Kabataş – Adalar hattında gemi kazası

Kabataş – Adalar hattında gemi kazası
Yayınlama: 04.05.2013
Düzenleme: 04.05.2013 15:32
A+
A-

[flgallery id=63 /]

 

İstanbul Boğazı’nda etkili olan yoğun sisin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle, bir yolcu teknesi ile Şehir Hatları vapuru çatıştı.


İstanbul Boğazı Harem açıklarında gemi kazası meydana geldi. Kazada yaralananlar, sahile çıkartılarak ambülanslarla hastanelere kaldırılıyorHaydarpaşa açıklarında gerçekleşen Dentur’a ait Kabataş – Adalar hattında çalışan ‘Erdem Karadeniz’ isimli yolcu teknesi ile Şehir Hatları’na ait ‘Kalamış’ isimli yolcu vapuru çarpışmasının hemen ardından yolcular, yaşananları kaydetti. Görüntülerde, kaza sonrası yaşanan panik ve teknenin hasar gören kısmı yer alıyor.Gemiden tahliye edilmeyi bekleyen yolcuların ise panik yaşadığı da görüntülere yansıyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 11.50 sıralarında 367 yolcusuyla birlikte Kabataş’tan hareket eden Adalar seferi yapan “Erdem Karadeniz ” adlı yolcu teknesi ile Şehir Hatları’nın Karaköy İskelesi’nden kalkan “Kalamış” adlı yolcu vapuru, sisin etkisiyle Haydarpaşa Mendireği ucunda çatıştı. Vapurda yaralanan olmazken, teknedeki 1’i yabancı uyruklu 3 yolcu yaralandı. Yaralılar, Kıyı Emniyeti’ne ait botlarla Harem’e getirildi. Yaralı yolcular buradan ambulaslarla hastanelere kaldırıldı. Vapur kendi imkanları ile Sirkeci İskelesi’e dönerken yolcu teknesi ise yolcuları Karaköy İskelesi’nde tahliye edildikten sonra Kadıköy İskelesi’ne götürüldü. Teknesinin üst katındaki yolcuların oturduğu bölümde, vapurun ise ön bülümünde hasar oluştuğu görüldü. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.