1978 yılında basın dünyamıza, Hürriyet ve Tercüman gazetelerinin çok değerli yazarları, Eşfak Aykaç, Orhan Aldinç, Osman İncili (kova), Orhan Ayhan ve Onur Belge ile Kınalıada yazarlarımız yönetmen Sırrı Gültekin, Naşide Görey, Elizabet Çakmak, Nef’i Öner, İnci Özbekalp, Seyfi Tetik, Onnik Yavru, Arzu Demirer ve Arif Pırnal’ın yer aldığı dev yazar kadrosunun ürettiği yazı ve haberlerle adım attığında bir İLK’i gerçekleştirmenin onurunu da kazanıyordu;”Türkiyenin ilk süreli mahalli gazetesi”olmak…
Ada Gazetesi, bugün bazıları hayatta olmayan bu dev yazarların amatörce verdikleri destekle yayın hayatını sürdürdü bugünlere ulaştı. Gazeteyi çıkarmaya karar verildiğinde tek amaç basın gücünü elinde tutarak bazı kamu hizmetlerini adalara getirebilmekti. Nitekim gazetenin yayınlanmasından sonraki günlerde sorumlu kişiler bir şeyin farkına vardılar; Artık Adalar’a üvey evlat muamelesi yapamayacaklardı. Nitekim öyle oldu….
Ada Gazetesi sayesinde bazı kampanyalar açıldı, ağaçlandırılma çalışmaları başlatıldı, binlerce fidan dikildi, Kınalıada tören alanı yapılması, Yassıada’nın hapishane olarak kullanılması hakkında alınmış bakanlar kurulu kararı iptali bu gazete sayesinde sağlandı. Kınalıada itfaiyesinde tulumba döneminden, modern araçların kullanıldığı günlere geçilmesinde, kanalizasyon şebekesinin deniz uzantısının yapılmasında, sahillerin halka açılmasında, antenlerin yıkım ve Sivriada’ya nakil kararı alınması ve daha bir çok adalar için güzel işlerin yapılmasında büyük payı olan,onurlu bir geçmişin sahibi Ada Gazetesi