Su faturaları Adalıları isyan ettirdi! 25 m3 su 2.770 TL

Su faturaları Adalıları isyan ettirdi! 25 m3 su 2.770 TL
Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-

Adalar’da son aylarda artan su faturaları Adalıları isyan ettirdi. Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan su faturaları, adeta doğalgaz ve elektrik faturalarını geçti. Ada sakini bir vatandaşımıza 25 m3 su harcamasına 2.770 TL fatura kesildi. Büyükada sakini bir vatandaşımıza ise 1.923 TL vatura geldi.

Su faturaları Adalıları isyan ettirdi! 25 m3 su 2.770 TL

Adalılar son dönemin en yüksek su faturalarıyla karşı karşıya. Mayıs ayında yapılan yüzde 60’a varan zam ve sonrasında 45 güne varan sayaç okumaları sebebiyle gelen su faturaları elektrik ve doğalgaz faturalarını geçti.

Sosyal medyada paylaşılan faturalarda su ve doğalgaz kullanım miktarlarının aynı olmasına rağmen, su faturalarının doğalgaz faturalarını 5’e katladığı görüldü.


Özellikle temmuz ve Ağustos ayına ilişkin kesilen faturaların bir çoğunun 1000 liranın üzerinde olması dikkat çekti. Sosyal medyadan yapılan başka bir paylaşımda ise aynı tarihteki su ve doğalgaz faturası arasındaki fark dudak uçuklattı.

Adalılar, sosyal medyada yüksek su faturalarına karşı tepkilerini dile getirdi. Birçok kişi, İSKİ’nin faturalardaki artışı kademeli olarak artırdığına dikkat çekti. Evde olmadıkları dönemlerde bile yüksek faturalarla karşılaştığını söyleyen vatandaşlar, İSKİ’ye sert tepki gösterdi. Vatandaşlar, İstanbul’un sahipsiz kaldığı yönünde eleştirilerde bulundu. İBB yönetimine seslenen vatandaşlar, su faturalarının acilen düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Su faturaları Adalıları isyan ettirdi! 25 m3 su 2.770 TL
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Çetin başkan dedi ki:

    Siz seçtiniz. Ne yapalım yani. İmamoğlunun halkı düşündüğümü var.

Exit mobile version