Adalar’da değişen bir şey yok! Değişen sevgililer!

Yayınlama: 13.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Kurban Bayramı’nda vatandaşlar ada sahillerine akın etti. Adalara gitmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist, ulaşımında ücretsiz olmasını fırsat bilerek Eminönü, Kartal ve Bostancı’da yoğunluk oluşturdu.

Adalar’da değişen bir şey yok! Değişen sevgililer!

9 günlük bayram tatilinde sahilleri tercih eden yerli ve yabancı turistler ulaşımında ücretsiz olması nedeniyle ada sahilleri doldurdu. Bayramın üçüncü ve dördüncü gününde yoğunluk iki katına çıktı. Vapurların üst kısımlarının bile dolduğu görüldü. Bir Vatandaş; “Adalara gideceğiz inşallah bu sıra biterse. Daha önce de geldim. Ailece geziyoruz. Bu kadar yoğun olacağını tahmin etmiyordum” dedi

Marmara’nın parlayan yıldızı etiketini kaybetmeyen Adalar’da, kaçak plajlar tatilcilerle dolarken, milletin yerine çöküp plaj yapan işgalcilerin, Adalar Belediyesi’ndeki İMAR ÇETESİNE verdiği avantalarla plaj içine yaptıkları kaçak otel odalarında da yer kalmadı.

Marmara Denizi’nde tertemiz havası, dipte müsilaj olsa da pırıl pırıl denizi, gasp edilmiş kıyıları, bu kıyılara kaçak olarak kondurulan plajları, plajların içine yapılan otelleri, insanların yoğun olduğu yerlerde, yasak olan yerlerde cirit atan bisikletleri, akülü araçları, el koyularak güçlü insanların kendi parsellerine kattığı bilhassa sahile inen Adalılara ait sokakları, kamuya ait yerleri işgal edip içki satan işletme bozuntuları, kamu görevlilerin yaptığı kıyı işgalleri, ruhsatsız bir şekilde çalan müzik ve eğlence dolu geceleriyle Adalar adeta 7/24 yaşayan bir ilçe.

Yeri gelmişken bir konuya bir açıklama getireyim. Adalarda canlı müzik izni olan yer yok ve bunu denetleme görevi belediyelerin. Yani canlı müzik sadece canlı söz ve sazlı değil banttan, radyodan veya herhangi bir elektronik aletten yapılan müzikte canlı müzik oluyor ve canlı müzik ruhsatına tabi. Adalar’da bırakın canlı müzik ruhsatını, işyeri ruhsatları bile kanunsuz olan birçok yer mevcut. Canlı müzik ruhsatı ise hiç yok. Usulen emniyet biriminin görüşüne istinaden düzenlenen bu ruhsatlar, sırf belediyenin emniyeti aradan çıkarmak için düzenlemekten ve denetiminden kaçınması için yaptığı dalga dümen buda Adalar’da çevre ve gürültü kirliliğine sebep olmakta. Gerek valilik ve bakanlık her daim genelgeler ile belediyeleri göreve davet etmesine rağmen, belediye tarafından savsaklanan, belediyenin işine gelmeyen bir durum, zira genelgelerin uygulanması belediye ruhsatları üzerinden nemalananların hiç işine gelmiyor!

Bunları önleyecekler bayramda ne yapıyor.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül:

Önce belediye başkanı ile başlayalım. Sağlam kaynaklardan gelen bilgilere göre Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, eşini aldatıp eşi tarafından boşandıktan sonra bekar hayata hızlı bir şekilde giriş yapmış, eşini aldattığı gazeteci sevgilisi D.G ile hızlı bir aşk serüveni yaşamıştı. Şimdi ise Erdem Gül’ün bayramda yeni genç sevgilisiyle EGE’de tatilde olduğu gelen bilgiler arasında. Üstelik yanlarında genç sevgilisinin annesi de olduğu öne sürülüyor. En son yıllardır kendisine hayat arkadaşlığı yapan, hapishane günlerinde kendisine en büyük desteği veren eşini boşamasına sebep olduğu iddia edilen ve Abant’ta aşk yaşadığı gazeteci sevgilisi D.G’nin bundan haberi olup olmadığı ise bilinmiyor.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik:

Engin Çelik’in ise bayramda da rahat durmayıp akçeli işlerle uğraştığı gelen bilgiler arasında. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, 2022 yılı Kurban Bayramı’nda vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında 1800 lira olarak belirlendiğini açıklaması rağmen Çelik’in bize gelen ihbara göre bu ücreti Adalar’da 3000 TL’ye çıkardığı öne sürülüyor. Ne diyelim, ‘alışmış kudurmuştan beterdir’

Adalar CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat:

Başta sosyal medya hesaplarından olmak üzere at üzerinde poz vererek Adaların Malkoçoğlusu ünvanını kazanan Ercan Akpolat’ın, sosyal medya hesaplarından mesaj vererek, çoğunluğu köylülerinden oluşan CHP ilçe yöneticilerini arkasına alıp ellerinde çöp torbalarıyla resimler paylaşıp “Bayramda şu kadar çöp topladık” diyeceğini duyar gibiyim. Öte yandan Adalar’da bayramlaşma turuna çıkan Ercan Akpolat’ın, Kınalıada’daki bayramlaşma sırasında kaldırım işgallerinin yıkımı için Engin Çelik’in emri ile önceki hafta Kınalıada’ya çevik kuvvet eşliğinde gelen yıkım ekibi ve çıkan tatsız olaylar nedeniyle Adalılardan özür dileyerek, sanki eski başkan Farsakoğlu döneminde yıkım yapmamış gibi belediye başkanlığı seçimlerinde kendisine rakip olarak gördüğü Engin Çelik’i zor durumda bırakmaya çalıştığı öne sürülüyor.

Şükrü ABANOZ

Adalar’da değişen bir şey yok! Değişen sevgililer!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Sosyal demokrat ve halkçı belediyemiz sayesinde; BÜYÜKADA”da işemek 5 lira oldu. Parası olmayan donuna işesin.
    HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK; YADA MARTIN SONU BAHAR, işine gelirse.????