Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar adlı dizi, NOW TV ekranlarında izleyiciyle buluştu. Vahide Perçin, Fırat Tanış, Cem Yiğit Üzümoğlu, Devrim Yakut, Denise Capezza, Nilsu Berfin Aktaş, Helin Kandemir, Yağmur Başkurt, Onur Durmaz gibi yetenekli isimlerin yer aldığı kadroda Meryem Uzerli de bulunuyor.
Uzun bir hazırlık sürecinden sonra çekimleri başlayan dizi için özel olarak inşa edilen dekorlar kullanıldı. Özellikle Şakir Paşa Ailesi’nin hikayesinin önemli bir bölümünün geçtiği Büyükada’daki tarihi köşk, 7 dönümlük bir platoda özenle yeniden tasarlandı.
Dizinin çekimlerinin yapıldığı özel alanlar ve tarihi köşk, titiz bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Bu özenli detaylar, dizinin atmosferine ve karakterlerin dünyasına gerçekçilik kattı.
Şakir Paşa Ailesi dizisinin çekimleri, ekip ve oyuncuların emekleriyle bir araya gelerek seyircilere unutulmaz bir dizi deneyimi sunmayı hedefliyor.
Osmanlı’nın son dönemine ayna tutan “Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar” dizisi, aile içi sırlar ve toplumsal değişimlerin etkileyici bir harmanını sunuyor. Şakir Paşa Ailesi konusu ne?
Entrika ve sırlarla dolu Şakir Paşa ailesinin yaşamları ve ilişkilerini gözler önüne serecek olan dizinin hikayesi 1912’de başlayacak. Osmanlı’nın önemli bir paşa ailesinin bireyleri olan Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, modern resmin ustası Fahrünnisa Zeid, ilk Türk gravür sanatçısı Aliye Berger ve ilk Türk seramik sanatçısı Füreya Koral gibi isimlerin hayatlarından kesitler de dizide yer bulacak. Şakir Paşa Ailesi konusu ne?
ŞAKİR PAŞA OYUNCULARI
İsmet (Vahide Perçin)
Şakir Paşa (Fırat Tanış)
Cevat Şakir (Cem Yiğit Üzümoğlu)
Sara (Devrim Yakut)
Aniesi (Denise Capezza)
Ayşe (Nilsu Berfin Aktaş)
Sümbül (Helin Kandemir)
Hakkiye(Yağmur Başkurt)
ŞAKİR PAŞA DİZİSİ KONUSU
Döneminin ilerisinde bir hayat sürdüren Şakir Paşa ailesinin entrika ve sırlarla dolu hayatlarını anlatan dizinin hikayesi 1912’de başlıyor. Halikarnas Balıkçısı adıyla Bodrum’u bugünkü ününe kavuşturan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın İtalyan eşiyle beraber Büyükada’ya ailesinin evine dönmesi, herkesin hayatını kökünden değiştirecektir. Bu değişim sadece yaşandığı dönemi etkilemekle kalmayacak; aileden, modern resmin ustası prenses Fahrelnissa Zeid, ilk Türk gravür sanatçısı Aliye Berger ve ilk Türk seramik sanatçısı Füreya Koral gibi birbirinden başarılı isimlerin çıkmasına da vesile olacaktır.
ŞAKİR PAŞA KİM?
Şakir Paşa Ailesi, adını II. Abdülhamid döneminde önemli görevlerde bulunmuş Şakir Paşa’dan alıyor. Ailenin fertleri sanat, edebiyat ve kültür dünyasında önemli izler bıraktı… Fahrünnisa Zeyd, Füreya Koral, Aliye Berger, Nejad Devrim gibi tanınmış sanatçılar, Halikarnas Balıkçısı-Cevat Şakir gibi İzzet Melih Devrim gibi yazarlar, Suat Şakir ve Şirin Devrim gibi tiyatrocular… Hepsi aynı ailenin fertleriydi.
MEHMED ŞAKİR PAŞA (1855-1914): Asker, Osmanlı tarihçisi ve devlet adamı Mehmed Şakir Paşa, 1891-1895 arası Sadrazamlık yapan Ahmed Cevad Paşa’nın kardeşiydi. Şakir Paşa’nın aldığı önemli görevlerden birisi Atina Büyükelçiliği’ydi. 1886 yılında, oğlu dünyaya geldi ve amcası Cevad Paşa’nın adı verildi: Cevat Şakir… Yani Halikarnas Balıkçısı. Şakir Paşa, ağabeyi Cevat Paşa’nın görevden alınmasıyla devlet kademelerindeki vazifelerinden istifa ederek Büyükada’ya yerleşti.
FÜREYA KORAL (1910-1997): Türkiye’nin ilk kadın seramik sanatçısı ve çağdaş seramik sanatının öncülerinden Füreya Koral, Şakir Paşa’nın büyük kızı Hakkiye Hanım’ın çocuğuydu. Teyzeleri ressam Fahrünnisa Zeyd ile Aliye Berger, dayısı ise yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’ydı. Koral, ikinci evliliğini 1935’te milletvekili Kılıç Ali ile yaparak Ankara’ya yerleşti, bu sırada dönemin siyasetçileri, sanat ve edebiyat dünyasından insanlarla tanıştı. Atatürk’ün vefatına kadar yakın çevresinde bulundu.
CEVAT ŞAKİR KABAAĞAÇLI (1890-1973): Kabaağaçlı, Ferik Mehmed Şakir Paşa ile Sare İsmet Hanım’ın çocukları olarak 7 Nisan 1890’da Girit’te dünyaya geldi. Oxford Üniversitesinde “Yakınçağ Tarihi” eğitimi gören Kabaağaçlı, 1913’te İtalyan bir kadınla evlenerek bir dönem İtalya’da yaşadı. 1914’te Türkiye’ye döndü ve babasının Afyon’daki çiftliğine yerleşti. Bir tartışma sırasında kendi silahından çıkan kurşunla babasının ölmesi üzerine cinayet iddiasıyla yargılandı, 15 yıl kürek cezasına çarptırıldı. Kabaağaçlı, cezasının 7 yılını tamamladıktan sonra verem olması nedeniyle serbest bırakıldı.
ALİYE BERGER (1906 – 1974):
Türkiye’nin ilk kadın gravür sanatçılarından ressam Aliye Berger, Paşa’nın en küçük kızıydı. 1903’te Büyükada’da doğdu. Sevgilisi Karl Berger’le 23 yıllık beraberlikten sonra evlendi ama eşi ay sonra ani bir kalp krizi nedeniyle hayata veda etti.
FAHRÜNİSA ZEYD (1901-1991): İsmet Sare Hanım ile Şakir Paşa’nın kızı olarak 1901’de İstanbul Büyükada’da dünyaya geldi. Ailenin ortanca kızıydı. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı ile ressam Aliye Berger’in kardeşi, ressam Nejad Melih Devrim ile tiyatro sanatçısı ve yazar Şirin Devrim’in annesi, seramik sanatçısı Füreya Koral’ın teyzesi idi.