Bir kişinin kendi fikirleri dışında başkalarının düşüncelerine ya da isteklerine kayıtsız davranma halidir
Bu kişilerde her olayda ya da durumda kendi isteklerini ön plana çıkarmayı isteyen narsistik kişiliğe sahiptirler. Kendileri dışında kimseyi anlamaz ve dikkate bile almazlar. Kendini değerli kılma halleri içerisinde insanları yetersiz olarak nitelendirme eğilimindedirler. Kendisinin narsistik olduğunu bilmezler.
Bu tarz kişiler toplumda %1 oranında olmasına rağmen azımsanmamalıdır. Başarılı olmak demek; kolektif çalışma ile gerçekleşir bencillikle oluşan başarının önemi yoktur. Narsistik kişiliğe sahip olanlar başkalarının fikirlerini önemsemedikleri için doğru olsun olmasın kendi düşüncelerini ve fikirlerini kabul ettirme eğilimi ile baskıcı bir tutum sergilerler.
Aileler; çocuklara okul öncesinde narsistik kişilik yapılarına sahip olmamaları için bireysellikten öte; paylaşımcı bir karaktere sahip olması yönünde eğitim vermelidirler. Böyle bir yapıya sahip olan çocukları; belli zaman sonra kendilerini de dışlayacak ve beğenmeyecektir. Bu yapıda olan kimseler de sevgi yoktur; bencillik yüksek boyuttadır. Aşağılık kompleksine sahip bir karakter yapısını baskı ile vicdansızca ve vefasızca belli ederek ortaya koymayı seçerler.