Büyükada’daki kamu arazisi işgalinin bir örneği daha yok!

Büyükada’daki kamu arazisi işgalinin bir örneği daha yok!
Yayınlama: 10.02.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Büyükada’daki Atatürk Meydanı’nda içinde Atatürk Büstünün olduğu alandaki bir otelin altında ticari faaliyetine devan eden kafenin kamu alanını işgalinin bir örneği daha yok.

Büyükada’da Atatürk meydanındaki içinde törenlerin yapıldığı ve içinde Atatürk Büstünde olduğu yerin arkasını adeta çevreleyip kamu alana tabiri caizse çöküp karşısındaki İBB Zabıta Karakoluna meydan okurcasına faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu işletmeye öncelikle ruhsat veren Adalar Belediyesinin bu illegal faaliyetleri görmemesinin sebebinin belediyeyi eleştiren bir şahsın kiracısı olması mıdır? Önce yeşil alanın üzerine minder koyarak kamu alanını işgal edip haksız bir şekilde ticari faaliyetlerine başlayan sonrasında etrafını çevirip kış bahçesi yapan bu işletme çalışmalarına devam ediyor. Anladığımız kadarıyla işletmesini denizle buluşmakta kararlı. Ama önünde Atatürk Büstü var. Burayı nasıl aşacağı merak konusu!

Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Murat Ongun imzalı 03.12.2021 tarihli yazısında UKOME kararları ve yönergeler gereği yayalaştırılmış alanlarda verilen izinlerin sonlandırılması, kış bahçelerinin işgalleri kaldırılarak bundan sonraki süreçte tekrar izin verilmemesi hususlarında gereği istenmektedir.

İBB ilgili yazısında;

‘İlgi yazıda, Adalar ilçesinde ilgi yazı eki listesinde adres ve unvanları belilen işyerleri tarafından kaldırım üzerine demir profil malzemeden açılır kapanır sistem kış bahçesi niteliğinde yapılar oluşturulduğu tespit edildiği ve ilgililerince herhangi bir izin belgesi ibraz edilmediği belirtilip gereğinin yapılması istenmiştir. Söz konusu yerlerle ilgili olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu, 775 sayılı Gecekondu Kanunu, mer-i imar planı, imar yönetmeliği ve ilgili tüm mevzuat doğrultusunda Başkanlığınız elemanlarınca yerinde ve imar işlem dosyasında incelenerek gerekli yasal işlemlerin yapılması, yapılan yasal işlemlerin sonucundan onaylı evrak suretleriyle birlikte Başkanlığımıza bilgi verilmesi hususunu arz ve rica ederim’ diyor İBB…

Peki bu yazıyı uygulayan bir kamu birimi Adalar’da var mı?

Takdir Adalıların…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.