“TCG Büyükada”, Büyükada’ya Demirledi!

“TCG Büyükada”, Büyükada’ya Demirledi!
Yayınlama: 20.11.2013
A+
A-

“TCG Büyükada”, Büyükada’ya Demirledi!,"TCG Büyükada" ilk ziyaretçilerini bekliyor

 

Türk Deniz Donanması’nın gururu “TCG Büyükada (F512)” adlı savaş gemisi, 19 Kasım Salı günü Büyükada ve Heybeliada açıklarında demirleyerek, kapılarını Adalılara açtı.

 

Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında imal edilen ikinci gemi olan “TCG Büyükada”, inşa ve entegrasyonu Türk Deniz Kuvvetleri tarafından, tamamen milli imkanlarla, uluslararası ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı askeri standartlarına uygun olarak yapıldı.

Aselsan, Havelsan, TÜBİTAK başta olmak üzere 40′dan fazla yerli firmanın ortak ürünü olan gemide kullanılan bin tonluk çelik yığını, elektronik sistemler ve tasarım sayesinde ‘Büyükada’ radarlara karşı görünmez hale getirildi.

 

 TCG Büyükada (F512) gemisinin teknik özellikleri:

Geminin boyu 99. 5 metre, su hattı boyu 90.4 metre olarak inşa edildi. Genişliği 14.4 metre olan gemide 29 knot hız yapabilecek tahrik sistemi bulunuyor. 10 ton ağırlığında bir helikopterin büyük servis, iniş ve kalkış hareketlerini yapabileceği bir pisti de barındıran gemide aynı anda 108 kişilik personel çalışabiliyor. Gemi, beş deniz durumuna kadar (denizdeki havanın durumu) kısıtsız şekilde hareket kabiliyeti taşırken, bu durumun üzerindeki hava koşullarında kısıtlı hareket potansiyeline sahip bulunuyor.

İçindeki personeli 10 gün boyunca desteksiz şekilde denizde taşıma kabiliyeti olan geminin tatlı su üretim sistemi de bulunuyor. Korvetin su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif gözetleme, asimetrik tehditlere karşı savunma ve komuta kontrol görevlerini yapabilme becerisi bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version