Sebahat Tuncel ve kadın adaylar Büyükada’da!

Sebahat Tuncel ve kadın adaylar Büyükada’da!
Yayınlama: 16.03.2014
Düzenleme: 23.03.2014 19:45
A+
A-

Sebahat Tuncel ve kadın adaylar Büyükada'da!

 

15 Mart Cumartesi günü Büyükada’nın dört bir yanı kadınların sloganları ve zılgıtlarıyla çınladı.

 

HDP Adalar ilçesinde belediye meclisi ve belediye başkanı adaylarının tümünü kadınlardan seçerek belki de dünyada ilk kez böylesi radikal bir kadın siyaseti çıkışı yaptı.

Partinin programatik metni kadın erkek eşit siyasi katılım prensibini taşıyan ve seçimlere bu şekilde katılan tek parti olan HDP,Adalar ilçesinde bu sınırı da aşarak,11 meclis üyesini ve belediye başkan adaylarını kadınlardan belirledi..

Bugün de şimdiden Türkiye siyasi tarihine geçen bu seçim tercihini,İstanbul HDP kadın adaylarını Büyükada’ya getirerek bir kadın mitingine dönüştürmek suretiyle taçlandırdı.

 

Eş Genel Başkan Sabahat Tuncel’le birlikte Büyükada’ya gelen içlerinde Ayşa Berktay,Mukaddes Çelik,Nıvart Bakırcıoğlu gibi diğer ilçelerin eş belediye başkan adaylarının da bulunduğu kadınlar saat meydanında eşgenelbaşkanın yaptığı konuşmadan sonra ada sokaklarında zılgıtlarını atarak parti seçim bürolarının önüne gittiler.Burada danslar ettiler,halaylar çektiler ve kadın türküleri söylediler…

Gün yaratıcıydı,içtendi neşeliydi ve umut doluydu.Tüm acılara rağmen ayakta durmakta ve siyasette ısrarın günüydü. Kısaca kadıncaydı.

Adalar HDP

Sebahat Tuncel ve kadın adaylar Büyükada'da!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version