Adalar’da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor? Beton mikserleri Adalar’da cirit atıyor

Adalar’da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor?  Beton mikserleri Adalar’da cirit atıyor
Yayınlama: 17.09.2024
A+
A-

Ülkemiz turizminin sürdürülebilir niteliğe kavuşturulması ve marka haline getirilip kalıcı niteliğe sahip olmasının sağlanması amacıyla, turizm sezonu olarak nitelendirilen 15 Mayıs – 15 Ekim tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.03.2015 tarihli ve 46944 sayılı İnşaat Yasağı Genelgesi ile inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirilmiştir.


Bu çerçevede, Adalar hariç tüm Türkiye’de inşaat faaliyetleri 15 Mayıs 2024 tarihi ile 15 Ekim tarihleri arasında yasak. Ancak özel izin adı altında işini kitabına uyduran müteahhitler çalışmalarına devam etmiş, bazı inşaat firmaları yasaklara uyarken bazı inşaat firmaları ise kitabına uydurarak çalışanlarına sabah-akşam,er-geç saat demeden devam ettirmişti.

ADALAR SİT ALANI DEĞİL Mİ? İNŞAAT YASAKLARI KİME GÖRE NEYE GÖRE!


Tüm ülkede inşaat yasakları 15 Mayıs/15 Ekim arasında uygulanırken ne hikmetse Adalar Belediyesi, encümende aldığı bir kararla yasakların bitiş tarihini 1 ay erkene almıştı. Tabi bu kanuni boyutu aslında Adalar’da yılın her günü inşaat var! İşini uyduran kaçak olarak inşaat çalışmalarına devam ediyor.

Yayınladığımız resimler Pazartesi sabah saat 09:15 Mavi Marmara iskele karşısı ve yine Pazartesi saat 09:50 Heybeliada’da beton mikserleri İBB çıkartmasına binerken çekildi. Beton mikserleri Adalar’da yasağın bittiği gün gecikmeden ada yollarındaki yerini almış! Türkiye’nin diğer turistlik yerlerinde yasak devam ediyor. Yasaklar 15 Ekim 2024 günü sona erecek.

Bu ne akçeli iş hırsı!


Resimlerden anladığımız kadarıyla bir gün dahi beklemeden sabahın erken saatlarinde beton mikserleri çalışmaya başlamış. Çıkarma gemileriyle Adalara doluşmuşlar!


Neden SİT Alanı olan bir ilçede yasak bitiş tarihi 1 ay erkene alınır. Adalar SİT alanı değilmi? En çok dikkat edilmesi gereken bir ilçede neden yasak 1 ay önceye alınır? Cevabı çok basit: “Akçeli işler”


Vatandaşlar yasak sürerken, “Konuyla ilgili kurumları arayıp şikayet etmemize rağmen ‘yapacak bir şeyimiz yok’ diyorlar, bu her gün böyle gürültü oluyor. Hasta, yaşlı, çoluk çocuk demeden sabahın erken saatlerinde gürültüyle korkarak uyanıyorlar.” demişlerdi.

Adalar'da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor? Beton mikserleri Adalar'da cirit atıyor Adalar'da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor? Beton mikserleri Adalar'da cirit atıyor Adalar'da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor? Beton mikserleri Adalar'da cirit atıyor Adalar'da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor? Beton mikserleri Adalar'da cirit atıyor Adalar'da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor? Beton mikserleri Adalar'da cirit atıyor Adalar'da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor? Beton mikserleri Adalar'da cirit atıyor Adalar'da neden inşaat yasağı 1 ay erken bitiyor? Beton mikserleri Adalar'da cirit atıyor

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version