Bunlarda Heybeliada’nın korsanları!

Bunlarda Heybeliada’nın korsanları!
Yayınlama: 14.07.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:21
A+
A-

Adalar’da akülü araç terörü hızla artmaya başladı. Korsanların hiç kimseden çekinmeden ulu orta yasa dışı taşımacılığa devam etmesi duyarlı adalıları pes dedirttirdi.

bunlarda-heybeliada'nin-korsanlari!

Faytonların kaldırılması, elektrikli araçların toplu taşımacılığa kanuni sebeplerden ötürü hizmete başlayamaması Adalar’da korsan akülü araç taşımacılığını gözde haline getirdi. Fütursuzca insanların gözünün içine bakarak insanları fahiş fiyatlara taşıyan bu korsanlar devlete bir kuruş vergi vermiyor. Adalılar bilhassa yaz aylarında sokakta yürümekte zorluk çekiyorlar.

bunlarda-heybeliada'nin-korsanlari!

Trafik tescilleri olmadığı için İBB’nin Adalar’da toplu taşımacılıkta hizmete başlayamayan elektrikli araçlarını gördüğümüzde bu korsanların kimlere güvenerek taşımacılık yaptığı merak konusu.

Hastane onaylı raporu olan akülü araç kullanabiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 06.02.2020 tarih 2020/1-5 sayılı kararı ile tam teşekküllü hastane onaylı heyet raporu ile alınan akülü araçlar haricinde bireysel akülü araçların kademeli bir şekilde azaltılarak 30.06.2020 günü yasaklanacağı teklifi kabul edilmişti.

Raporda, hastane onaylı  raporu ile alınan akülü araçlar haricinde, bireysel akülü araç kullanımının kademeli bir şekilde azaltılarak 30.06.2020 tarihinden itibaren yasaklanması, toplu ulaşım amacıyla belirlenen güzergahlarda çalışacak araçların İstanbul bütünü elektronik bilet entegrasyonuna dahil olması,(İstanbul Kart vs.) Kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan fosil yakıtlı araçların 01.01.2021 yılına kadar elektrikli araçlarla dönüşümünün yapılması öngörülüyordu.

Gemi dolusu akülü araç Adalar’a geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) teklifinin kabulü sonrası Adalar’da akülü araçların yasaklanmasını beklerken WhatsApp Haber/İhbar hattımıza gönderilen resimlerde Maltepe İskelesinden tekne dolusu akülü araçların anlık olarak çekilen resimlerinde Adalar’a doğru yola çıktığı görülüyordu. Araçların plakasız olması dikkat çekiyor. Bu araçların Adalar’a nasıl girdiği, kimlerin bu araçları satın alarak Adalar’a soktuğu ve araçların izinlerinin olup olmadığı, Adalıların merak konusu olmuştu!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version