EKOLOJİK YIKIM DEVAM EDİYOR…

EKOLOJİK YIKIM DEVAM EDİYOR…
Yayınlama: 17.01.2012
Düzenleme: 03.05.2012 15:13
A+
A-

 

ADALARDAKİ ÇEVRE FELAKETİNE , DENİZ KIYILARINDA VE DENİZ DİBİNDE YAPILAN  EKOLOJİK YIKIM DEVAM EDİYOR…

Sayın Murat Özkanca bize cevap olarak ÇAMUR AT İZİ KALSIN!!!!!!!!!!!  söyleminizi yapıp  sanki büyük bir iftiraya uğramış mağdurlar gibi veryansın edercesine böylesine iddialı bir çıkış yaparak göz boyamaya çalışmanız,yanlışlarınızı doğruya asla çeviremeyecek. Hele hele yaptığınız işleri gördükten ve bizi takip eden Adalardaki hemşerilerimizin sadece yazılanlarla değil görsel olarakta yazdıklarımızın nekadar doğru olduğunu  duyarlı Adalı hemşerilerimize en iyi anlatabilmenin yolu tabiî ki çalıştığınız mahallerde ve yaptığınız iş ile ilgili olarak fotoğraflarınızı çekip gazetemizde yayınlamaktı. Bu yazımdada şu özdeyişi tekrarlamak durumundayım “Dervişin fikri neyse zikri odur”.

Sizin aklınızdan; devamlı surette kazı,toprak, çamur, yıkım,hafriyat,döküm yeri,geçici depo alanı,kamyon,çıkartma gemisi,hafriyat nakliyesi,döküm ücreti,döküme giden kamyonların kaç km gidip geleceği,bedavaya hafriyat dökümüne gönderdiğiniz kamyonların dönerken boş dönmemesi için kazı,yıkım işlerinden çıkan başka  hafriyatları boş kamyonlarınıza yükleyip kimbilir bu hafriyatlarıda hangi ilçedeki size bedava dolgu,anroşman  yapacağım diye kandırıp yada kandırmayıp uygun partner bulup(ortak) dökmeniz ve  tabi bunların size maliyeti ve bu maliyeti nasıl BEDAVAYA getirebileceğiniz hesabı ve hatta BEDAVAYA getirdiğiniz işten nasıl para kazanırımın hesabı geçtiğinden  bu kelimelerden oluşan cümleler kurmanız da çok doğal bunu artık anladık.

Gazetemize göndermiş olduğunuz cevapta kullandığınız ÇAMUR  AT  İZİ  KALSIN cümlenizdeki ÇAMUR ;

Belediyenin arka tarafındaki deniz kıyısında anroşman yapıyoruz diye nerden çıktığı belli olmayan hafriyatlarınızı kamyon kamyon sahile döküp ordanda denize sürüp deniz dolgusu yaptığınız yerdeki kaldırım ve yollardaki çamurlar ise bu çamurları denize dökseniz daha sonrada tankerlerle yıkayıp çamurların izini yok etmeye çalışsanızda  bunu yapan,yaptıran veya göz yumanların üzerine BU ÇAMURLAR  YAPIŞACAK VE ASLA ÇIKMAYACAK.

Biz gazetecilerin yazdıkları yazıları destekleyen,ispat eden en önemli delil tabiî ki yazılı,ıslak imzalı belgeler ve fotoğraflardır. Bu köşede Sayfalarca yazı yazılacağına bazen bir fotoğraf karesi sadece bakan değil gören gözler için her şeyi olanca çıplaklığı ile anlatmaktadır.  Dolayısıyla aşağıdaki fotoğraflar 12/01/2012 tarihinde Adalar Belediyesinin deniz tarafında bulunan iskeleden Façyo restoran önündeki anroşman taşlarının üzerine daha evvelden dökülen 3-4 kamyon hafriyattan çıkmış irili ufaklı ve bolca topraklı malzemeye ilaveten 15 kamyon daha benzer nitelikli hafriyat getirilmiş ve eski anroşman taşlarının üzerine dökülmüş ekskavatör  ile denize doğru sürülmüş tam bir ÇEVRE KATLİAMI yapılmıştır.

Deniz kıyılarında yapılacak anroşman taşlarının teknik özelliklerini ÇAMUR  AT  İZİ  KALSIN’A  CEVAP!!!!!!!!!!! yazımızda gayet iyi anlattığımızı sanıyorum. Ama İMAM  BİLDİĞİNİ  OKUR. Siz  en iyi bildiğiniz iş olan hafriyatlarınızı ne şekilde olursa olsunda ortadan kaldırayım düşüncesi içersinde denize bol topraklı hafriyatları ANROŞMAN yapıyoruz diyerek DENİZDEKİ EKOLOJİK DENGEYİ BOZACAK şekilde doldurarak yapmaktaydınız.  İnsan aklının kötüye çalışması halinde bulduğu yöntemlerin korkunçluğunu sizin yaptığınız işleri izlerken görüyor ve dehşete düşüyoruz. Allah Adalı Hemşerilerimize acısın diyoruz. Kınalıada da ve Burgazada da  bir kısım hafriyatlarınızı ortadan kaldırmak için bulduğunuz dahiyane fikirinizi  okuyucularımızla ile paylaştığımız vakit bize hak vereceklerdir. Kınalıada da ve Burgazada da yaptığınız ve yapacağınız işlerden çıkan ve çıkacak hafriyatlarınız için kato cinsi makinalarınız ile büyük çukurlar açıp hafriyatları çukurlara döküp üstünede çukurdan çıkan iyi toprağı serip sonrada oluşan tepeyi yeşillendirip,ağaçlandıracağınızı eski halinden daha iyi  olacağı yönünde Belediyedeki ilgili Müdürleri ikna etmeye çalışmanız veya etmeniz  sizin engel sınır tanımayan tehlikeli düşüncelerinizden bazıları. Kimbilir size rant sağlayacak ama Adaların doğal dengelerini bozacak daha nice fikirlerinizde beyninizin derinliklerinden yüzeye çıkmak için onay beklediği anlaşılmaktadır.

Doğal olarak Prens Adalarının adıda   Mahsun Prens Moloz Taş Adaları olarak değişir herhalde.

Geçen yazımızda yazdığımızı tekrar hatırlatmakta fayda görüyor ve diyoruzki  “Umarız Kıyı Tahkimat yapıyoruz adı altında İBB’nin döküm alanına göderceğiniz  nakliyesini ve döküm parasını vererek döktürmek zorunda olduğunuz bu işe yaramaz malzemeleri Adalar Belediyesine bilabedel veriyorum derken yaptığınız  veya yapacağınız kıyı tahkimatı için sayısı ve isimleri belli olmayan firmalarınızdan birisi üzerine DÜZMECE BİR İHALE  ile ödeme yapılmaz. Bununda ISRARLI takipçisi olacağız.”

Yaptığımız gazetecilik işinin doğruluğundan sapmadığımızı  kimsenin kiralık,satılık kalemi olmadığımızı,yapılan yanlış işlerin yazdığımızdan da kötü olduğunu ancak fotoğraflarla anlatabilinir diye düşündüğümüz için ÇEVRE FELAKETİNİ VE DENİZ KIYILARINDA VE DENİZ DİBİNDE YAPTIĞINIZ EKOLOJİK YIKIMI  gösteren fotoğrafları da yayınlıyoruz

Ayrıca KIYI KENAR ÇİZGİSİNİ DEĞİŞTİRECEK ŞEKİLDE DENİZ DOLGUSU yapanlar hakkında 3621 sayılı Kıyı Kanunun 6.maddesi  gereğince    Kıyılara moloz, toprak, cüruf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez.der ve yapanlar hakkında ceza hükümleri arasında Madde 15     Birinci fıkrada sayılan yerlere moloz, toprak, cüruf, çöp gibi atık ve artıkları dökenler, atılan veya dökülen maddenin niteliğine, çevreyi kirletici ve bozucu etkisine göre Türk Ceza Kanunu, Kabahatler Kanunu veya Çevre Kanunu hükümlerine göre cezalandırılır.  Yukarıdaki fıkralarda sayılan fiillerin kıyının doğal yapısını bozacak bir etki meydana getirmesi halinde, daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde, failleri hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur demektedir.

Buraya dökülen molozlar nereden gelmektedir,menşei nedir,dökülen molozlardan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’nın haberi varmıdır?kıyıların sorumluluğu İ.B.B. aittir.

Büyükada Belediye binasının arkasında tüm Adalıların gözü önünde bu rezil çalışmayı  yapanlar,yaptıranlar ve göz yumanlar hakkında her duyarlı vatandaşın aşağıda belirtilen numaralara şikayet etmelerinini bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz…(şükrü ABANOZ)

Bilgi ve gereği için:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Bakan Erdoğan BAYRAKTAR T: 419 61 64 – 67. F: 418 04 06
Bakan Yardımcısı Muhammet BALTA T: 425 12 80 – 425 20 99. F: 418 58 48

 

, ,
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 69 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version