Doğru Tek Kişilik Bazayı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yayınlama: 13.05.2024 22:22
A+
A-
Doğru Tek Kişilik Bazayı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Baza; geniş iç kapasitesi, dayanıklı iskelet sistemi ve pratik kullanımıyla yatak odalarının vazgeçilmezidir. Özellikle minimal tasarıma sahip yaşam alanlarında yerden tasarruf sağlayan bazalar şık görünümleri ve farklı renk seçenekleri ile dekorasyonun da tamamlayıcı bir unsuru haline gelir. Çift ve tek kişilik baza modelleri yalnızca yatak odalarında değil çocuk ve misafir odalarında da düzen ve dekorasyona katkıda bulunur. Yataş Bedding; şık tasarımlı, kullanışlı ve dayanıklı tek kişilik baza seçenekleri ile yaşam alanlarınızda ferah bir ambiyans yaratır. Peki, baza seçimi nasıl yapılmalıdır? En uygun bazayı bulmak için hangi unsurlara dikkat edilmeli? Gelin birlikte göz atalım.

Oda Boyutu ve Yatak Alanı Uyumu

Tek kişilik karyola ve baza çeşitleri farklı ölçülerde tasarlanır. 90×190, 90×200, 120×200, 100×200 gibi ebat seçenekleri sayesinde tek kişilik bazalar, her odaya ve yatağa uyum sağlar. Seçim yapmadan önce odanızın genişliğini ve karyola ebatını göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunu amaçla ölçüm yaparak alternatiflerinizi belirleyebilirsiniz. Bazayı yerleştireceğiniz oda genişse 120×200 ya da 100×200 gibi büyük ebatlı bazaları değerlendirebilirsiniz. Bununla birlikte odanız küçükse büyük bir baza alarak mekanı daraltmak yerine 90×190 ile 90×200 gibi daha küçük ölçüye sahip olanları satın alarak ferah bir ortam yaratabilirsiniz. Tek kişik baza seçiminde bir diğer önemli nokta bazanın açılma biçimidir. Bazı bazalar yana doğru açılırken bazı modeller yukarıya doğru kaldırılarak açılır. Bazayı konumlandıracağınız oda dar ve küçükse yukarıya doğru açılan bir baza tercih etmeniz gerekir. Yana doğru açılan bazalar çoğunlukla geniş ve ferah odalar için çok daha uygun bir seçenektir. Zira bazanın yana doğru açılması için ekstra bir alana ihtiyaç duyulur. Tek kişilik bazayı yerleştireceğiniz odanın ölçülerini göz önünde bulundurarak odanıza, gereksinimlerinize ve beğenilerinize uygun bir model belirleyebilirsiniz.

Bazanın Malzeme ve Dayanıklılığı

Tek kişilik bazaların dayanıklı malzemelerden yapılması kullanım ömrü açısından oldukça önemlidir. Bazanın pratik bir şekilde açılıp kapanmasına imkan tanıyan amortisör sistemi, kumaş kalitesi, ayakları ve iskeleti dayanıklı olmalıdır. Bununla birlikte tek kişilik bazanızı gündelik yaşamınızda sık sık kullanacaksanız stoper sistemli olması da emniyetiniz açısından son derece önemlidir. Bazayı tek başınıza iken açmanız gerektiğinde stoperli sistem bazanın emniyetli bir şekilde yukarıda kalmasına yardımcı olur. Kısa sürede çökme, kırılma ve deformasyon yapmayan çelik konstrüksiyona sahip, tek kişilik bazalar hem günlük kullanımda hem de depolama konusunda uzun ömürlü bir kullanım vadeder. Çelik konstrüksiyonlu iskeletin yanı sıra bazanın üretiminde kullanılan ahşabın da sağlam ve kaliteli olması önem taşır. Ahşabı ve taşıma sistemi dayanıklı olan tek kişilik bazalar uzun süre güvenle kullanılabilir. Böylece siz de bütçenize dost bir seçim yapmış olursunuz.

Yatak Tipi ve Tercihiyle Uyumlu Olması

Konforlu bir uyku ve kullanışlı bir baza için yatağınız ile bazanızın birbiriyle uyumlu olması gerekir. Bu noktada ilk kriter elbette ölçüdür. Bazadan küçük ya da büyük bir yatağın bazaya yerleştirilmeye çalışılması hem sağlığa hem de emniyete uygun olmayan bir ortam yaratır. Bu nedenle yatağın tipine, ölçüsüne ve tarzına uygun bir seçim yapmanız önem taşır. Tek kişilik baza satın alma aşamasında bir yatak ve bir başlığa da ihtiyacınız varsa tercihinizi takımlardan yana kullanarak hem kullanım hem de dekorasyon bakımından uyumlu bir ürüne sahip olabilirsiniz. Baza ve başlıktan oluşan 2’li setler; renk, kumaş kaplama, ölçü ve stil açısından birbirini tamamlar.

Depolama ve Fonksiyonellik Seçenekleri

Dar ve küçük yaşam alanlarında depolama en önemli sorunlardan biridir. Tek kişilik bazalar geniş iç hacimleri ile bu soruna çözüm oluşturur. Özellikle yorgan, yastık, battaniye, pike, nevresim takımı gibi oldukça fazla yer kaplayan eşyaların hijyenik, korunaklı ve düzenli bir şekilde muhafaza edilmesini sağlar. Bununla birlikte yazlık kışlık kıyafetler de tek kişilik bazalar içerisinde depolanabilir. Böylelikle gardıroplarda büyük ölçüde yer açılmış olur. Tek kişilik bazaların kullanışlı olması da tercih sebebidir. Modele ve tasarıma göre bazı bazalar tek parçadan bazı bazalar iki ise iki parçadan oluşabilir. Bölünmüş bazalar eşyaları kategorize ederek saklamaya imkan tanır. Tek parçadan oluşan bazalar ise büyük ebata sahip eşyaların muhafazasında oldukça kullanışlıdır. Fonksiyonellik konusunda bir diğer önemli nokta baza ayaklarının yüksekliğidir. Elektrikli süpürge başlığı, mop, paspas ve robot süpürgelerin girebileceği yüksekliğe sahip bazalar temizlik konusunda kolaylık sağlar.

Fiyat ve Bütçe Uyumu

Ürünlerin bütçeye hitap eden fiyatlara sahip olması, tek kişilik baza seçiminde dikkat edilen bir başka noktadır. Tek kişilik bazalar ahşap malzemesi, iskelet sistemi, mekanizması, kumaş kaplaması, tasarımı, modeli, ölçüsü ve rengi gibi pek çok açıdan birbirinden ayrılır. Bu özellikler ürünlerin fiyatlarında da değişikliğe neden olur. Fiyatların bütçe ile örtüşmesi, ödeme kolaylıkları sunulması sonucu hayalinizdeki tek kişilik bazaya siz de çok daha kolay bir şekilde sahip olma imkanına kavuşabilirsiniz. Bununla birlikte kampanyalar, indirimler ve alışveriş fırsatları da fiyat konusunda kaçırılmayacak sürprizler sunar. Siz de konforlu, dayanıklı, fonksiyonel tek kişilik şık bazalara Yataş Bedding ile sahip olabilirsiniz. Hemen modelleri inceleyin, yaşam alanlarınızda konfora ve ferahlığa yer açın!

#ilangovtr
Basın No
Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.