KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN HAYATA GEÇİRİLEN “PANİK BUTONU” TBMM GÜNDEMİNDE
ÖĞÜT: ŞİDDET OLAYLARINDA VE VAKA SAYILARINDA AZALMA GÖRÜLMÜŞ MÜDÜR?
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde 18 Ekim 2012 tarihinde hayata geçirilen “Elektronik Destek Sistemi Pilot Uygulaması”, halk arasında bilinen adıyla “Panik Butonu” ile ilgili soru önergesi hazırladı.
Kadına şiddete karşı geliştirilen, teknik takibe dayalı sistemin halen Adana ve Bursa olmak üzere 2 kentte pilot olarak uygulandığını ifade eden Öğüt, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e bu 2 kentte ayrı ayrı kaç adet panik butonunun kullanıma verildiğini, verilen butonlardan ne kadarının kaç defa kullanıldığını, söz konusu kentlerde şiddet olaylarında ve vaka sayılarında azalma görülüp görülmediğini sordu.
CHP’li Öğüt ayrıca, ” Panik butonu uygulamasını hangi kentlerde ve ne zaman yaygınlaştırmayı düşünmektesiniz?” sorusunu yöneltti.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması için, gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
Kadir Gökmen ÖĞÜT
İstanbul Milletvekili
Teknik takibe dayalı, kadına şiddete karşı geliştirilen ve 18 Ekim 2012 tarihinde başlatılan “Elektronik Destek Sistemi Pilot Uygulaması”, halk arasında bilinen adıyla “Panik Butonu” halen Adana ve Bursa olmak üzere 2 kentte pilot olarak uygulanmaktadır.
Bu doğrultuda;
1) 18 Ekim 2012 tarihinden bu yana Adana ve Bursa’da ayrı ayrı kaç adet Panik Butonu verilmiştir?
2) Verilen butonlardan ne kadarı ve kaç defa kullanılmıştır?
3) Söz konusu kentlerde şiddet olaylarında ve vaka sayılarında azalma görülmüş müdür?
4) Panik Butonu uygulamasını hangi kentlerde ve ne zaman yaygınlaştırmayı düşünmektesiniz?