Binali Yıldırım:”Adalar’ın en büyük sorunu trafik”

Binali Yıldırım:”Adalar’ın en büyük sorunu trafik”
Yayınlama: 06.02.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Adalar’ın en büyük sorunu trafik”

Binali Yıldırım konuşmasının Adalar İle ilgili bölümünde, diğer bir konunun da hayvan hakları, hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi ve hayvanların rehabilitasyonuya ilgili bir kanun teklifi olduğunu belirterek, bunu da hazırladıklarını ve bugün veya yarın Meclis’te ilgili komisyonlara gitmiş olacağını ifade etti.

Adalar’da 270’ten fazla faytonun bulunduğunu, bu faytonlardaki atların, insanın yüreğini sızlatacak şekilde hor kullanıldığını ve büyük bir eziyete tabi tutulduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Esasında Adalar’ın en büyük sorunu trafik. Adalar içinde bir yerden bir yere gitmek hakikaten mesele. Faytonların da dolayısıyla gözden geçirilmesi lazım. Nostalji olarak bir iki tane fayton kalabilir. Bunun yerine sessiz, elektrikle çalışan araçlar var, onlar konabilir. Bununla ilgili bir proje çalışması yapılıyor. Tabii bütün bunlar yapılırken ada halkının görüşleri alınarak, onların rızası alınarak yapılacak ama şartlar ne olursa olsun o atlara yapılan eziyete asla gönlümüz razı değil, bu rezalete son vereceğimizi zaten kamuoyuyla paylaştık.”

Adalar’ın borcu 100 milyon lirayı aştı

AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Av. Özlem Öztekin Vural, CHP’li Adalar Belediyesi’nin borcunun 100 milyon lirayı aştığını ancak buna karşın vatandaşın hizmet alamadığını söyledi.

AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Av. Özlem Öztekin Vural, adalarda yaşanan sorunları ve üretilen projeleri Yeni Şafak’a anlattı. Adaların hizmetten yoksun olarak yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Vural, yapılan çalışmaların da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulduğunu belirtti. Vural, CHP’li belediyenin adalara yönelik hiçbir projesinin olmadığını ifade etti. Sahada olumsuz bakış açısının olmadığını belirten Vural, “Adalılar, Adalı bir belediye başkanı istiyor. Doğma büyüme ben de bir Adalıyım. Halk da artık burada hizmet ve belediyecilik görmek istiyor. Kararsız vatandaşlarımızla da bire bir temasa geçerek oylarına talip olduğumuzu söylüyoruz” dedi.

100 MİLYONLUK BORÇ YÜKÜ

CHP Adalar’daki borcunun 100 milyon lirayı aştığını söyleyen Vural, “Kredi alınmadık belediye bırakmadılar. Borca batık bir belediye var, yapılan hizmet yok. Önümüzdeki dönemin bütçesi 40 milyon borç 100 milyonu aştı. Biz de hizmetten yana bir bakış açışıyla kolları sıvadık” şeklinde konuştu. Genç nüfusun Adalar’da barınmak istemediğini belirten Vural, “Burası emekli adası olmuş durumda. Belli bir yaş sınırının üzerindeki insanlar burada yaşamayı tercih ediyor. Bizler istiyoruz ki, Adalar’ın gençleri de doğdukları yerlerde yaşasınlar ve burada tat alsınlar. Adalar denince insanların aklın doğa ve deniz sporlar geliyor. Maalesef tur yürüyüşünden başka burada yapacağın hiçbir alternatif yok” diye konuştu.

GENÇLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Vural, “Yüzmek istiyorsan paralı plajlara gidiyorsun. Para vermeden girebileceğin plaj sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Kapalı bir spor merkezimiz ya da yüzme havuzumuz bulunmuyor. Sadece su sporları kulüplerinin havuzları var onlara da belirli bir ücret karşılığında gidebilmektesiniz. Buraya acilen bir spor kompleksi inşa etmeliyiz” dedi. Sanat merkezi projelerinin olduğunu söyleyen Vural, “Hayata geçireceğimiz merkezlerle birlikte tiyatro, sinema ve kültür faaliyetleri alanlarında birçok projeyi hayata geçireceğiz. Kültür ve sanatın yanı sıra bilim merkezleriyle birlikte gençlerimizin ihtiyaç ve taleplerine göre alanlar oluşturulacak” dedi.

KADINLARA ÖZEL PROJE YOLDA

Adalar kadınının evden çıkıp dolaşabileceği ve sosyal hayatlarında güzel vakit geçireceği yerlerin kısıtlı olduğunu belirten Vural, bu alanda da çalışma yağacaklarını vurguladı. Kadınların üreterek topluma karışmak istediklerini vurgulayan Vural, “Bizlerde Adalar’da ne yapılabilir diyerek kafa yormaya başladık. Çiçekçilik üzerine projeler hazırladık. Bunun yanısıra turizm alanında kadınlarımızın da istihdam sahibi olması için çalışmalar yapılacak” dedi.

TANITIMI ATAĞI HAZIRLIĞI

Tarihi alanların turizme alınması için gerekli adımların atılmadığını söyleyen Vural, yerli ya da yabancı turistlerin Adalar’a geldiği zaman kendilerini rehberlerin karşılayacağını belirterek, “Adaya ilişkin her konu hakkında tanıtımların yapılacağı noktalar oluşturulacak. Buradaki kişiler gelen misafirlerimize ada hakkında bilgi verecek, gezilecek yerler anlatacak. Yerli halk artık burada iş yapamaz duruma geldi. Hiçbir yatırım olmadığı için gelen kişi sayısı da az. Esnafısıcak para teması sağlanmadığı için dükkânlarını döndüremiyorlar. Üç ay çalış 9 ay dükkân kapat böyle bir sistem ile iş yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Her ada için farklı konsept

Turistlerin büyük çoğunluğunun Büyükada’ya geldiklerini Heybeli ya da Kınalıada’nın bu konuda ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydeden Vural, “Yerli ya da yabancı turistler genellikle Büyükada’yı tercih ediyorlar. Diğer adalara göre gezilecek yerleri daha fazla. Diğer adalarımız turizm alanında geride kalmış durumda. Bunun en temel özelliği yapılabilecek bir aktivitenin olmaması” dedi. Yapılacak turizm hamleleriyle tüm adaların kalkınacağını söyleyen Vural, belirlenen yol haritalarıyla birlikte turist dağılımını her adaya yapacağız. Her adanın farklı bir konsepti ve farklı gezilecek yerleri olacak. İnsanlarda merak duygusu uyandırarak hem kültür hem de doğa turlarına ağırlık verilecek” şeklinde konuştu.

Faytonlara GPS’li çözüm

Türkiye’nin temel gündem maddelerinden birinin de fayton krizi olduğunu dile getiren Vural, sorunun her geçen gün derinleştiğini söyledi. Buna ilişkin kalıcı adımların atılacağını ifade eden Vural, “Adalar genelinde 226 fayton Büyükada’da, 30 fayton Heybeliada’da, 21 fayton ise Burgazada’da olmak üzere 277 fayton bunuyor. Özellikle Büyükada’da ciddi bir turist sirkülasyonu olduğu için yeri geliyor bir at 3 kez büyük tur yapmak zorunda kalıyor. At değiştirilmediği zaman maalesef hayvanlar çatlayarak ölüyor. Bu sorunun artık çözüm kavuşması gerekiyor” dedi.

DENETİM ARTACAK

Av. Vural , “Fayton sahiplerimizle görüştük. İlk olarak hayata geçireceğimiz projenin detaylarını belirledik. Kontrolün büyükşehirde olacağı denetim mekanizması etkinleştirilecek. Sakat ya da yaralı bir at ahırın kapısından dahi dışarı çıkamayacak. Bir atın ne kadar koşturulacağı ne kadar koştuğu gibi istatistik bilgilerinin tamamı GPS ile takip edilecek. Kayıt dışı faytonculuk yapanların önüne geçilecek, atların yaşama koşulları iyileştirilecek. Atlı fayton sayısı da minimum seviyeye indirilecek. Nostaljik sayı kalacak, kalan faytonlar da merkezden çıkarılarak ormanlık alanlarda hizmet verecek” şeklinde konuştu.

ELEKTRİKLİ FAYTON GELİYOR

Özlem Öztekin Vural, “Şehir içinde ise elektrikli faytonlar kullanılacak. Kullanılacak faytonların ise Adalar’a özel tasarımları yapılacak. Firmalar bununla ilgili çeşitli projeleri hazırlıyor

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version