Kınalıada’nın boynuzu Büyükada’ya gidiyor!

Kınalıada’nın boynuzu Büyükada’ya gidiyor!
Yayınlama: 15.09.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Kınalıadalıların sağlığını yıllardır tehdit eden TV vericileri şimdi de Büyükadalıların sağlığını tehdit edecek!

Kınalıada'nın boynuzu Büyükada'ya gidiyor!

Kınalıada Çınartepe Mevkiinde bulunan Maliye Hazinesi mülkiyetinde, orman alanında 06.09.1996 tarih ve 8642 sayılı kurul kararı ile 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa aykırı olarak yapıldığı tespit edilmiş olan ve üzerinde bir çok verici olan TV vericileri anten direği Büyükada’ya gidiyor.

Kınalıada’da, 1991 yılından itibaren özel televizyon kanallarının izinsiz (kaçak) inşa ettiği çok sayıda televizyon vericisi doğal ve tarihi SİT olan adamıza ve ada halkının sağlığına zarar vermekte.

Sıra Büyükada’ya geldi!

Kınalıada’daki orman alanında verici kulesinin hemen etrafında yaşayan binlerce vatandaşlarımız yok sayıldığı verici direk artık Büyükadalıları zehirleyecek.

Türkiye genelinde daha kaliteli ses, görüntü sağlayacak ve daha ekonomik koşullarla program iletme olasılığı sunacak sayısal yayıncılık için 20’yi aşkın TV-Radyo kulesi yapılması kararlaştırılmış!

Çamlıca Kulesi’nin hizmet verme noktasında İstanbul’un önemli bir kısmını kapsayacağı, ancak tek başına İstanbul’a yeterli olmayacağı için şehre 2 kule daha gelecekmiş!

Kulelerden biri Adalar’a bir diğeri de Büyükçekmece tarafına yapılacakmış!

Üçlü verici merkezi tüm İstanbul’u sayı yayıncılık için kapsayacakmış!

Çamlıca Kulesi’nin kaba inşaatı tamamlanırken sonunda bitecek projenin işletmesini Kule AŞ şirketi yapacakmış!

Sayısal yayıncılığa geçmek için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) kararı beklenirken, Kule A.Ş. buna göre Çamlıca Kulesi’nde tüm teknik ekipmanları tamamlamış!

Özel cihazlarla sayısal yayın yapılacakmış gibi donatılan kule için, Almanya’dan anten verici, soğutucu, dağıtıcı gibi komple bir sistem satın alınmış! Bu sistem sayısal yayına imkan vereceği gibi istenildiği zaman devreye alınabilecekmiş!

Adaların İstanbul’un turizm merkezi olmasını bir yana bırakırsak “Peki ya Adalıların sağlığı..!”

İLGİLİ HABER

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version