Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?

Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?
Yayınlama: 18.01.2014
Düzenleme: 25.01.2014 11:33
A+
A-

Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?

Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?

 

ADAGAZETESİ, SİZ DEĞERLİ OKURLARI İÇİN DAHA ÖNCE AÇTIĞI “ADALAR BELEDİYESİ DOSYASI”NDA GENE ÖNEMLİ BELGELERE ULAŞTI.

 

ADAGAZETESİ’nin 2012 yılındaki haberlerine ek olarak sadece 5 Ekim 2013’teki “ADALAR BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR ?” haberinde dahi ele aldığı sizleri bilgilendirdiği dosyada ayrıntılar geliyor…

 

SORUMSUZ BORÇLANMAYA KİM DUR DİYECEK ?

Göreve geldiğinden bu yana, gelir kaynağı yaratmayı sadece borçlanma suretiyle gerçekleştiren Belediye Başkanı 2012 yılının sonunda İller Bankasından; 3.000.000 TL, daha sonra da 01.07.2013 tarih, 49 nolu Meclis kararı ile 2013 yılında  1.400.000 TL borçlanma yetkisini Belediye Meclisinden sadece CHP ‘li üyelerin oyları ile geçirmek suretiyle Belediye borçlarını arttırdı.

2014 yılı Ocak ayındaki ilk meclis toplantısında da, Ada Gazetesi olarak ekte açıkladığımız(Belge 1) Meclis Kararına göre “ 2014 yatırım programında yer alan bazı çalışmalara kaynak sağlamak amacıyla” kamuoyuna sunmayı gazetecilik sorumluluğumuz sayarak ne için kullanılacağı net bir şekilde belirtilmemiş talep ile,

1.540.000 TL borçlanma için Belediye Meclisinden yetki talep eden belediye başkanının teklifi 10 Ocak 2014 tarih Cuma günlü meclis toplantısında karara bağlanmak üzere önce Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

10 Ocak 2014 tarih, Cuma günü yapılan meclis toplantısına toplam 12 meclis üyesinden 6 meclis üyesinin katılmaması üzerine, toplantıya başkanlık yapan Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, kendi dahil toplam 6 üyenin katıldığı meclis toplantısını yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için görüşmelere açamadı ve gündeme geçemedi.Ancak aynı gün  1 saat sonra tekrar aynı belediye meclis üyeleri ile ne değiştiyse gündemi açtı ve tekrar borçlandı…

 

Bu durumda Belediye Yasası ne diyor?

 

5393 sayılı Belediye Yasasının Toplantı Karar Yeter sayısı başlıklı 22.maddesi,

“Meclisin toplanmasında, üye tam sayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde başkan, gün ve saatini tespit ederek en geç üç gün içinde toplanmak üzere meclisi tatil eder. Gelecek toplantı, üye tam sayısının dörtte birinden az olmayan üye sayısı ile yapılır.”

Yine Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği Toplantı ve Karar Yeter Sayısı başlıklı 10.maddesi

“Meclisin toplanması için gerekli çoğunluğun sağlanmaması veya görüşmeler sırasında başkan veya üyelerden birinin talebi üzerine yapılacak yoklamada karar yeter sayısının bulunmadığının anlaşılması durumunda , meclis başkanı gün ve saatini tayin ederek en geç üç gün içinde toplanmak üzere meclisi tatil eder. Bu toplantı günü ve saati üyelere bildirilir ve gündemin duyurulmasındaki usullerle ilan edilir.”

Hükümlerini içermektedir.

Ancak Gazetemiz tarafından elde edilen 10 Ocak 2014 tarih, 2014/09 sayılı meclis kararı incelendiğinde yasa ve yönetmelik hükümleri yok sayılarak, Meclis etiğine aykırı bir şekilde adeta oldu bitti anlayışı ile borçlanma yetkisini almak gayreti net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

 

Konunun kamuoyunca daha net anlaşılabilinmesi için Belediye Meclis Çalışma yönetmeliğinin Tanımlar Başlıklı 4.ncü maddesinde; konumuz ile ilgili tanımlardan,

Toplantı= Meclisin bir ay içinde yaptığı birleşimlerin tamamını,

Birleşim=Meclisin bir gün içinde yaptığı oturumların tamamını,

Oturum= Bir birleşimin ara ile bölünen kısımlarından her birini,

Salt Çoğunluk=Belli sayının yarısından az olmayan çoğunluğu, ifade eder.

Ada Gazetesi olarak tarafsız bir haber/yorum yapmak amacı ile 10.Ocak.2014 Cuma günlü Belediye Meclisi 2.nci birleşimine katılmayan meclis üyeleri tarafımızda tek tek aranarak toplantıya katılıp katılmadıkları sorulmuş ve tamamından toplantıya katılmadıkları kendi beyanları ile teyit edilmiştir.

Ayrıca yine haberimiz ekinde sunduğumuz (Belge 2)Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün emsal görüş yazısı, Adalar Belediyesi’nin 2012 yılı itibariyle kesin hesabında görülen toplam BORÇ STOĞU açısından Borçlanmanın yapılmasının mahzurlu olduğunu ortaya koymaktadır.

 

Kamuoyu adına   soruyoruz…

 

-10.Ocak.2014 tarih, Cuma günlü Adalar Belediye Meclisi 2.nci birleşimi toplantı yeter sayısı (toplam 12 meclis üyesinin yarısından bir fazla olmak üzere en az 7 üye) sağlanmadan birleşim nasıl açıldı ve raporların görüşülmesine geçildi.?

-Yasa ve yönetmelikte belirtildiği üzere meclis başkanı toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için yeni birleşim için toplantı gün ve saatini belirleyerek en geç 3 gün içinde toplanmak üzere meclisi tatil etti mi?

-Eğer yasa ve yönetmeliklere uygun hareket edildiği iddia ediliyorsa? Yeni birleşim gün ve saati Yönetmelik hükümleri çerçevesinde tüm meclis üyelerine gündemin duyurulması usulleri ile ilan edildi mi?

-01.07.2013 tarihinde de Bütçe ve Plan Komisyonuna dahi havale edilmeden Teklif-Karar olarak mecliste oylaması yapılan yine sadece 10.01.2014 tarihli toplantıya katılan 6 meclis üyesinin kabul oylarıyla oy çokluğu ile geçirilen borçlanma yetkisini veren meclis üyeleri;

Borçlanmanın ne amaçla kullanılacağı net olarak belli değil iken,

Belediyenin mali yapısı ve borç durumu ortada iken ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün olumsuz görüş yazısı var iken kullanmış oldukları KABUL oylarını nasıl savunacaklar?

 

BELGE 1 Meclis Kararı;

Untitled-1Untitled-2

 BELGE 2;mahalli idareler emsal görüş yazısı

Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?

Belediye Kanunu;

Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?

Belediye Kanunu;Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?Müfettiş Raporu;

yangından mal mı kaçırıyor sunuz?

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version