Olası İstanbul depremi yaklaştı mı? Kaç şiddetinde olacak? Adalar risk altında mı? Deprem 7 şiddetinin üstünde mi olacak?

Olası İstanbul depremi yaklaştı mı? Kaç şiddetinde olacak? Adalar risk altında mı? Deprem 7 şiddetinin üstünde mi olacak?
Yayınlama: 19.08.2024
Düzenleme: 19.08.2024 09:55
A+
A-

Deprem uzmanı Büyükadalı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Küçükçekmece’nin 25 kilometre güneyinde ve 7 kilometre derinliğinde 6.4 – 6.7 arasında. Olası deprem doğu batı yönünde kıracaktır. Kabaca Kınalıada-Sivriada’dan Küçükçekmece’ye kadar kıracaktır. “Marmara Ereğlisi önünde 7-7.2 büyüklüğünde deprem bekliyorum”

Marmara Bölgesinde iki deprem beklediğini belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, birinci sırada İstanbul’un Küçükçekmece ilçesini işaret ederken, ikinci deprem için Tekirdağ’a dikkati çekti. Olası bir depremde yüzde 65 Avrupa Yakası, yüzde 35 Anadolu Yakası’nın zarar görme riskinin olduğunu belirtti.

Büyükadalı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul’da en riskli yerler için “Suriçi, Fatih, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Güneşli ve İkitelli’nin bazı kesimleri riskli. Avcılar’da özellikle kötü güçlendirilen yerler, Sefaköy ve Güneşli, Bahçelievler. Bunun yanı sıra Beylikdüzü’nün bazı kesimleri, Kumburgaz, Büyükçekmece en çok etkilenecek yerler. Boğaz kıyısında eski yatakların olduğu Ihlamurdere, Ortaköy’de Dereboyu, Kuruçeşme yamaçları bunun yanı sıra Üsküdar’ın bazı semtleri. Fenerbahçe’nin bulunduğu Kurbağalıdere kesimleri. Maltepe ve Kartal’ın sahil kesimleri, Tuzla, Adalar’da bazı kesimler. Özellikle kentselleşmenin olduğu kumsal kesimleri. En güvenli yerler İstanbul’un kuzeyi.” ifadelerini kullandı.

“Marmara Ereğlisi önünde 7-7.2 büyüklüğünde deprem bekliyorum. İlk deprem 20 ila 35 saniye arasında olacaktır”

Marmara Ereğlisi önünde 7-7.2 büyüklüğünde deprem bekliyorum. Bu Tekirdağ depremi demektir. Bu da ili ve ilçelerini doğal olarak etkileyecek. İki deprem bekliyorum. Biri Küçükçekmece’nin 25 kilometre güneyinde ve 7 kilometre derinliğinde 6.4 – 6.7 arasında. Olası deprem doğu batı yönünde kıracaktır. Kabaca Kınalıada-Sivriada’dan Küçükçekmece’ye kadar kıracaktır.

Diğer kol ise Tekirdağ kolu. O da Marmara Ereğlisi önünde olacaktır. Bunun derinliği 7 ila 10 kilometre arasında olmasını bekliyorum. Tekirdağ’a yakın olacak. Bunun kıracağı yer de Büyükçekmece’den Saros Körfezi’ne kadarki alan.

“Yukarıda saydıklarımdan ilk deprem 20 ila 35 saniye arasında olacaktır. İkinci depremin de 30 saniye ile 40 saniye arasında olmasını bekliyorum. İstanbul ve Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa-Mudanya, Çanakkale- Lapseki, Tekirdağ-Şarköy sarsılacaktır.” dedi

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version