DENİZİN BİTTİĞİ TARİH 15/01/2012

DENİZİN BİTTİĞİ TARİH 15/01/2012
Yayınlama: 02.02.2012
Düzenleme: 03.05.2012 15:22
A+
A-


ADALAR BELEDİYESİ İÇİN DENİZİN BİTTİĞİ TARİH 15/01/2012

Ada-Gazetesi olarak  bir yığın ilginçliklere, usulsüzlüklere, kimseyi umursamadan yaptı oldulara, rantçılığın sınır tanımadığına, insanların para kazanmak için insanları, hayvanları ve doğayı  umursamadan telef edebileceklerine şahit olduk.  Gazetemizin imkanları dahilinde elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce  anlatmaya çalıştık, çok başarılı olduğumuz söylenemez. Ama Gazetemizdeki yazılarımıza ilgisiz kalmayıp okuyan ve daha sonra olumlu görüşleriyle beraber haberlerimiz için bizi kutlayan Duyarlı Adalı Hemşerilerimiz, bizim gazetecilik misyonumuzla üstlendiğimiz görevimizi şevk ile yapmamızı sağlıyorlar. Varolsunlar, sağolsunlar.

Hiçbir Belediye bir başka Belediyeden daha önemli değildir. Çünkü her Belediyenin kuruluşu insan kaynaklı olup amacıda İlçesinde yaşayanlara en iyi hizmeti vermektir.

Ancak Adalar  İlçesindeki ikamet eden  kişiler incelendiğinde kozmopolit yapısının hemen göze çarptığını ,değişik  etnik kökenleri ve çok çeşitli dinlerde yaşayanlarının bu mozaik topluluğunu oluşturduğunu görmekteyiz.  Bu çeşitlilik  yaz gelince Komşu ülkelerden ve Avrupa’dan  gelen turistlerinde  Adalara akın etmesiyle daha da artmakta ve her kesim için  kaynaştırıcı  olmaktadır. Adalar özellikle hafta sonları adeta KARNAVAL yeri olmaktadır. İşte Adaları diğer İlçelerden ayırt edici en önemli özelliklerinden bazıları bunlar olup bizce en az egzos kokusu olmayan temiz havası , eşsiz doğa  güzellikleri kadar önemlidir.

Kışın Adaların nüfusunun 9-10 bin civarında olduğu söylenmektedir. Kışınki nüfusu azda olsa  Adalarda  yaşayanların çeşitliliği Adalara ayrı bir dinamizm katmakta olup Adalıların tepkisinden Belediyedeki yetkililerin  ben yaptım oldu bittilerine göz yumacak, müsamaha gösterecek bir halk topluluğunun  olmadığı  gözükmektedir. Sokaktaki insanlardan aldığım tepkiler Adaları sahipsiz sananların yada sabrımızı sınayanların pek yakında gerekli cevabı çok sert alacaklarını arkalarına bile bakmadan Adaları terk edeceklerini  söylemektedirler.

Adalarda hizmet denince  tabi ki gözlerimiz hep ön tekerleğe takılır. Bilindiği üzere bisiklette de ön tekerlek nereye gidiyorsa arka tekerlekte oraya gider misali özellikle Adalardaki kriz anlarında Belediyedeki ön tekerlek gazetemiz için olmazsa olmaz takip çekim alanı olmuştur. Ama Adalardaki ön tekerlek göreve geldiğinden beri düz bir çizgide bisikleti götürmeyi başaramamış gözüküyor. Ön tekerlek bisiklete o kadar yalpa yaptırıyor ki bisiklet ya yolundan  çıkacak SEFEROĞLU veya LİDO ÖNÜNDE devrilecek yada denize ANROŞMAN TAŞI   ile kıyı ıslahı yapıyoruz diye taşlı, topraklı hafriyatlarla deniz dolgusu yapılan yerin üzerine uçacak  Bu deniz dolgusunu bu kadar geniş ve uzun yapılması gereklimiydi diye düşündüğümüzde tabiî ki nekadar fazla kamyon kamyon hafriyat BEDAVA DÖKÜM YERİ OLAN DENİZ KIYISINA   dökülüp yok edilirse döken firma ve ortaklarının  o kadar kazancı olur diye düşünüyorduk ki GAZETEMİZİ takip eden okurlarımızın ikazları bizi bu olayın sadece  BEDAVA dökümle kalmadığını,diğer yönünün ise Bisikletin Ön Tekerleğinin siyasi olarak desteğine ihtiyaç duyduğu eski Başkan Yardımcısının ve Belediye Meclis üyesinin Meclisteki kritik oylamalarda bir oyunu  GARANTİLEME peşinde olduğu söylenmektedir. Aldığımız bilgilere göre de  Belediye Meclisinde CHP’li Meclis üyelerinin AKP’li Meclis Üyelerinden fazla muhalefet yapıyor olmaları ve oylamalarda oylarını AKP’li Meclis üyelerinin oyları  ile beraber aynı yönde oy kullanıyor olmaları nedeniyle muhalif CHP’li Meclis Üyeleri Belediye Başkanını  KRITİK OYLAMALARDA ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKIYORLARMIŞ.  Şu sıralar Belediye Meclisindeki her oylama Sıraat köprüsünden geçer gibi geçti geçecek,düştü düşecek korkusu ile geçtiği ve Ön Tekerleğin bu gergin oylamalardan kurtulmak her yolu deneyeceği görülmektedir.

Ön Tekerleğin son günlerdeki bir başka çalışmasıda sahildeki Efes Pilsen deposunun restorana veya kafeye çevrilme işini projeleştirme çabası imiş. Bakım,onarım ruhsatı adı altında  sahilde ve belediyenin hemen yanında ,herkesin gözü önünde  uyduruk bir ruhsat ile inşaat yapıyor olması da ayrı bir tartışma konusu olmuş durumda. Adalıların  binalarının basit bir çatı aktarılmasın da veya bina dış cephelerinin boyanmasın da dahi önlerine konan ruhsat alacaksınız, ruhsat formuna teknik adam bulup imzalatacaksınız, bu kadar para yatıracaksınız,sizin bu işinizi TABİAT VARLIKLARI KORUMA  KURULUNA  göndermemiz lazım onunda proje onayı ve ruhsata bağlanması ancak 1 senede izni tamamlanır sen  iyi bir adama benziyorsun sana yardımcı olalım basit onarım ruhsatı verelim şikayet gelmeden sen burayı bitirirsin derler daha sonra şikayeti bile başkaları yapmaz uyduruk bir isim ile kendi yol verdikleri insanları da  ya iskele belgesi ile yada  bakım onarım ruhsatı ile inşaat yapıyorlar diye ihbar ederler suyu bulandırıp daha sonrada kurtarıcı edalarında ortaya çıkarlar.  Bazılarının ise bu kadar kolay yapılamayacak,olmayacak şeyleri nasılda kolayca yapıyor olmaları da ayrı merak konusu olmuş. Tabii Adalarda denize sıfır  restoran  olmaz ise  çalışmayacağını düşünenler denize sıfır olması içinde geniş bir DENİZ DOLGUSU  talebini Ön Tekerlekten istemiş olduğu yönünde iddialar sıkça konuşulmaktadır. İtfaiye yanındaki arsaya kocaman GÜYA DEMONTE ( İSTENİLDİĞİNDE SÖKÜLEBİLİNİR) bir yapı yaptığı da söylenmektedir. Adalılar, siz  böyle bir yapıyı demonte yapacağım deyinde izin alın şaşarız diye iddia ediyorlar.

Tüm bunları  Bisikletin Ön Tekerleğine sorsanız cevap vermez ya verirse de diyeceği “Yapılanları çok yanlış değerlendiriyor ve çarpıtıyorsunuz. Kıyılarımız da  yapılan tüm bu işler bizim Kentsel Değişim Projelerimizin bir parçası olup biz yapmaz isek İBB yapacağı ve istediğimiz gibi yapmayacakları için biz yaptık olay bundan ibarettir diyecektir.” Bekleyelim görelim tabii cevapta gelirse!

 ÖN TEKERLEK İÇİN DENİZİN BİTTİĞİ TARİH 15/01/2012

15/01/2012 tarihi Adalar Belediyesi  memurları ve Belediyede çalışan işçiler için maaşlarının dağıtılacağı bir gün olup maalesef  Adalar Belediyesi tarafından bu tarihte  işçilerin maaşları tam dağıtılmamıştır,taşeronlara ise hiç ödeme yapılamamıştır. Belediyenin zor duruma düşmesi   15/01/2012 tarihi gelince  olmuş bir olay değildir. Belediyelerde ki Hesap İşleri Müdürleri 2011 mali yılını bitirip 2012 Mali yılına başladıkları zaman belli bir bütçe planını uygulamaya geçirmeden önce bu raporları mutlak surette Belediye Başkanlarına onaylatırlar.

2011 yılının Belediye Bütçesini bilmem kaçıncı başka Belediyelerden geçici görev ile ithal gelen Figen ŞENOĞLU  gelir ve gider dengeleri birbirlerini karşılayacak şekilde hazırlanmış ve Makam  onayına sunmuş. Bisikletin ön tekerleği dikkatle inceleyip Aferin Figen hm ( Bir önceki Hesap İşleri Müd.) kağıt üzerinde ne kadar da güzel hazırlamışsınız  Bravo valla ancak bu kadar olur demiş ve 2011 için uygulamaya geçilmiş. Gel gelelim evdeki hesap 2011 yılının sonundaki çarşıdaki hesabı tutmamış ve Kasım ayında emlak vergilerinin 2.taksitlerinden beklenen parayı toplanmamış ve hesapsız,kitapsız harcamalar neticesinde 2011’in son 4 ayından itibaren hizmet işi yapan müteahhitlere hak ediş bedelleri ödenememiş onlarda çalıştırdıkları işçilerine maaş ödeyememişler. Belediyede hizmet işi yapan müteahhitler alacaklarını alamadıkları için 2012 yılında İhalesine devam etmeyen Müteahhitlerin tümünün Belediyeyi İCRAYA vermeğe hazırlandıkları konuşulmaktadır.

Şimdi söylenen; bisikleti  yolda düz götürememektesiniz bu net gözüküyor. Devamlı yalpa yapıyor ve böyle gider ise gideceği yere varamadan (nereye gidiyorsa) devrilecek. Bisikletin tüm aksamları sallanıyor. Yürümesi için gerekli parçaları revize edilmesi için size sinyal veriyor. İthal parça yerine yerli parça kullanılmasında da fayda var, Şimdiye kadar 9 -10 kez değiştirilen  parçaların ÇİN malı gibi kalitesiz çıktıklarını, bisikletin gidişinde daha da sıkıntı yarattığı görülüyor. Bu parçalar değişmeden sadece ön tekerlek düz dursada pek fark etmiyor. Zaten ön tekerleğin de havası inmiş ama  yinede dik tutmaya çalıştığı söylenmektedir..

Belediyenizin gelirlerini herhalde biliyorsunuzdur. Biz sizin ve Hesap İşleri Müdürünüzün bildiğinizi farz ediyoruz ve soruyoruz,

Bu yeni yaptığınız hizmet  ihalelerinin bütçesinin karşılığı kağıt üzerinde mutlaka karşılığı vardır ama reel olarak  kasanızda para yok gözüküyor. Yoksa  işçi ve taşeronların  maaşları  ödenirdi.  Bütçe  kaleminde var olan kasada nasıl olmuyor ? Bütçenizi  hazırlarken iyi çalışmadan mı hazırlıyorsunuz ?. Hangi kalemden ödeneceği belli olan ama nasıl ödeneceği belli olmayan ayrı ayrı ihaleleri neden yapıyorsunuz.

Sizin  bir türlü yapamadığınız ÇÖP İHALENİZ ayrı bir muamma. İlana çıkıyorsunuz sonra kendi çıktığınız ihaleyi kendiniz iptal ediyorsunuz,siz iptal etmezseniz Kamu İhale Kurumu iptal ediyor,bu kaçıncı yapışınız ve hepside neden iptal oluyor? Bu iptaller kanımızca Bisiklette uyduruk ÇİN malı parçalar kullanmanız neticesinde oluyormuş. Söylentiler şu ki her iptal edilen ÇÖP ihalesinden sonra AKILLANMAYIP ayrı bir ÇİN malı parça bisiklete montaj etmeniz bu işi kasten mi böyle yapıyorsunuz diye Adalıları düşündürüyormuş. Bizim akıl vermek gibi olmasın ama  ön tekerlek pozisyonunda olsaydık çöp ihaleniz dahil yol , park bahçe , sokak hayvanlarını toplama , yol bakım , bina içi eleman çalıştırma , bilgisayar hizmetleri ve tüm mal alım doğrudan teminlerinizi vs tüm ihaleleri iptal edip kendi yağımızla nasıl kavruluruz diye planlardık. Siz maşallah zengin bir Belediye gibi Belediyenizdeki mobilyaları bile değiştirmeniz hesapsız harcamalarınız , ihaleler , masraflar , masraflar , masraflar ,,,, Belediyenizi İFLASA GÖTÜRÜYOR GÖRMÜYORMUSUNUZ ?

Belediye-İş sendikasına bu kadar borcunuz varken işçileri zorla ve cebrende olsa  başka sendikaya geçirdiğiniz takdirde  mantıken Belediye-İş Sendikasının alacaklarını tahsil etmek için Belediyenin hesaplarına haciz koyduracağını tahmin edemiyor musunuz ? Değişik bir sürü Danışmanınız ne işe yarar?

15/01/2012 tarihi ;  Adalar Belediyesi  çalışan İşçiler   ve taşeron hizmet işlerinde çalışan 140 yakın işçi için  maaşlarının dağıtılacağı gün olup bu maaşları dağıtacak paranızın olmadığını   herhalde 1 ay öncesinden biliyorsunuzdur.

2012 yılının 15 Şubat, 15 Mart,15 Nisan günleri Memur,İşçi ve Hizmet işlerinde çalışacak olan sizin söyleminizle 80 kişinin maaşlarını dağıtabilecek misiniz ? Yoksa İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA  BELEDİYENİZİN  İFLASINI  bildirip Adalar Belediyesine el konulmasını mı MAAŞ VE BORÇLARINIZIN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCAMI DAĞITILMASINI  talep edeceksiniz?

Mayıs 2012 ‘de emlak vergileri ( kaldırım katkı paylarından ne kaldıysa ) ilk taksitleri yatırılıncaya kadar  Belediyenizdeki nakit para sıkıntısı devam edecek gibiyken müteahhitlerinde en az olanın 3 aylık hak ediş bedellerini ödeyememişken bir 3 ay daha bu adamlara para ödemeden çalıştırabilir misiniz ?

Parasını alamayan müteahhitlerin hepsi birden alacaklarını alabilmek için tüm hesaplarınıza İCRA koymaları halinde bu zor durumdan kurtulmak üzere acil eylem planınız var mı ?

İşletmeler Müdürlüğünü Belediyeye kaynak yaratması için mi kurdunuz yoksa Belediyenize yük olması için mi yoksa Belediyenizin bazı işlerinin bu Müdürlük üzerinden yapılarak Sayıştay İncelemesinden kurtulmak için mi kurdunuz?

Her ay İşletmeler Müdürlüğünüze  Mali Hizmetler Müdürlüğünüzden ne kadar para aktarıyorsunuz ?

İşletmeler Müdürlüğünün çıkartma gemi ihalesinin aylık taksitlerinin ödenip ödenmediğini defalarca sormamıza rağmen cevap veremeyişiniz bu taksitlerin ödenmediğini ,ödenmemesine rağmen yüklenici firma’nın işini FES etmeyip KESİN TEMİNATI İRAT KAYDETMEYİP çıkartma işini devam etmenizi nasıl açıklayabileceksiniz ?

Aynı firmanın günlerce devam eden yaklaşık 250-300  kamyon hafriyattan çıkan vasıfsız taşlarla yaptığı Deniz Kıyı dolgusunu nasıl açıklayabileceksiniz?Bu yaptırttığınız Deniz Dolgusu ile kaç kuş vurulduğunun Tüm Adalıların farkında olduğunun siz farkında mısınız ?Yarın bunları Adalılara nasıl açıklayacaksınız sonrada yüzlerine bakıp  onlardan  nasıl  OY  isteyeceksiniz

15/01/2012 günü ödenmesi gereken memurların parası geç ödendiği,işçilerin parasının bir bölümünün ödendiği,taşeron işçilerinin hiç para alamadığı iddiaları konuşulurken,bu işçiler evlerine ekmek götüremez, kiralarını ödeyemez durumda iken 01 Şubat 2012 tarihinde yabancı misafirlerinize çalgılı sözlü eğlence düzenlediğiniz iddiası bütçenize nasıl uymaktadır? Bu eğlenceye iştirak eden Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri, CHP İlçe yöneticileri, hiç aklınıza  plansız işlerinizin sonucu aç, açıkta kalanlar olduğu gelmiyor mu?

 Bu tavırlarınız ile halka nasıl güven verecek ve destek isteyebileceksiniz?
Yukarıda açıkladığımız hususlar adalarda konuşulan ve yaptığımız ropörtajlardan dernenip yazıya aktardığımız konulardır.Adalar Belediyesinden gelecek cevapları aynı hassasiyetle yayınlayacağımızı kamuoyuna  bildiririz…

şükrü ABANOZ

adagazet@ada-gazetesi.com

 

, ,
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 11 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version