kurban bayramı

Kurban bayramı‘nda kırmızı et tüketiminde aşırıya kaçılması ve eş-dost, aile ziyaretleri nedeniyle öğün saatlerinin düzensiz hale gelmesi bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Et tüketiminin artması nedeniyle, kurban etinin steril bir ortamda hazırlanması, saklanması sağlık açısından önem kazanıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme Ve Diyet Bölümü’den Dyt. Merve Kaplan, Kurban Bayramı’nı...
Kurban Bayramı’nın ardından Türkiye’nin gündemine giren şarbon, insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hastalığı olması nedeniyle korkuya yol açıyor. Hastalığa yol açan B. Anthracis mikrobunun en önemli özelliği zorlu fiziksel ve kimyasal çevre koşullara son derece dayanıklı “spor” denilen yapılar oluşturması olduğuna dikkat çeken Emsey Hospital Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı...
Kurban Bayramında seçilen kurbanlıkların sağlıklı olması kadar dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta sağlıklı koşullarda ve işinin ehli kişiler tarafından kesim yapılması. Kesim sırasında bulaşabilecek hastalıkları ve korunma yollarını Emsey Hospital Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta ile konuştuk. Enfeksiyon riskine karşı seri ve steril olun Yeni...