Eğitim, Kültür, Sanat ve Gönüllüler Merkezi’nde Waldorf Eğitim Pedagojisi

Eğitim, Kültür, Sanat ve Gönüllüler Merkezi’nde Waldorf Eğitim Pedagojisi
Yayınlama: 07.06.2012
Düzenleme: 25.12.2012 16:55
A+
A-


 31.05.2012

Çocukların Neye İhtiyacı Var!

Çocukların içindeki yaratıcı gücü ortaya çıkararak; onların ruhsal, zihinsel ve bedensel gelişimini tamamlamayı amaçlayan Waldorf Eğitim Pedagojisi, 31 Mayıs Perşembe günü Büyükada Eğitim Kültür Sanat ve Gönüllüler Merkezi’nde yapılan panelle anlatıldı.

Çocukluğun ilk yedi yılının hayatın bütününü belirlediğinden yola çıkan Waldorf pedagojisi, bütüncül bir eğitim tasarımını savunuyor. Bu öğretiyle çocukların bedensel, ruhsal, zihinsel olarak, yaratıcı yeteneklerini geliştirebilecek biçimde ve bağımsız birey olarak yetişmeleri gerektiği anlatılıyor. Bu amaçla paneller düzenlenerek, ebeveynlere, eğitim veriliyor.

Avrupa’da yaygın olan bu sistemin Türkiye’de de uygulanması için Ekim 2008’de “Waldorf Girişimi İstanbul’u kurulmuştu. Girişim, yaşamın ilk yedi yılının önemini kavramış, ezberci ve baskıcı eğitim sistemini onaylamayan, çocukları için daha insani bir eğitim isteyen anne babalar ve eğitmenler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Adalı çocukların eğitim ve gelişimi konusunda çaba harcayan Adalar Belediyesi Eğitim, Kültür Sanat ve Gönüllüler Merkezi 31 Mayıs günü; “Çocukların Neye İhtiyacı Var” başlıklı paneli düzenleyerek, Adalı ebeveynleri bilgilendirdi.

Panelde konuşan eğitmen Raul Guerreiro, Waldorf Eğitim Pedagojisi hakkında bilgi verdi. 0-7 yaş grubu çocuk ebeveynlerinin, çocuklarının gelişimine katkı vermek için, çocuklarla doğru biçimde iletişim kurulması konusunda ipuçları veren Guerreiro;” Tüm çocukların dünyaya, kendilerini geliştirmek isteyen ve kendi öz yolunda gitmek isteyen birer birey olarak geldiğini” söyledi.

 

Çocukların dünyasının politik ya da ekonomik amaçlarla belirlenemeyeceğini altını çizen Raul Guerreiro; ”Çocukların okula başlama yaşının, parti politikaları ya da ekonomik çıkarlara göre değil, çocuğun bedensel, ruhsal ve toplumsal gelişimine göre belirlenmeli” dedi.

 

Sohbet havasında geçen panelde söz alan Adalar Belediyesi Eğitim, Kültür Sanat ve Gönüllüler Merkezi Proje Yöneticisi Hatice Farsakoğlu; ‘Bir eğitimci olarak, çocukların sağlıklı gelişimine gösterdiği hassasiyeti belirtti. Farsakoğlu, Avrupa’ya gittiğinde Waldorf Pedagojisi doğrultusunda kurulan okulları ziyaret ettiğini söyleyerek; ”Çocuklarımızın, bilimsel gerçeklerle eğitilen, sağlıklı bireyler olması biz anne-babaların bilimsel çabasıyla mümkün olur” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.(adalar belediyesi)

,
Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.