tuz

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülmekte olan Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik kamuda farkındalık oluşturulması ve bilgilendirme yapılması, aşırı tuz tüketiminin azaltılması  amacıyla “Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri  yapılmaya  başlanmıştır. Dünyada her yıl belirlenen faklı bir tarihte gerçekleştirilen  “Tuza Dikkat Haftası”nın...
17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü Tansiyon kalbin vücuda kanı dağıtmak için kullandığı güçtür. Kan damarları bir ağacın dalları gibi kalpten çıkıp tüm organ ve hücrelere gerekli oksijen ve besin maddelerini ulaştıran kan hücrelerini taşırlar. Damarlarımızdaki kanın hücrelere ulaşması ancak bir basınç altında akmasıyla mümkündür buna kan basıncı denir. Kan basıncının...
  Tuz insanlık tarihi boyunca önem atfedilen ve tarih öncesinden beri bilinen ve kullanılan bir mineraldir. Eskiden sadece besinlerin lezzetini arttırmak amacıyla kullanılırken 19. yüzyıldan itibaren besinleri saklamak için kullanılmaya başlanmıştır. Tuz %40 sodyum ve %60 klordan oluşan bir moleküldür ve vücut organlarının fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için hayati öneme sahiptir....