et

2015’ten beri Büyükada’nın merkezinde, iskeleye sadece 1 dakika yürüme mesafesinde hizmet veren Meşhur Kervan Restaurant, adanın en uygun fiyatlı lezzetlerini sizlerle buluşturuyor! Bir aile işletmesinin sıcaklığıyla, bütçenizi sarsmadan damaklarınızı şenlendiriyoruz. Güne harika bir kahvaltıyla başlayın ya da günün her saati meşhur dönerimiz, sıcacık çorbalarımız (özellikle Beyran!), enfes kebaplarımız ve güveç...
Kurban Bayramı’nın ardından Türkiye’nin gündemine giren şarbon, insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hastalığı olması nedeniyle korkuya yol açıyor. Hastalığa yol açan B. Anthracis mikrobunun en önemli özelliği zorlu fiziksel ve kimyasal çevre koşullara son derece dayanıklı “spor” denilen yapılar oluşturması olduğuna dikkat çeken Emsey Hospital Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı...
Mezbaha Motoru İstanbul Belediyesi Karaağaç Kurumları hesabına Denizcilik Bankası’nın Hasköy tersanesinde inşa edilen <Mezbaha> motoru , dün merasimle teslim alındı… ADAGAZETESİ – Nostalji haber/Mezbaha Motoru İstanbul Belediyesi Karaağaç Kurumları hesabına Denizcilik Bankası’nın Hasköy tersanesinde inşa edilen <Mezbaha> motoru , dün merasimle teslim alınmıştır. 16,5 metre boyunda 4,5 metre eninde olan bu...
Kurban Bayramı’nda fazla et ve tatlı tüketimi vücutta fazla şeker ile yağın depolanmasına yol açarak hastalıklara davetiye çıkarıyor. Yüksek tansiyon, kalp ve mide hastalıkları ile diyabet gibi sağlık problemi olanların bayram boyunca beslenmelerine özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Hülya Tulgar, Kurban Bayramı’nda sağlıklı...
Kurban Bayramı’nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketimi de artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, mide ve şeker hastalığı vs. olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide-bağırsak...