Tır Dorseli Burger King’i Ak Parti Adalar Belediye Meclis üyesi getirmiş!

Tır Dorseli Burger King’i Ak Parti Adalar Belediye Meclis üyesi getirmiş!
Yayınlama: 16.09.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Büyükada Gülistan Caddesine koyulan Tır Dorseli Burger King tartışması büyüyor!

Tır Dorseli Burger Kink'i Ak Parti Adalar Belediye Meclis üyesi getirmiş!

Büyükada’da 1/4 hissesi FETÖ’den yurt dışına kaçtığı iddia edilen Ömer Faruk Berksan, 1/4 hissesi Ada Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, 1/4 hissesi Ada Vakfı Başkan Yardımcısı Teoman Göral, 1/4 hissesi Aykut Mutlu’ya ait olan 21 ada 13 pafta 5-29 parselde ticari faaliyetlerde bulunan Tır Dorseli Burger King tartışması büyüyor.

Hatırlanacağı üzere bahse konu yer ile ilgili şikayet üzerine yapılan incelemede İSSER Gıda ve Turizm İşletmeleri Ticaret ve Limited Şirketi’nin yetkilisi Ak Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş tarafından işletilen Burger King ve bu şirkete ait Tır Dorsesinin Maliye arazisine tecavüz ettiği ayrıca eski eser tescilli binanın bodrum katında asma katlı dükkanın onaylı projesine göre cephe düzeninde farklılıklar olduğu, alt kattan asma kata çıkan merdivenin yanının değiştirilerek döner merdiven yapıldığı, alçıpan iki duvar oluşturulduğu, mutfak bölümünü oluşturan bölme duvarın kaldırılmış olduğu ve asma katın arka tarafında ahşap bölme duvar kullanılarak oluşturulduğu ayrıca asma katlı dükkanın kiracısı tarafından Milli Emlak mülkiyetindeki kamu malı olan yere izinsiz tecavüz edilerek Burger King konteyneri koyulmuş olduğu anlaşılarak tutanak tutulmuştu.

Maliye hazinesine tecavüz eden Ak Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş

Adalar Belediyesi’nin şikayet üzerine yaptığı incelemede tutanak tutmasından sonra hiç bir işlem yapılmayan, ticari faaliyetlerine devam eden yer için bu sefer Adalar Kaymakamlığına şikayette bulunuldu. Hiç bir işlem yapılmamasının sebebinin İsmail Hakkı Durmuş’un Adalar Belediyesi Meclis Üyesi olması sebebiyle buradaki konumunu kullanarak Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ile beraber hareket ettiği gelen iddialar arasında.

Adalar Kaymakamlığı ise şikayete konu olan yer üzerinde yaptığı inceleme, bahse konu yerin yan komşusu F.T’nin şikayetinde, bahse konu yerin yan tarafındaki pastanenin sahibi olduğu, anlaşmazlık konusu Burger King konteynerinin pastanenin bitişiğinde hazine arazisine konulduğu, yerin yol olarak kullandığını belirtmiş. Tır Dorsesinin (Burger King) ise İsser Gıda ve Turizm İşletmeleri Ticaret ve Limited Şirketi İsmail Hakkı Durmuş’un hazine adına kayıtlı taşınmaza konteyner konulmak suretiyle tecavüzde bulunduğu tespit edilmiş.

Adalar Kaymakamlığı ise Kaymakam Dr. Mustafa Ayhan imzalı kararında, Büyükada Yalı Mah. maliye hâzinesine, İsser Gıda ve Turizm İşletmeleri Ticaret ve Limited Şirketi yetkilisi İsmail Hakkı DURMUŞ tarafından konteyner konulmak suretiyle yapılan TECAVÜZÜN MEN’ine ve söz konusu taşınmazın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığına infazen teslimine karar verdi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version