kurban bayramı

Edirne’nin Ege Denizi kıyısında bulunan Saros Körfezi, Kurban Bayramı’nda tatilcilerin akınına uğradı. Keşan ilçesine bağlı ve kış nüfusu yaklaşık 500 olan Erikli köyünün nüfusu 100 bini aşarken, sahiller de dolup taştı. Edirne’nin Ege Denizi kıyısındaki Saros Körfezi, Kurban Bayramı’nda denize girip serinlemek isteyen tatilcilerin akınına uğradı. Plajların dolduğu Keşan ilçesinin...
30.07.2020 günü Van’da göreve başlayan Adalarımızın başaralı eski ilçe müdürü Murat Bingöl, bayramın ilk günü Van/Başkale ilçesini ziyaret ederek personelin bayramını kutladı. Her zaman hayatında doğru olanı yapmaya çalıştığını belirten Bingöl, Van’da da doğru olanı yapacağının altını çizdi. Hizmet eden vatan sevdalısı olmaya devam edeceğim Van’da tüm Adalılara kapılarının açık...
Kurban Bayramı’nda İstanbul’da kalan kent sakinleri ve yabancı turistler, adalara akın etti. Şehir hatları iskelesinden sık sık ek seferler yapıldığı ve vapurun kapasitesi üstüne kişi almayacağı duyurusu yapıldı. Şehir hatlarında vatandaşlar adalar vapuruna binebilmek için uzun süre bekledi. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada’ya gitmek isteyen yerli ve yabancı turistler ise gördükleri...
Kurban bayramı‘nda kırmızı et tüketiminde aşırıya kaçılması ve eş-dost, aile ziyaretleri nedeniyle öğün saatlerinin düzensiz hale gelmesi bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Et tüketiminin artması nedeniyle, kurban etinin steril bir ortamda hazırlanması, saklanması sağlık açısından önem kazanıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme Ve Diyet Bölümü’den Dyt. Merve Kaplan, Kurban Bayramı’nı...
Kurban Bayramı’nın ardından Türkiye’nin gündemine giren şarbon, insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hastalığı olması nedeniyle korkuya yol açıyor. Hastalığa yol açan B. Anthracis mikrobunun en önemli özelliği zorlu fiziksel ve kimyasal çevre koşullara son derece dayanıklı “spor” denilen yapılar oluşturması olduğuna dikkat çeken Emsey Hospital Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı...
Kurban Bayramında seçilen kurbanlıkların sağlıklı olması kadar dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta sağlıklı koşullarda ve işinin ehli kişiler tarafından kesim yapılması. Kesim sırasında bulaşabilecek hastalıkları ve korunma yollarını Emsey Hospital Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta ile konuştuk. Enfeksiyon riskine karşı seri ve steril olun Yeni...
Kurban etinin kahvaltı dahil neredeyse 3 öğün tüketildiği bayram sofralarında, aşırı et tüketimi ve düzensiz beslenmeye bağlı olarak Reflü şikayetleri de artış gösteriyor. Emsey Hospital Gastroentoroloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Levent Demirtürk, sadece mide hassasiyeti ve reflü şikâyeti olan bireylerin değil, sağlığına dikkat eden herkesin bu dönemde aşırı et tüketiminden...
Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin artması nedeniyle etin sağlıklı ve hijyenik koşullarda hazırlanması, doğru bir şekilde pişirilmesi ve gıda güvenliği için steril ortamda saklanması önem kazanıyor. Bununla ilgili basit kurallara uymak, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkları ve zararlı mikroorganizmaların yol açacağı, mide ve bağırsak enfeksiyonlarının oluşmasını engelliyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme...
Nebahat Çehre,Kurban Bayramının üçüncü gününde  bayram tatilinde deniz otobüsüyle Kınalıada’ya kısa bir yolculuk yaptı Türk sinemasının usta oyuncusu Nebahat Çehre; bayram tatilinde deniz otobüsüyle Kınalıada’ya kısa bir yolculuk yaptı. Nebahat Çehre; Kurban Bayramı’nın üçüncü günü bir arkadaşıyla birlikte Beşiktaş’tan hareket eden deniz otobüsüne binerek Kınalıada’ya geçti. Her zaman ki gibi...
Kurban Bayramı’nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketimi de artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, mide ve şeker hastalığı vs. olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide-bağırsak...