Adalar Belediyesi Aya Nikola Halk Plajına ne kadar kira ödüyor? Adalar’da ücretsiz denize girecek yer var mı?

Adalar Belediyesi Aya Nikola Halk Plajına ne kadar kira ödüyor? Adalar’da ücretsiz denize girecek yer var mı?
Yayınlama: 18.09.2024
Düzenleme: 18.09.2024 12:32
A+
A-

Adalar belediyesinin kamu zararı oluşturarak plaj ihalesi yapıldığı iddialarını kapsayan şikayet üzerine yapılan incelemede, belediyenin Aya Nikola mevkinde bulunan halk plajı olarak adı geçen yere 507.690,00 TL aylık kiralama ücreti ödediği ortaya çıktı. Bu kira bedeli, etrafında bulunan plajların kira ücretleri karşılaştırıldığında bir hayli yüksek. (Bir sonraki haberde bu oranları paylaşacağız)


Belediye ise kamu zararı iddialarına verdiği cevap da: ““Kagir Dalyan Binasını Müştemil Kuyusu Olan Arsa” olarak kayıtlı 64 ada 4 parsel sayılı taşınmaz için, 05/01 /2022 tarihinde kiralama ihalesi düzenlenmiştir.
Bu ihaleye Adalar Belediyesi Personel Ltd. Şti. ile birlikte özel/tüzelpek çok firma katılmıştır. Ayanikola mevkiinde yer alan 1645 m²’lik alan için Vakıflar 3.800,00 TL bedel ile ihale açılışı yapılmış ihaleye katılanlardan ilk teklif 50.000,00 TL verilmiştir. Açık artırma usulüyle yapılan bu ihalede İhaleye katılanlar da pey sürdükçe bedel yükseldi ve en nihayetinde 191.000,00 TL ile Belediye Şirketimiz ihaleyi kazanmıştır.


-kira dönemin de aylık 191.000,00 TL
-kira dönemin de aylık 329.123,00 TL TÜİK Kira artış oranı dikkate alınarak belirlenmiştir. -kira dönemi için (güncel) 507.690,00 TL ödenmektedir.

TÜİK Kira artış oranı dikkate alınarak belirlenmiştir” Açıklamasını yaptı.


Adalar Halkının ücretsiz denize girebileceği bir yer yok!


“Adalar Halkının ücretsiz şekilde faydalanacağı Plaj Alanı olması gayreti ile girişilen bu işte muvaffak olunmuş ve bu hizmetin layıkıyla yapılması için çalışmalara başlanmıştır.” diyor belediye.


Adalar Belediyesi’nin “İlgili yerde Adalar Belediyesi Personel Limited Şirketi tarafından araştırma sonucunda adalarda halka hizmet verilen yer olmaması sebebiyle” demesi Adalar’da halkın ücretsiz denize girebileceği bir yer yok anlamına geliyor.


Peki bu sorunu çözecek kurum kim?
Cevap: Adalar Belediyesi

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version