Bu filmi daha önce görmüştük

Bu filmi daha önce görmüştük
Yayınlama: 16.07.2015
Düzenleme: 17.07.2015 12:01
A+
A-
Bu filmi daha önce görmüştük

Resmin üzerini tıklayarak büyütebilirsiniz

Bu filmi daha önce görmüştük

Bu fotoğraf aslında tek tek sıralamasak da çok şeyi anlatıyor. Hani desek ki bu fotoğraftaki 9 yanlışı sıralayın diye herhalde aşağıdaki yazdıklarımızı hemen sıralamaya başlarsınız. Çünkü Adalar’da biz bu filmin tekrarlarını çok gördük.

Bu gidişle görmeye devam edeceğiz gibi gözüküyor. Çünkü Adalar Belediyesinin ne bir kontrol mekanizması var ne de böyle bir istekleri var. Varsa yoksa bakım onarım, tarihi eser binalardan gelen kanunsuz gelir, bağışlar, inşaat işlerinin rantı ve adalılardan ne yapar da para toplar  kasaya para atarım zihniyeti. Öyle bir rant ki Adalar sit alanı olduğundan bir pencere bile açan veya evinde ufak bir çıkma yapan yüksek bir ceza ve yıkım ile karşı karşıya gelirken, yapan yaptıranın Adalar Cumhuriyet Baş Savcılığında suç duyurusunun yapılarak hapis cezası alması an meselesi olması bu işlerdeki rantı ortaya çıkartmaktadır. Ölümü gösterip sıtmaya razı ettirmek Adalar Belediyesinin rant toplama taktiği olmuştur. Yukarıdaki  fotoğrafın açıklamasını daha önce bu filmi gazetemizden okumayanlar için tekrar edeceğiz. Bilenler bilmeyenlere anlatsın demeden bir bir sıralamaya başlayalım.

  1. Muhtemelen İ.B.B’nin kapak atma yerlerinin genişletilmesi ihalesi bir müteahhide verilmiş olup müteahhit Ömerli’deki taş ocaklarından deniz dolgusu için yapılması gereken nitelikli anşorman taşlarını (kaya bloklarını) getirmeden, Burgazadası’ndaki inşaat artıkları veya temel kazısı atık malzemelerini para karşılığı Kemerburgaz’daki döküm yerine dökeceğim diye döküm parası ve çıkartma gemi bedelini parasını almış, karşıya götürmeyerek çıkartma gemisi kapak atma yerinin yanına döküyor dur. (bir taş ile kaç kuş vuruluyor)

  2. Hak edişlerindeki nakliye pozundaki …..ton/TL bu nakliyeyi hiç yapmayarak parasını almalarını sağlamaktadır…

  3. Nakliyeyi yapmadıkları gibi Burgazadası’ndaki kazılardan yada bakım onarım işini yapanların hafriyatların parasını alarak direk denize dökmenin yolunu bulmuşlardır…

  4. Bu yaptıkları denize döküm işi ile kıyının o bölgesinde ekolojik yıkımı başlatmışlardır…

  5. Burgazadası’nın o bölgesinde denizin uzun süre kahverengi renginde olmasına sebep olmuşlardır…

  6. Sit alanında deniz dolgusu herkesin gözü önünde fütursuzca yapılmaktadır…

  7. Deniz çevre kirliliği yönünden emsal gösterilecek deniz kirliliği de yapılmaktadır…

  8. Vasıfsız deniz dolgusu yapılıp gerekli kapak atma rampa eğimi verildikten sonra çesan döşenip beton atılması o betonun ömrünü 1 yıl kadar bile dolmadan çökmesi ile sonuçlanacaktır…

  9. Denizin devamlı hareketli olması neticesinde kamyonun kıyıya döktüğü vasıfsız dolgunun içindeki kil, kırıntı yıkıntı artıkları, inşaat molozları, küçük taşlar denizin dalga hareketi ile denize doğru çekilecek ve beton rampanın altında boşluklar oluşturacak nihayetinde rampa betonunun ağır tonajlı çöp kamyonları veya buna benzer araçların yükünü taşıyamayıp çökmesine neden olacağı açıktır.

Biz bu filmi gördük ve daha önce buna benzer kıyı dolguları için tüm ayrıntıları yine gazeteniz olarak uzman görüşlerini alarak yayınlamıştık. Burada önemli olan müteahhitlerin nasıl kendilerine menfaat çıkardıkları değil Adalar Belediyesinin onlara nasıl göz yumdukları da önemli olan diyoruz ve bir kez daha Adalar Belediyesi yetkililerini herkesin gözü önünde olan bu olaya müdahil olmalarını yapılan işi derhal durdurarak çevreye, denize, doğaya verdikleri tahribat için ceza kesilmesini, izinsiz hafriyat dökümü ve kıyı deniz dolgusu yaptıkları içinde ayrı ayrı cezalarının kesilerek savcılığa bu suçu işleyenler hakkında bildirimde bulunmalarını Adalar Kamuoyu adına talep ediyoruz.

Konuyla ilgili daha önce yaptığımız haberlerin linkleri…

https://adagazetesi.com.tr/denizin-bittigi-tarih-15012012.html

https://adagazetesi.com.tr/ekolojik-yikim-devam-ediyor.html

https://adagazetesi.com.tr/camur-at-iz-kalsina-cevap.html

 

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version