerde ve zamanda kullanabilsek her şey çok güzel olacak ama…… olmuyor işte !

 

Avni Kurtuldu

 

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version